Коронавирус (COVID-19)

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Добро бе уште не ги спроведуваат директно во изолација и да бидат 24 сати под полициски надзор? Па нека си ебат мајката, ептен се ненормални. Поради ова се дојде до ова ситуација и уште умот не му иди, низ медиуми кажуваат едно а реалноста сосема друга. И она борјката од 2000 мислите случајно е кажана? Гарант 40% од Дебар се испозаразени ако не и повеќе. Како да не знаат дека имат работа со индијанци, каква изјава какве пичке материне. Нема да ме чуди и од оние 200 души шо наводно ги спровеле директно во карантин денес да излези утре дека пола избегале, или и нив им дале да потпишат изјава
Дива лига се тие бе, ќе почнат да се тепаат со официјални лица.. Па ќе почнат медиуми (нивни) и прост народ да плаче по телевизии како тоа правата им се кратат. Затоа војска треба, не полиција. Или специјална полиција, за да ти изглеа другачие да ти се исплаши. И кој ќе бекне, воспитна и у изолација под кључ, да не мрднат.

Али џабе, може само вака да си збориме. Така да, остај ги нека се шетаат меѓу себе, нека се испоразболат. Природна селекција ќе си го заврши своето.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Даниловски вика дека следните две недели се најклучни. Доколку не се спречи со ригорозни мерки - може да ескалира како Италија. Бара подрастични перки како полициски час бидејќи влегуваат во Македонија луѓе кои не се пријавуваат.
Доколку не се превенира секој ден предвидува експоненцијален раст а тоа значи ако денес се 30 утре ќе се 60 задутре 120 и така натака.
https://republika.mk/zivot/zdravje/doktor-danilovski-pikot-na-zarazata-za-dve-nedeli-dali-kje-izbegneme-italijansko-scenario/

Член од
5 март 2018
Мислења
17.190
Поени од реакции
19.599
според укажување се заразил од дете кое било на преглед кај него, а неговите родители биле во контакт со 2цата кои ја донеле заразата во дебар.
Значи бројката да очекуваме во Дебар за еден месец 1000
Како бе вака во време на пандемија медицински лица не носат опрема, основна и тоа,нараквици и маски.
Никогаш нема да заборам кога отидов како мала кај еден стоматолог во уредот во Битола, на полноќ некаде беше оти имав страшни болки и пријателот изгледа на спиење го фативме заборај успан нараквици да си стави, коа ми ги брцна рацете в уста, ден денес ја осеќам таа смрдеа! на цигари кога ќе се сетам,уплав имав од забари после тоа
Автоматски споено мислење:

Fala ti na odgovorot.

Nema care ednostavno, ne e negova vina sto ke ima overstay na 90 dena. Ili da mu se prodolzi, ili da go deportiraat. Treto nema. So ogled na to sto granicite se zatvoreni, treba da se prodolzi. Valjda nema da ima nikakov problem zaradi vakvata situacija.

Fala uste ednas.
Не, не, без гајле ама мислам дека мора да се пријави таму дека бара да му се продолжи престојот, нека праша најдобро, затоа што за време на пандемија не знам какви се протоколите, најдобро е да праша.
Инаку нема на што фала, затоа сме тука ;)

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Многу лелекања и офкања, не е добро ни на другиот крај од спектрумот да си. Претпазливост, загриженост ама не мора да се трескаме од земја сега. 20 заразени во километар радиус имам од мене, 200 на пола саат од овде, ако почнам за секој случај да мислам кој од каде дошол да пцујам да се нервирам ќе цркнам од стрес пред да фатам корона. Седете си дома колку што може повеќе, надвор претпазливо кога мора и тоа е. Што ќе е нека е :)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Многу лелекања и офкања, не е добро ни на другиот крај од спектрумот да си. Претпазливост, загриженост ама не мора да се трескаме од земја сега. 20 заразени во километар радиус имам од мене, 200 на пола саат од овде, ако почнам за секој случај да мислам кој од каде дошол да пцујам да се нервирам ќе цркнам од стрес пред да фатам корона. Седете си дома колку што може повеќе, надвор претпазливо кога мора и тоа е. Што ќе е нека е :)
Јас се нервирам од неодговорност не од самиов вирус. Ех да можеше како пред 30-40 години да мава полицијата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Член од
5 март 2018
Мислења
17.190
Поени од реакции
19.599
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.865
Поени од реакции
10.358
Јас се нервирам од неодговорност не од самиов вирус. Ех да можеше како пред 30-40 години да мава полицијата.
Џабе се нервираш, глупоќата си беше и порано таму, сега само излегува на површина. Бар знаеш меѓу каков народ живееш. Ако е утеха, секаде е исто се додека не воведат полициски час. Денес бев во маркет, 1 сантиметар растојание немаше на каса не пак 1 метар. А нели јака држава, паметен народ...џабе.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Џабе се нервираш, глупоќата си беше и порано таму, сега само излегува на површина. Бар знаеш меѓу каков народ живееш. Ако е утеха, секаде е исто се додека не воведат полициски час. Денес бев во маркет, 1 сантиметар растојание немаше на каса не пак 1 метар. А нели јака држава, паметен народ...џабе.
Да само сега глупоќата ги загрозува животите на нас и на нашите блиски. Исто како во сообраќајот ради некој будала што не почитува правила гинат невини луѓе.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Za prijatel prasuvam, so ogled na toa sto se zatvora i aerodromot...

Skoro 3 meseci e u EU so nas MK pasos, ima karta na 2 April za MK, bideki na 7 ili 8 April mu istekuvaat tie 90 dena.

Sto ke se sluci ako ne moze da se vrati, ne e negova krivica, nema valjda crn pecat ili kazna?
Vo koja drzava e? Ako e vo Germanija neka se javi vo Biro za stranci. Ke dobija viza i zdravstveno osiguruvanje.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.479
Поени од реакции
18.504
Што ги натера Трамп и Џонсон да го променат односот кон Корона вирусот.

Само една реална студија од врвни епидемиолози.

A study by UK epidemiologists predicts that attempts to slow, or mitigate -- rather than actively halt, or suppress -- the novel coronavirus could overwhelm the number of intensive care hospital beds and lead to about 250,000 deaths in the UK and more than a million in the United States during the course of the current pandemic.

Кај си бе @Bafra да си го мериме во бројки, де кажи колку луѓе умираа од обичен грип во САД.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.190
Поени од реакции
19.599
Па нели 200 души ќе беа во овој карантинот бе, овие 9 ги оставиле тука другите дома, значи од мерките ништо не се почитува

Kajgana Shop

На врв Bottom