Коронавирус (COVID-19)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.018
Поени од реакции
83.417
Сум бил, не е хотел, ама идеално за карантин

Квичење до небеса, што лошо видовме во видеото? јас спиев 40 дена баш во тој бунгалов на - 20, тражили сте.....
Јас да сум прецедник задолжително за сите да важи карантин под закана на оружје, а трошоците сами да си ги сносат
И ја спиев отприлика толку у тој бунгалов и не е смештајот лош, особено сега кога не е ни вруќина, нит е ладно. Таму имаше тогаш неколку такви бунгалови.

Проблемот е, што само нив ги ставиле таму, а другите ги пуштиле.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Беше спомнат од член на форумов дека го користи леков кој е позитивен на корона што живее во Русија. Исто така и Кинезите го користеле. Русија бил 100тина денари. Поединци го продават на нет за 40 долара.
Како што разбрав погоре порано го имало и кај нас, но бил забранет.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Арбидол го спречува ширењето на вирусот во организмот, го поттикнува имунитетот и го намалува времето за оздравување. Моментално легално е дозволен само во Русија и Кина,
https://en.wikipedia.org/wiki/Umifenovir

Biochemistry[edit]
Umifenovir inhibits membrane fusion.[3] Umifenovir prevents contact between the virus and target host cells. Fusion between the viral envelope (surrounding the viral capsid) and the cell membrane of the target cell is inhibited. This prevents viral entry to the target cell, and therefore protects it from infection.[9]
Some evidence suggests that the drug's actions are more effective at preventing infections from RNA viruses than infections from DNA viruses.[10]
As well as specific antiviral action against both influenza A and influenza B viruses, umifenovir exhibits modulatory effects on the immune system. The drug stimulates a humoral immune response, induces interferon-production, and stimulates the phagocytic function of macrophages.[11]

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
У Пепелиште од 200 души само пет Роми завршија :)

И на што личи “карантинот” не е ни чудно што никој не отишол таму.
Сега ќе испливаат вистинските услови во кои функционира војската...Условите никој не може да очекува да се како во хотел ама да му се сневиди, со испокинати навлаки, па не можеш да ме убедиш дека ни за тоа немале пари..
Полошо во ситуацијава е што се многу луѓе во една просторија, тоа е поголема причина претпоставувам што не се сложиле да останат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Темава би била одлична за следење на состојбите, ако намалите со шит-постинг. Се трупаат бескорисни постови, не може човек да прочита што пропуштил, и многу квалитетни постови се губат во маглата. Дај намалете доживување малку и постирајте релевантни работи.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
У заводот во Демир Капија ќе ги носат овие од Пепелиште.
Селективниот пристап, а не условите се проблем.
Токму така.Каде се другите е прашањето

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.018
Поени од реакции
83.417

а кај нас?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Ниту се удирам во гради, ниту се курчам нешто во стил ништо не ми може, туку постирам мое мислење, дали е точно или не е друга работа, но еве во Куманово се нормално се одвива освен угостителските објекти што не работат, исто и во Охрид бидејќи бев во понеделник, така да треба малку да поштуваш и туѓо мислење кое не е засновано на дебилни медиуми како што ги постирав претходно.
Охрид вчера.

Attachments

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
По мене од целата ситуација некој дебело ке го натовари магарето, се прошири таква паника и хистерија како во апокалиптичните филмови, медиумите известуваат како умираат луѓе а малку ако прочепкаш ке видиш дека сите што умреле од болеста се хронични болесници или стари луѓе со ослабнат имунитет, а кои што умираат од обична настинка воопшто, по мене за месец дена да се стопли времето ке помине се и ке се врати во нормала и се надевам дека не грешам.

Некои наслови од медиуми:
1. Трагедија, почина од вирус 21 годишен тренер во Италија.
Читаш и мислиш нешто озбилно е, прочепкаш малку од други извори и дознаеш дека истиот тренере во исто време се лекувал и од леукемија.

2. Трагедија, почина од вирусот познат Италијански архитект.
Исто како погоре наведено, само што овој не пател од хронична болест туку имал 92 години.

Проблемот кај народот е што никој ниту чита до крај, ниту проверува други извори.
А од кај си толку сигурен дека вирусот нема да мутира, по некоја случајност на овие простори, па да стане пострашен не дај боже?

Во кина мутираше во нова верзија за месец, можеби месец и половина. Во Италија може да се шири првата верзија која има поголема смртност, или пак може да е нова мутирана верзија.

Или дури мене не ме засега, куро ме боли.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.018
Поени од реакции
83.417
Можда сега најдобро би било и овие деветорица да ги пуштат во домашна изолација како и другите. Па од следеча тура, ни по баби, ни по стричевима. Мада, тоа кај нас - мало морген.
Уште од тука, од оваа случка, се гледа како и на кој начин ќе се одредува, во иднина, кога ќе згусне јако, кој ќе добие кревет, апарат за дишење...а кој не.
Кој има џокер - повикај пријател, тој ќе добие.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Еве еден напис за лек против вирусот, да не е само ширење паника и броење нови случаи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
А од кај си толку сигурен дека вирусот нема да мутира, по некоја случајност на овие простори, па да стане пострашен не дај боже?

Во кина мутираше во нова верзија за месец, можеби месец и половина. Во Италија може да се шири првата верзија која има поголема смртност, или пак може да е нова мутирана верзија.

Или дури мене не ме засега, куро ме боли.
Kolku sto znam ima samo edna verzija od virusot ista vo Kina, Italija i sekade.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.250
Поени од реакции
2.543
колку е точно ова

Мора да има причина зошто ОВА, не е дозволено во останатите земји.
Личи на добар лек и создаден баш за вируси од таков тип! Од луѓе што го користеле сум слушнал, делувало со голема ефикасност.

Kajgana Shop

На врв Bottom