Коронавирус (COVID-19)

B

Beginner

Гостин
Дај Боже да се стиши ама бројките во Италија секој ден се поголеми, некако не ми е верно од утре да почнат да намалуваат, колку и да сум оптимист ова ми изгледа како тунел без крај.
А и да се стишат бројките низ светот, колку време ќе трае се додека се врати се во нормала, затоа што цел свет е опфатен, ќе треба карантините и мерките да траат година дена најмалце дури се сведи бројката на нула заразени.
Ако отвориме по два месеци граници џабе сме биле толку време карантин
Не е до толку сега и ти Кина за 3 месеца се оправи ќе се оправиме и ние најверојатно за 3-4 недели гледам директорката никој не заразила затоа добри сме.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
5 март 2018
Мислења
16.535
Поени од реакции
18.790
Не е до толку сега и ти Кина за 3 месеца се оправи ќе се оправиме и ние најверојатно 3-4 недели гледам директорката никој не заразила затоа добри сме.

Знајш кај е Кина, колку од земјата до сонцето сме ние од Кина. :)

Член од
4 ноември 2013
Мислења
940
Поени од реакции
1.482
што и да правиш дома те тера на јадење и пиење
6кг пудинг изедов за 2 дена , ми се лоши више и од благо и од солено и од сокови и од се.
Има ли некој друг ваков проблем или само ја сум ретардиран

Неможам да престанам да јадам

B

Beginner

Гостин
Знајш кај е Кина, колку од земјата до сонцето сме ние од Кина. :)
Знам тоа ама мора малку позитивно неможеш вака психа ќе те удри. За сега само 50 заразени(иако знам бројката е поголема) ама сепак мора малку смирено релакс со некој филм/серија.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574
6кг пудинг изедов за 2 дена , ми се лоши више и од благо и од солено и од сокови и од се.

од досада тоа, најди си занимација друга

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
да уште пијам,во основно сите се на арбидол плус дуги лекарсрва,зависно од тежината и како се манифестира. Тука се луди,некој ги оставаат без лекарства,у карантин сами да се изборат.Ако немаш јаче од 38 температура,си го јадел.
Во врска со инектирањето лек објави РИА не на ниво на влада.Али овие се практично државен медиум.
Ефикасност и гаранции никој не спомнува.
Читав эдно интервју,на бивш министер за здравство и главен епидемиолог.
Вика џабе карантини и курчеви,само повеќе се развлекува и мутира вирусот.колективен имунитет му е мајката!

Епа со исти став се сите во Шведска.
Ама колективен имунитет никој не сака да гради како Италија, затоа мора да има бавен прогрес, за помали штети.
Се погласно се збори овде за тоа, се е залудно освен колективен имунитет ама не е залудно ако умрат помалку луѓе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.489
Поени од реакции
24.728
Ама колективен имунитет никој не сака да гради како Италија, затоа мора да има бавен прогрес, за помали штети.
Се погласно се збори овде за тоа, се е залудно освен колективен имунитет ама не е залудно ако умрат помалку луѓе.

limitiras kade i koga ima potreba. nema sekade da pogodis ali podobro e da imas 2-3 karantina po 2 nedeli da namalis sirenje ili da go pravis toa regionalno kako svedska i aus sto bi mozele nego da kazeme kako vuhan ili sega sto se pravi na filipini (sve zatvoreno do 15 april)

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
ја читав статијата и на тебе ми текна дела ти пишуваше за тоа. ))))
иначе тука денес рокна една баба 79 годишна со 500 болести о 3 операции.
А у осталом на комуњарка кај што се стационораат сеа за сеа болните,нема никој со сериозни проблеми,или ма апарати.
Баш чудно

Член од
5 март 2018
Мислења
16.535
Поени од реакции
18.790
Во Шведска не ги засега ова со колку луѓе ќе умрат, нели најстарите се најзагрозени а Шведска има голем проблем со пензиските фондови, кога бев праев муабет баш со еден Швеѓанец.
Нив во прилог му е да изумрат повеќе пензионери да му се растеретат фондојте.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026

Не бе брат, ист сум.Кога сум на работа издржувам и по 10 саати со едно јадење а дома еве веќе 2 дена како ни дадоа слободни денови на половина работници додека се мисли како да се продолжи со работа, купувам работи за неколку дена, благо, чипс, пиво, сок и сега нормално наместо да го распоредам за неколку дена ја се у еден ден јадам.

