Коронавирус (COVID-19)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
има таков вирус сега
кај мене неколкумина у фамилија го фатија, ја го супресирав со ехинацеа
течење нос, кивање, главоболка, друго не гледам да има
Не сакам да одам надвор од темава но мала споредба да направам со свинскиот грип.Кога беше пандемијата,му дијагностицираа на дедо му на другар мој.Овие ептен пуни кеш,му средија на клиника најдобра нега,фрлија многу кеш.Накрај една докторка им даде совет,им рече вадете го од болницава дур е жив,носете го дома и давајте му терапика за сезонски грип.Ја послушаа,го однесоа дома и за 4 дена на нозе се крена човеков.Другите 2ца старци што беа у соба со него и ги лечеа со тамифлу,починаа.Не дека сакам нешто да наведувам со муабетов на некакво срање,али ми остана сумња до ден денес
Автоматски споено мислење:

Се извинувам за надвор од темата што излегов

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Има разни вируси овој период од годината, а огромна бројка има грипосани.
Изолацијата ќе го намали тој број.
Почекај, види дали ќе има грлоболење и кашлица. Али дури и тогаш, IMO поголеми се шансите да имаш некој друг вирус.
Значи еден куп сме такви веќе :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Кои се бе тие 1300 вчера шо излегле од државава и дали баш сите морале да одат? Многу ме интересира.
Некои како овој.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
956
Поени од реакции
1.566
broevi-korona.jpg

сите што имаат сомнение дека се болни - вртете на броевиве со време.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.483
Поени од реакции
18.747
Два три дена ме вртеа коски и мускули,главоболка.Денес почнав да кивам и нос да ми тече,никад у живот не ме радувале кивавица и течење нос ама денес ме израдуваа прилично :)
Не значи ништо тоа, кај сите случаи е различно, кај некој било забележано и течење на нос и кивавица, барем од тоа што се пишува :)
Автоматски споено мислење:

Мене денеска ми почна ме болат сите мускули и имам температура.
Епа на толку стрес психата си го прај своето :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Не значи ништо тоа, кај сите случаи е различно, кај некој било забележано и течење на нос и кивавица, барем од тоа што се пишува :)
Тебе ништо не ти значи, ни проценти ти значат, ни најчести симптоми на вирусот, ништо.
Супер.
Одлични дискусии можат да се прават на сите полиња со твојов начин на размислување.
На пример, некој ќе се стави у тема образование и ќе рече „дечки се запишав на ФИНКИ, посакајте ми среќа, сакам да учам компјутери и еден ден да основам фирма како Мајкрософт, да креирам свој оперативен систем“.
Ти тука му се ставаш и му викаш а ништо не значи тоа брат Бил Гејтс се откажа од факс па ене го се тоа направи, не можеш така да гледаш на работите брат од се има исклучок не треба да се генерализира.

Член од
25 септември 2016
Мислења
827
Поени од реакции
1.031
Не тропај глупости.
психата му праела да има болки во мускулите и температура :facepalm:
Не сум експерт за тоа но постои таламус и психо таламус (доктори корегирајте ме), и возможно е да добиеш болки или температура и грчеви ако психички се оптеретиш со тоа.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Пред малку гледав словенечки вести, Германија им донира 1.5 милиони маски, а Белгија 300.000. Речиси за цела држава. Кај нас ги нема за лек, ни тие, ни ракавиците, а супер се за заштита во маркет пример. Треба да се ангажираат околу оваа работа малку. Гледам прилепчаните имаат иницијатива, ама колкав им е капацитетот е прашање.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.015
Поени од реакции
83.410
Не сум експерт за тоа но постои таламус и психо таламус (доктори корегирајте ме), и возможно е да добиеш болки или температура и грчеви ако психички се оптеретиш со тоа.
Какви работи све може да постојат да знаеш само...

Он вика иам температура и болки у мускули, она му вика психата ти е.
Тоа е најверојатната опција. Нели?

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.432
Пред малку гледав словенечки вести, Германија им донира 1.5 милиони маски, а Белгија 300.000. Речиси за цела држава. Кај нас ги нема за лек, ни тие, ни ракавиците, а супер се за заштита во маркет пример. Треба да се ангажираат околу оваа работа малку. Гледам прилепчаните имаат иницијатива, ама колкав им е капацитетот е прашање.
Не им донира Белгија, туку Џек Ма преку Чеферин, претседателот на УЕФА. Тој им подарува 300,000 маски и моментално се наоѓаат во Белгија во Лиеж.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.015
Поени од реакции
83.410
Може да е асимптоматично, ама кои се шансите кај толку многу луѓе да биде така.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.483
Поени од реакции
18.747
Какви работи све може да постојат да знаеш само...

Он вика иам температура и болки у мускули, она му вика психата ти е.
Тоа е најверојатната опција. Нели?
Не биди прост бе, постот ми беше сарказам.
Инаку да од психа можи да ти се крени температура

Kajgana Shop

На врв Bottom