- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.588
- Поени од реакции
- 6.329
Сме имале уште 1 400 тестови или грешка го разбрав Филипче?
Ми падна тажно за луѓево, на синот па како му било! Во иста соба биле, реанимација тој да и прави на мајка си ... страшно ...https://telma.com.mk/semejstvoto-na-pochinatata-kumanovka-nikogash-ne-bila-vo-stranstvo-nikoj-ne-ni-kazha-deka-pochina-od-korona-tuku-deka-pochinala-od-kardiak-arest/?fbclid=IwAR1cxpXMd_VRp1eksHoT9xBpJzzFe3UuJVX5YZU4Dn-6wNIrusikSVwYbR8&__cf_chl_jschl_tk__=ace94813f8598776b193a2f182bb3ce2359d9ccd-1584907142-0-AVqoOcycNYs7MuXThNNZ4sVdp5v051tSZ7NOEEf-z3b8Tvm7n5dqY1eVL-VUMuZjzamROlpI4a12r9DH0ZJqqnJz-RlbLEN7XEvNrxFyLp4flUvwC0wqz6PlJ1WwL5v8Mxo1I_qBdFLWXPg3ALsgz2St9SJMOgqdhu-JZKkCN0Ice1M0XfA2CfNFBcNVgKlsyIsS65nsJGROsWv5SclvaAY6CW2u4ZINzy300deYEh4fDXKvvzLEUse_zV2rOqDm0SGjrNhBDTEbbAexBiOnr1BxF8gUXERc-y5kfDwaXlV5uyuWWuBDoTHIj8K0gJPwtHwvwZgHi_YKCl16xHfkCkOePXPGzBrQ4AUqc7Q9COQFabUusInEIdqWHDl2WZPjRmG5b4v5pIvc0StiWxR5STbnnO4_Oo2g8DQJE7FwU7BhYxti9Iqr2Q10jnx6MC_aXA4cbf06Z0Uo_UCeWyeFQYSPaAbyBtiVzxLyKLjnucu81Ez0024WaS7IWeon4pnZSS6wILoGhLi5BHlRTIJA394iC3cZymSUzwbPEZdiS9V75UFP2zRisNd6PoGo7usipA
Без паника, ама сметам дека за ов треба да има одговорност. Не може два пати да враќаш пациент со симптоми и да не го хоспитализираш, а знаеш дека ниту еден тест не е 100% сигурен. И трета несреќа испаднало.
Да и тоа си кажа онака сигурно, демек доволно е бе шо ви е. Еве женава од Куманово ептен додека не фатила пневмонија не ни ја тестирале, ептен ако е некој во тешка состојба го тестираат, луда работа.Сме имале уште 1 400 тестови или грешка го разбрав Филипче?
шо е тоа,херпес симплекс?
Изгледа кој нема врски и пари, господ на помош...Да и тоа си кажа онака сигурно, демек доволно е бе шо ви е. Еве женава од Куманово ептен додека не фатила пневмонија не ни ја тестирале, ептен ако е некој во тешка состојба го тестираат, луда работа.
Јас примив вакцина против Жолта Треска пред 9 г. кога патував за Конго, 4000 мкд платив овде. Апчиња против маларија не земав таму затоа што бев подолго време, локалните викаа побрзо ќе умреш од апчињата него ли од маларија Затоа земав едни креми репелент филипински, на секој пола сат,сат два се мачкав зависи од густина на комарци на м2, кога беше густо и во коса ми влагаа и касаа мме И тоа кремите ебена хемија со мирис на лимон, јагода итн. тоа е КуртуливЖолта треска е Yellow Fewer (буквален превод), инаку и јас имам такви вакцини против Жолта треска, хепатит А и Б, а апчиња против маларија не испив многу. Ама ова пред 10 години, веќе ми завршува дејството
Вакцините ти функционираат гарант, ама апчињата не
фала..
се пренесува при допир на кожа на некои делови од телото очи, уши, уста, гениталии итн (т.е секаде кај што имаш слузокожа) и кога имаш outbreak ти се појавуваат навидум ранички а тоа е обично кога ти е заслабнат имунитетот, си имал нервозни испади итн. Вирусот е активен само кога имаш outbreak и само тогаш може да се детектира, во остатокот од времето седи скриен од нашиот имунитет и се уште не е пронајден лек, со ацикловир се третираат само симптомите.
Истото и јас го чув, затоа не ја испив цела дозалокалните викаа побрзо ќе умреш од апчињата него ли од маларија
Тука без потврда од примена вакцина од жолта треска,неможеш да аплицираш за виза во земјите со жариштаЈас примив вакцина против Жолта Треска пред 9 г. кога патував за Конго, 4000 мкд платив овде. Апчиња против маларија не земав таму затоа што бев подолго време, локалните викаа побрзо ќе умреш од апчињата него ли од маларија Затоа земав едни креми репелент филипински, на секој пола сат,сат два се мачкав зависи од густина на комарци на м2, кога беше густо и во коса ми влагаа и касаа мме И тоа кремите ебена хемија со мирис на лимон, јагода итн. тоа е Куртулив
Јас верувам во ова, колкумина кажаа дека не ги примале на тестирање, па откако платиле во Жан Митрев, се земени на лечење ...Има повеќе коронисани отколку што се кажува во јавноста.