Инаку Германциве навистина се болни за брза храна, нешо како шо сме ние за кафани ваљда.Иделе пешки на драјв за да земат јадење, колегите ги замолувале да не седат надвор на масите, овие пикник си правеле надвор со пива со чуда.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737
Едно лице од Охрид кое е тестирано на „Ковид 19“ е позитивно на оваа болест. Ова е прв случај на лице заболено од т.н. „Корона“ во Охрид. Лицето е во средна животна возраст, истото е изолирано и не е во можност да ја шири болеста. Лицето е вратено во Охрид од Италија и било во изолација. Утре ќе бидат тестирани неколку лица кои имале контакт со лицето кое се покажа како позитивно ( заразено ) со „Ковид 19“.

https://ohrid1.com/archives/25606

Член од
4 ноември 2013
Мислења
940
Поени од реакции
1.482
Не бе брат, ист сум.Кога сум на работа издржувам и по 10 саати со едно јадење а дома еве веќе 2 дена како ни дадоа слободни денови на половина работници додека се мисли како да се продолжи со работа, купувам работи за неколку дена, благо, чипс, пиво, сок и сега нормално наместо да го распоредам за неколку дена ја се у еден ден јадам.

Инаку Германциве навистина се болни за брза храна, нешо како шо сме ние за кафани ваљда.Иделе пешки на драјв за да земат јадење, колегите ги замолувале да не седат надвор на масите, овие пикник си правеле надвор со пива со чуда.
Германците се прича за себе

Член од
24 јули 2018
Мислења
57
Поени од реакции
235
Што кога вашите дома, родители, брат, сестра не го сфаќаат ова озбилно и излеваат на кафе секој ден?
А ти се заштитуваш и на работа и дома а дома си со нив, па исто како да не си се заштитил.
Само ме интересира ваше мислење и дали е и кај некој од вас исто?
Не седам со моите, но одам кај нив да им носам храна, ѓубре да фрлам и слично, возрасни се ~70 години.
За да ги освестам колку е сериозна работата цела недела им зборував колку ранливи се на овој вирус, дека ке умрат за 2 недели и слично. И неќна се исплашиле дека ке останат без леб (а имаат 300 леба дома) и пак испаднале ровареле по маркетите :) ... Им се јавувам телефонски да ги контролирам и им се заканувам дека ке им донесам мачка дома да им го изеде папагалот... Тоа највеке ги вознемири. :)

Член од
4 ноември 2013
Мислења
940
Поени од реакции
1.482
Не седам со моите, но одам кај нив да им носам храна, ѓубре да фрлам и слично, возрасни се ~70 години.
За да ги освестам колку е сериозна работата цела недела им зборував колку ранливи се на овој вирус, дека ке умрат за 2 недели и слично. И неќна се исплашиле дека ке останат без леб (а имаат 300 леба дома) и пак испаднале ровареле по маркетите :) ... Им се јавувам телефонски да ги контролирам и им се заканувам дека ке им донесам мачка дома да им го изеде папагалот... Тоа највеке ги вознемири. :)
Ја на мајка ми и се јавив и и реков дека ако излезе од дома , дека ке пратам човек сите тафчиња и тенџериња да и ги исфрли
Ми се јавува сестра ми за 2 дена , ми вика шо и напраи на женава бе , нејке у двор да искочи кафе да пие
Само со закани иначе проблем

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
и ја исто, неможам на крај да излезам со моите.Денес им се јавив на видео и им ррековдека шеќер фатив,од нервози и у болница сум со шеќераши

Kajgana Shop

На врв Bottom