Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Мајка и ќерка во изолација во Струмица излегле од станот и започнале расправија со полицијата.

Зини земјо голтни ме. Туѓ срам ме изеде. Шампиони сме, секој ден го пробиваме дното.

@Tutor ти беше во Пјаченца? Ептен терсене луѓе сте биле таму бре :icon_lol:

12 гости имал у моментот кога дошле да го уапсат, вчера.
Види знаеме дека голем број од Албанското население се најпроблематични, јасно ни е , исто како што и кај нас има таква багра има и кај нив , ама дај бе чоек олабај малку, секој твој пост е оцрнување на муслимани, буквално секој. Шптим напрај вака, Сафет онака.
За човек што оди редовно на причесни не ти доликува.

Чекајте бе! Цаца намерно се има заразено за да најди лек. Како во Contagion. Ама шпиончината завидливи ја пријавија одма. Така и Гоце го предадовме, така и вакцинава ја поебавме.

Јас не знам со кој памет се закренуваат да патуваат, убаво рече Димитров, ситуацијата се менува од час во час, граници се затвараат, некои земји не пуштаат влез на странски државјани, аеродроми се затвараат, летови се пренасочуваат, буквално можи да се најдиш на секоја граница и како куче да останиш надвор и да се смрзниш, после ќе се јавуваат на телефони како оние од Малта помош да бараат за картите да им ги плати некој.
Зборам за оние кои приватно патуваат, не за шофери кои заглавиле пред дс се случи состојбата или оние кои имаат нужна потреба.

Мајка и ќерка во изолација во Струмица излегле од станот и започнале расправија со полицијата.

Зини земјо голтни ме. Туѓ срам ме изеде. Шампиони сме, секој ден го пробиваме дното.
Јас реков уште некни дека овие треба да се хоспитализираат исто како оние за Бардовци и Демир Хисар

Види знаеме дека голем број од Албанското население се најпроблематични, јасно ни е , исто како што и кај нас има таква багра има и кај нив , ама дај бе чоек олабај малку, секој твој пост е оцрнување на муслимани, буквално секој. Шптим напрај вака, Сафет онака.
За човек што оди редовно на причесни не ти доликува.
Кажи ми ти сега, што точно во мојот пост е оцрнување на Албанците?

Не реков никаде дека станува збор за Албанци и со никаков збор не ве оцрнив.
Пренесов само информација во која се вели дека 12 луѓе биле присутни вчера во локалот, при апсењето на сопственикот поради непочитување.

@Tutor ти беше во Пјаченца? Ептен терсене луѓе сте биле таму бре :icon_lol:
Ја нисам изавде :icon_lol: ..шала на страна , јас сум сам овде рецимо , имам фамилија во струмица ( родители и пријатели ) , никогаш, ниту во еден момент не помислив дека треба да се вратам доле . Можеби некој кој има маж/жена и деца , размислува различно шознам.. можеби мал дел од тие кој се враќаа имаат оправдани причини , но најголем дел се за секаква осуда. Срамота е но има секакви луѓе... инаку не беше случај само во нашата држава , и овде таљијаните бегаа како пизди на југ во родните краеви се испоизгазија по железничките...

Кажи ми ти сега, што точно во мојот пост е оцрнување на Албанците?

Не реков никаде дека станува збор за Албанци и со никаков збор не ве оцрнив.
Пренесов само информација во која се вели дека 12 луѓе биле присутни вчера во локалот, при апсењето на сопственикот поради непочитување.
Ај сеа да не се прајме на удрени :)

Ај сеа да не се прајме на удрени :)
Eве не се праам наудрен, ме цитираше и рече дека сум ги оцрнувал Албанците. Тоа штом сум го правел во постот, ти си го приметила, па посочи каде, со кој збор, фраза од постот, е извршено тоа оцрнување.

После објасни зошто, ако Албанците флагрантно ги прекршуваат препораките и некој тој факт го посочи, како е тоа оцрнување?
Еве тие од Дебар со тоа што излажаа во анкетниот лист на граница произведоа околу 80-90 посто од заразените.
Завчера ДПА собра онолку луѓе во сала. Кажи ми како е тоа навреда за Албанците ако некој тоа го посочи? Па нивните стари малки, дедовци и други први ќе страдаат.

Само сакам да ти посочам да не се обидуваш без аргументи да ми имплицираш нешто, или етикети да ми лепиш. Нема да испадне убаво, девојче, верувај.

Во Кочани е 15 степени, совршено време за муабет на таксисти, чекање ред во купче пред маркети, муабет на тротоар на вработена во аптека и бутик, шетање по пазарчиња, позирање на момички за реклама на бутик на тротоар...Само трговскиот каде се кафичите е празен:icon_lol:

Ама Собранието кај нас е веќе распуштено. Не значи тоа дека нивниот мандат е прекинат?

Како и за се во државата и за ова мислењето е поделено. И покрај распуштањето, постојат механизми за пратениците да се вратат бидејќи не е доволно точно објаснето (немаме закон за вонредна состојба). Доколку ова не се случи, изборите ќе се одложат бидејќи и Владата со уредба на седница ќе може да ги одложи ако претседателот прогласи вонредна.

За каков срам збориш не ми е јасно... Денес, сопругот и свекрвата на кожен лекар која била на симпозиумот, одат лабаво и си плаќаат сметки во банка,а прати се во домашен карантин. Ова се деси пред мои очи, ебате баграта селска. Исто во селата ги бркале "гастрбајтерите" кои бегале по нивите и ридиштата...........Северен Фиром страјкс аген...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom