Коронавирус (COVID-19)

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Ригорозни тестирања и добар здраствен систем. Има и можност вирусот да еволуира во понесмртоносна форма. Не верувам да лажат за резултати.
Познавам близок случај каде што не е одобрен тест поради немање директен контакт со заболено лице, а човекот има корона, касно детектирана

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.145
Она што најмногу од такт ме вади во последно време е тоа што луѓево станаа експерти за се , предлагаат пет дена или уште порадикално петнаесет дена да не работело ништо, полициски час, дали воопшто се свесни што значи тоа и какви се катастрофални последици ќе донесе бетер од вирусот, толку глуп свет ко што трпи нашава напатена Македонија, не верувам да има на друго место.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Од кинин се прави битер лемон и тоник. И џин.
Џаст сејинг.
Не се прави туку се додава, цело лето пиев џин тоник во поголеми количини и во септември Тинитус закачив, мислам од Кининот дека е. Сега си викам да си земам тоник да се наливам као превентивно, ама ми текна како ми зуеја ушите 3 месеци, не фала.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мислам дека тоа што Венко вели декљ очекува пик за еден месец е лага кажана со цел да го исплаши населението за да биде попретпазливо. Логично би било да е порано затоа што за самоизолација се форсира веќе недела дена а еве и од денес полициски час. За месец дена веќе треба да имаме тенденција на намалување од одреден период а не пик :unsure:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Мислам дека тоа што Венко вели декљ очекува пик за еден месец е лага кажана со цел да го исплаши населението за да биде попретпазливо. Логично би било да е порано затоа што за самоизолација се форсира веќе недела дена а еве и од денес полициски час. За месец дена веќе треба да имаме тенденција на намалување од одреден период а не пик :unsure:
Камо да си во право.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Не се прави туку се додава, цело лето пиев џин тоник во поголеми количини и во септември Тинитус закачив, мислам од Кининот дека е. Сега си викам да си земам тоник да се наливам као превентивно, ама ми текна како ми зуеја ушите 3 месеци, не фала.
Тинитус од кинин? Не сум знаела ова

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.325
Поени од реакции
13.244
Од кинин се прави битер лемон и тоник. И џин.
Џаст сејинг.
ова не сум го знаел до сега,мислев се заебаваат коа ми викаа пиј повеќе џин тоник и се ќе биде ОК

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Нејзиното CV го немаат ниту третина денешниве на овие простори.

Ana Gligić, priznati srpski virusolog, koja je polovinom prošlog veka prva izolovala najsmrtonosniji marburg virus, ali i koja je 1972. godine, u vreme variola vere, bila šef Nacionalne referentne laboratorije.

Одлично интервју. Секоја чест за жената.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Каде да најдам линк со изјава?
Луѓето на ФБ си објавија во статуси ...
Поназад на странициве членови ги постираа
Фала богу дека се се пишува.

Сите што си беа во домашна изолација биле тестирани после симптоми, тие што немале симптоми и биле нестрпливи се тестирале самоиницијативно.

Во Македонија можда се вратиле преку 20.000 луѓе, немаме толкав капацитет и затоа не се тестирани.
Get over it.

Требаше само да почитуваат барањата за самоизолација. Од тие страдаме. Тој додека се истестира во Жан Митрев можда заразил уште 10 души, и што фајде од неговиот тест?

Многу беше просто, доаѓаш, те зема еден, ти дава маска и те носи дома и седиш у соба 14 дена.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Фала богу дека се се пишува.

Сите што си беа во домашна изолација биле тестирани после симптоми, тие што немале симптоми и биле нестрпливи се тестирале самоиницијативно.

Во Македонија можда се вратиле преку 20.000 луѓе, немаме толкав капацитет и затоа не се тестирани.
Get over it.

Требаше само да почитуваат барањата за самоизолација. Од тие страдаме. Тој додека се истестира во Жан Митрев можда заразил уште 10 души, и што фајде од неговиот тест?

Многу беше просто, доаѓаш, те зема еден, ти дава маска и те носи дома и седиш у соба 14 дена.
Факт дека сешто се пишува, има и лаги...

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
вирусов веќе е на планетава повеќе од 4 месеца. Има ли шанса за вакцина у догледен период?

Kajgana Shop

На врв Bottom