INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Рафајловски спомна дека имало некој тест со боцкање на крв, кажувал за 10 мин со 98% точност.
Нема разбирање, освен со закани. Секако пробав со татко ми да се разберам и дури будала ме направија. Човеков мислел дека има корона и на доктор отишол кај матичната. Комедии, што да ти кажам. А не се прости, напротив. Ама изгледа староста ги мава во глава. За тоа толку старци коронаши има низ град. Не може да им се докаже ништо.и ја исто, неможам на крај да излезам со моите.Денес им се јавив на видео и им ррековдека шеќер фатив,од нервози и у болница сум со шеќераши
Внатре во текстов пишува дека не е потврдено уште дали тестот е позитивен.Едно лице од Охрид кое е тестирано на „Ковид 19“ е позитивно на оваа болест. Ова е прв случај на лице заболено од т.н. „Корона“ во Охрид. Лицето е во средна животна возраст, истото е изолирано и не е во можност да ја шири болеста. Лицето е вратено во Охрид од Италија и било во изолација. Утре ќе бидат тестирани неколку лица кои имале контакт со лицето кое се покажа како позитивно ( заразено ) со „Ковид 19“.
https://ohrid1.com/archives/25606
Мислам дека и Трамп за истиот лек денес зборувашеНе верувам, ама ајде да го разгледаме и ова новинарска Твитер патка??
Otkriven lek za virus korona? U kombinaciji sa antibiotikom leči u 100 odsto slučajeva
- Posle kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da lek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata obolelih od COVID-19 dovodi do izlečenja - posle 6 dana terapije.
Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspešnost je100% - napisao je Stojković na Tviteru.
како и да е, овој лекот за Маларија е стар и веројатно редок кај нас??, а антибиотикот Сунамед е познат и се користи..
Мислам дека и Трамп за истиот лек денес зборуваше
Го бројат и последниот случај од "наводно" заболениот од Охрид. Ќе видиме утре дали е точна информацијата.На стримов на youtube пишува Македонија 50 пациенти, и +1 у последни 10 минути.
[LIVE-ENDED] Coronavirus Pandemic: Real Time Counter, World Map, News
Novel coronavirus Live Streaming: Breaking news, world Map and live counter on confirmed cases, recovered cases(COVID-19).I started this live stream on Jan 2...www.youtube.com
Прегледај го приврзокот 239303
Исто човече,исто, дома во глобала сите се пазиме освен татко ми, а 70 години е и има проблем со градите, оди разбери се дека најлошо можи да си помини.Не седам со моите, но одам кај нив да им носам храна, ѓубре да фрлам и слично, возрасни се ~70 години.
За да ги освестам колку е сериозна работата цела недела им зборував колку ранливи се на овој вирус, дека ке умрат за 2 недели и слично. И неќна се исплашиле дека ке останат без леб (а имаат 300 леба дома) и пак испаднале ровареле по маркетите ... Им се јавувам телефонски да ги контролирам и им се заканувам дека ке им донесам мачка дома да им го изеде папагалот... Тоа највеке ги вознемири.
Очигледно сите имаме проблем со родителите и со постапките не вадат од такт. Татко ми (во ризична група пошто има астма) денес заминал сметките да ги плати , а му кажав да почека еден ден, дека ќе ги платам преку интернет ама се нема разбирачка никако. Секој ден се расправаме ама џабе е, побрзо со дете од 3 години ќе се разберам.Исто човече,исто, дома во глобала сите се пазиме освен татко ми, а 70 години е и има проблем со градите, оди разбери се дека најлошо можи да си помини.
Катастрофа се старите, катастрофа.
И шо дека јас како ненормална ги излитив рацете од миење, шо дека не излегвам од дома освен за итни потреби,кога тој се рашетава по клубчиња.
Треба полицијата сериозно да ги расчешла тие диви биртии,картаџилници кај што се збираат пензионерите
Вршат авионите... јас секој ден си гледам по 2-3Прегледај го приврзокот 239310
Автоматски споено мислење:
И што викате,ги затвориле границите работат на тоа да го сопрат вирусот