Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Исланд има преку 200 заболени од коронавирус.Ajде сега ако не фатете рефреширајте за Исланд секој ден дали имале или немале корона, после Арктикот ќе го попишуваме.
Којзнае кај гледа иреал.Исланд има преку 200 заболени од коронавирус.
ако тргнеш сите постови вака да му ги исправаш, ќе ти помине карантинов у работа, до кога и да траеисланд има 250 кај виде ти нема?
ако тргнеш сите постови вака да му ги исправаш, ќе ти помине карантинов у работа, до кога и да трае
и пак нема да ја завршиш
Пак тие заболени толку умрени толку, абе чоек колку пати пишано е дека не се сите тестирани, паѓаат во вода сите статистики.Не е извадена од ракав бројката. Заболени во Италија 31к. Починати 2.5к. (100*2.5)/31= 8%
Секако дека може да си во контакт а да не се заразиш.Мене ме интересира следново. Минати години сум бил во контакт со грип и настинка со некој домашен, но и покрај голема изложеност со овие вируси јас не сум фатил или не сум имал симптоми што знам.
Можно ли е и со коронава да е исто, еве пример со докторкава и комбето односно некои луѓе и едноставно да го убијат вирусот само што ќе им влезе во организмот или што е?
Трчање и држење прописна дистанца не гледам како би загрозила некого.
Пријателка Германка напиша:
99 new cases confirmed in Munich yesterday, 150 new cases today. Still testing only for people known to have had contact with a confirmed case AND showing symptoms. Looks like things are about to get serious here.
Значи и Германија не ги тестира сите, туку само кои имале контакт со заболени и кои имаат симптоми ...
Секогаш сум обожавал вакви активисти како тебе, кои немаат ни грам мозок, а сакаат да се прават паметни.Не е поентата кој во колку нехигиенски услови може да издржи, туку несериозноста, односот и дискриминацијата на државата кон одредена категорија луѓе, во случајов кон ромите. Настрана тоа што цел народ нè прават будали.
Ептен е понижувачки да гледаш како сите други што пристигнале на Деве Баир си одат дома со колите и комбињата, а само вас ве праќаат на Криволак, во услови каде треба да спиеш на пожолтена неиспрана постелнина и не можеш раце да измиеш а камо ли да се истушираш. Барем сапун да им оставеа.
Арменд и Мухамед можат да си одат дома во Чаир, ама циганите ќе ги пратиме на Криволак, демек карантин спроведуваме.
Тоа е тоа третирање како куче, а не дека припадниците на безбедносните сили биле граѓани од трет ред или не знам што тоа. Вие сами си сте криви што дозволувате да ве третираат како кучиња, додека се трошат по 800 000 евра за цвеќиња и 20 000 евра по пратеник за патни трошоци.