Коронавирус (COVID-19)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.018
Поени од реакции
83.417
Моментално во Америка се купува оружје на големо, не се нормални.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/16/us-sales-guns-ammunition-soar-amid-coronavirus-panic-buying
Автоматски споено мислење:

Подобро тоалетна како кај нас него овие оружје што крцаат.
После некое време, оружјето ти е и тоалетна и храна и лекови и све друго.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Џабе се нервираш, глупоќата си беше и порано таму, сега само излегува на површина. Бар знаеш меѓу каков народ живееш. Ако е утеха, секаде е исто се додека не воведат полициски час. Денес бев во маркет, 1 сантиметар растојание немаше на каса не пак 1 метар. А нели јака држава, паметен народ...џабе.
Мали деца носат во Бургер Кинг и притоа ги оставаат да трчаат во делот каде што е за деца а и низ цел ресторан и око не им трепнува што се валкаат по земјата и пипкаат се.
Убаво кажа ти дека не се плашат овие, само еден Германец има у фирмата и он единствен не прави муабет на оваа тема ниту па го интересира што и како ќе се случува, у 10 завршивме со работа и ми вика ај ако сакаш на караоке да одиш, јас и женска ми ќе одиме :pos:
Проба да ме излаже дека иделе многу студентки во локалот ама јбг подобро сув ама здрав :icon_mrgr:

Истиов лик ми кажа дека од утре(барем за градов) се затварало се освен маркети, аптеки, банки, како и шо беше најавено.
Ресторанов најверојатно ќе продолжи со работа ама само на драјв, КФЦ денес само на драјв работеше.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Во Италија сигурно има многу повеќе заразени од моменталните бројки ама најверојатно само покритичните ги тестираат. Друго објаснување за толку голем процент на смртност не гледам. Цел западен свет, Јапонија има старо население па нема ни приближно ваква бројка.

Член од
1 ноември 2017
Мислења
80
Поени од реакции
59
Во Италија сигурно има многу повеќе заразени од моменталните бројки ама најверојатно само покритичните ги тестираат. Друго објаснување за толку голем процент на смртност не гледам. Цел западен свет, Јапонија има старо население па нема ни приближно ваква бројка.
Citav od nekade ekperti kazale Japonija e edna od zemjite sto najmnogu laze za oficijalni brojki. Zosto? Edna pricina e da se odrzi Olimpijadata vo Tokio..

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Сега им текнало да одат да свират во Австрија, ебате тоа забеганите. На клоци треба да се фати се ова...

Чеј, ако стварно биле 200+ луѓе на граница, зошто само нив 9 души ги имаат донесено во полураспаднативе бараки?
Да не јадам гомна ама ко на расизам ми делува ситуацијава малку :pos:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Мали деца носат во Бургер Кинг и притоа ги оставаат да трчаат во делот каде што е за деца а и низ цел ресторан и око не им трепнува што се валкаат по земјата и пипкаат се.
Убаво кажа ти дека не се плашат овие, само еден Германец има у фирмата и он единствен не прави муабет на оваа тема ниту па го интересира што и како ќе се случува, у 10 завршивме со работа и ми вика ај ако сакаш на караоке да одиш, јас и женска ми ќе одиме :pos:
Проба да ме излаже дека иделе многу студентки во локалот ама јбг подобро сув ама здрав :icon_mrgr:

Истиов лик ми кажа дека од утре(барем за градов) се затварало се освен маркети, аптеки, банки, како и шо беше најавено.
Ресторанов најверојатно ќе продолжи со работа ама само на драјв, КФЦ денес само на драјв работеше.
Малку по малку ќе им дојде јајцето на гз, прати само ситуација деновиве. Од секогаш биле вакви, прво се фукаат демек ништо не е ова за нас Германци сме ние, па после плачат. Уште малку деценија ќе полнам опкружен со 99% Германци, немам други националности во кругот мој...како буквар ги читам.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Моментално во Америка се купува оружје на големо, не се нормални.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/16/us-sales-guns-ammunition-soar-amid-coronavirus-panic-buying

Подобро тоалетна како кај нас него овие оружје што крцаат.
Се спремаат за војна со короната.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Клиничка студија за корона кај деца од 0-13.

Иако кај децата периодот на инкубација може да биде дури и до 28 дена, една од причините дека они се најчести “тивки” преносители, резултатите се дека нема место за паника за нив, дури и кај децата со астма.
Во линкот има детали за се, они кои се родителите на помали деца, верувам дека ќе и е доза смирување во целото лудило.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Некој ќе треба ДЕБЕЛО да одговори зошто смртноста во Италија е толку висока?? Ќе ја стигнат Кина со трипати помалку случаи!

Кој ги лечи таму? Др. Менгеле?
Одговорот од дамна го имаш.

Тоа и не е толку лоша идеја. Кај нас претседателот официјално кажа на прес дека државата нема капацитет да се справи со криза на цела територија, па види ти...
Нема капацитет да се справи со криза, не може вонредна состојба, нема доволно тестови, нема доволно капацитети во болниците.
Тоа укажува само на едно нешто.
Читајте меѓу редови.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Од друга страна па Германија ќе стигне до 10 000 заразени и само 24 починати. Што прават па овие? До толку ли се понапредни од другиве или лажираат на велико?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јапонците не јадат хамбургери и бурек секој ден.
Важат за една од најздравите нации во светот.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.664
Поени од реакции
8.094

Kajgana Shop

На врв Bottom