Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Ако сте само на мување и се мува со друг... не би го рачунал за неверство , така да тоа би и го простил.
Но во врска, па макар и во најлоши денови на врската, не.
И не е крив тој-таа личност која ќе биде смувана/физички употребена од мојата партнерка, само таа е крива. Не би водел тепачки со момци некои поради такви работи, кучка е кучка, што сакаш стори и но неа.
Неверството ми е работа која неможам да ја поддржам. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.805
Поени од реакции
8.822
Искрено не знам. Не сум била во ситуација да простувам баш неверство. Всушност, јас имав глупава ситуација. Не ме изневери дечкото, ами најдобрата другарка проба да го смува.
Проблемот е што јас на неа и верував, не на него. Но после многу време се најде една моја блиска личност, која беше таму, виде се... Ми рече - не сакам да се мешам, ама ова повеќе нема смисла, сите знаат и те прават будала. вака и вака беше. таа беше пијана. сите знаеме што се случи, јас веќе не можам да издржам, ако не ми веруваш прашај ги сите ќе ти потврдат...
Ние сите бевме дел од едно друштво така да никој ничија страна не држеше баш. Типот мене ме убедуваше, на крај се откажа.
Се случи да се начекаме сите на еден куп, па и да се потпијаниме убаво. Другаркава што проба да го смува, скокна да ја коле оваа што ми кажа како и што било - не и рече дека лаже, ами зошто сакала се да расипе. Јас почнав да плачам, целиот свет ми се сруши, таман подзаборавив што се случи. Они се развикаа, скокнав јас да ја бранам оваа што ми кажа, скокна и типот. Јас отидов во друг дел од куќата, оваа ,,другарка ми,, по мене. Е тогаш типот ќе ја убиеше .... никогаш за цел мој живот не сум го видела толку збеснат. Што се не и кажа... На крај ги седнав и двајцата и таа си призна. Јас и бев лута, долго време, а со него се смирив после некое време. На крајот сфатив дека лутината не ме носи никаде. Јас ја сакам, каква и да е. На крајот, ни самата не знаела што прави очигледно. Денес не колку порано, но сепак се дружиме, всушност ги лечиме старите рани, и сега за сега добро ни оди.
Јас сеуште сум со него, а и со неа се гледам.
Сите заслужуваат втора шанса. Која сум јас да ја одземам.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Неверство не простувам, ама затоа и нема јас да го направам.
Дури и се плашам од сам себе пошто не знам како ке изреагирам ако такво нешто дознаам.
Само дисциплина и искреност е потребна во врска, а љубовта ке си дојде со тек на време, откако ке се докаже дисциплината и искреноста од личноста со која ја градиш врската.
Ако се си кажувате и се разбирате во кажаното тогаш немате никаков проблем.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Да знам дека некој ја дупи мојата девојка, пa земам и ги кољам и двајцата и ги фрлам од кола право во Вардар .. Абе Alchemist те жалам брат ....

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Абе нека се дупи со друг, и јас би се дупел со друга. Али тоа не е ништо повеќе од секс. Сепак ние веќе НЕ сме заедно, но сакам да ја задржам онаа чиста љубов што ја чувствувам кон неа, што воопшто не е поврзана со телесни страсти. Затоа неможам да се дупам со неа, туку можам на "повисоко ниво" да ја сакам. Штознам, не е ни другарско сакање, не е ни сакање кон девојка, туку, ми се чини, нешто подлабоко. Дури немам некоја голема потреба ни од нејзино присуство, само доколку знам дека е среќна, ќе бидам среќен и јас. Така донекаде стојат работите. И простувам само затоа што и јас ја имам доста повредено и свесен сум за тоа.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
12.551
Да знам дека некој ја дупи мојата девојка, пa земам и ги кољам и двајцата и ги фрлам од кола право во Вардар .. Абе Alchemist те жалам брат ....
Мафијаши како тебе најлесно потклекнуваат и молат да бидат повторно заедно, ама ти можеби си еден од ретките шознам.

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Тешко дека таква вреди доволно за да мрднам со мал прст, а не па да убијам некој и да си го заебам животот. Ќе и' ги спакувам куферите и мртов ладен ќе ја пратам во нови авантури. (Не знам дали вака би реагирал ако истото ми се случи во брак.)
Инаку, јас сум лојален и очекувам лојалност за возврат. Простување, ниту давам, ниту барам. Ако згрешам, ќе преземам целосна одговорност и ќе се носам со последиците, какви и да се.
И не оправдувам ама баш никаква причина за неверство. Секогаш постои друг начин.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Бракот или врската како една од причините поради кои постои е тоа да се најде личностакоја ќе те исполнува, со која ќе ги задовлуваш потребите итн. Е сеа, чим се дрзне на неверство значи дека нешто и фали т.е не ја задовлувам во некој поглед што значи дека нема зашто да и простам, јас сум таков и не гледам причина во иднина да не го направи тоа пак доколку дојде во ситуација да не е задоволна од нешто. Така да мојот одговор е НЕ! :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Мафијаши како тебе најлесно потклекнуваат и молат да бидат повторно заедно, ама ти можеби си еден од ретките шознам.
Абе не ја убивам фала богу али еден мерачки шамар онака најјак би и опалил (најверојатно бокс :raz: )... :)

S

Shellshock nam67

Гостин
абе да не дајт господ да се разработат девојкати после нишчо не ја спречвит,

Член од
22 септември 2010
Мислења
130
Поени од реакции
27
Не верувам дека постои причина која би оправдала неверство, а таа личност која вреди да и биде простено не би направила нишо за да ме повреди на било кој начин... сепак ако ми значи, повеке од мене, тогаш би! а тоа тешко.

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Најверојатно не,но зависи од околностите,ако навистина ми дошло до него и ако ми значи ептен-можеби, иако ако еднаш го направил тоа,зошто не и вторпат.....Секој заслужува втора шанса,но таму каде што има љубов нема простор за неверство....

Mike_Cor

Истражувач
Член од
8 мај 2011
Мислења
10
Поени од реакции
2
Без разлика дали е сериозна или отворена врска.. Со сето мое срце - не би и простил неверство! :) Едноставно, штом таа собрала храброст да прегрне и бакне друг, јас имам двојно повеќе храброст фино лепо да и го покажам патот. Направила од себе и од тебе идиот. Тоа е тоа.. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom