Коронавирус (COVID-19)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Значи ова е чист политички препич од страна на СДСМ и ДПМНЕ, само затоа што народот сака и очекува ваква мерка. Нит има потреба, нит ќе функционира.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Немаме собрание, за секакви финансии ќе одлучува претседателот и влада - тоа знам за др незз.
Да да, знам, ама луѓево мислат тука дека ако има вонредна состојба наеднаш престанува све да работи. Не е така :)

Само ќе им даде поголеми овластувања на криминалциве.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Дали вонредна состојба значи и забрането движење надвор после 8 навечер да речеме (нешто слично ко во Србија)?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Кажете и довидување на нашава економија со оние никакви мерки...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дај бе тргни ги овие неписмени новинари од прес

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
Значи ова е чист политички препич од страна на СДСМ и ДПМНЕ, само затоа што народот сака и очекува ваква мерка. Нит има потреба, нит ќе функционира.
само затоа што народот сакал и очекувал :confused:
Твоиве постови на темава уствари за што беа, да знаеме колку лесно се шири и колку е опасен (нормално без некоја споредбена бројка), ама да нема вонредна состојба ...

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Vcera na vesti slusnav deka IVZ gi povikaja nivnite vernici da se molat od doma,neznam dali toa znaci deka se zatvoraat dzamiite,me interesira dali se oglasi i MPC i dali ke gi zatvorat crkvite,Grcite veke gi zatvorija verskite objekti

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Кои се бе тие 1300 вчера шо излегле од државава и дали баш сите морале да одат? Многу ме интересира.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.758
Поени од реакции
36.660
Дали вонредна состојба значи и забрането движење надвор после 8 навечер да речеме (нешто слично ко во Србија)?
Мислам дека не. Може, но и не мора. Пендаровски кажа: вонредната состојба не повлекува и полициски час, по автоматизам. Искрено, не се разбирам многу од овие термини, зборувам од тоа што сум прочитал деновиве. А прочитав и дека вонредната состојба не е регулирана со ниту еден закон, освен со членот 125 од уставот.
Автоматски споено мислење:

Кажете и довидување на нашава економија со оние никакви мерки...
Исто и јас реков. Смешки. 50% од придонесите, притоа и услови поставуваат. Ма нека идат нек се гонат!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
само затоа што народот сакал и очекувал :confused:
Твоиве постови на темава уствари за што беа, да знаеме колку лесно се шири и колку е опасен (нормално без некоја споредбена бројка), ама да нема вонредна состојба ...
Имаме мерки и треба да се спроведуваат без селекција, доволно е.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.384
Поени од реакции
7.017
Од каде ти е оваа информација и кој ја има потврдено?
Од мој близок кој работи таму, само што не е од тие вчера најверојатно туку, денес била пуштена контрола и го собрале од работа. Најверојатно ќе кажат денес што како било.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Мислам дека не. Може, но и не мора. Пендаровски кажа: вонредната состојба не повлекува и полициски час, по автоматизам. Искрено, не се разбирам многу од овие термини, зборувам од тоа што сум прочитал деновиве. А прочитав и дека вонредната состојба не е регулирана со ниту еден закон, освен со членот 125 од уставот.
Автоматски споено мислење:

Исто и јас реков. Смешки. 50% од придонесите, притоа и услови поставуваат. Ма нека идат нек се гонат!
50% до максимум прочена плата. Нагоре не.

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Кои се бе тие 1300 вчера шо излегле од државава и дали баш сите морале да одат? Многу ме интересира.
Abe ako izlegoja od drzavata,mozebi nekoi i morale ama sega duri ne pomini krizata neka si ostanat tamu,ne da placat posle deka ne mozat da se vratat i site da im se krivi

Kajgana Shop

На врв Bottom