Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Владата да ги замрзне цените на акциите на берзата!
и да ги надомести загубите на инвеститорите во овој период! Референтна цена за надомест - највисоката цена во последни 52 недели!!!
Автоматски споено мислење:

Еве да го следиме примерот од Шпанија која забрани шорт продажби за следниот месец....oh wait, заборавив, се уште сме во 19 век.

и да ги надомести загубите на инвеститорите во овој период! Референтна цена за надомест - највисоката цена во последни 52 недели!!!

Еве да го следиме примерот од Шпанија која забрани шорт продажби за следниот месец....oh wait, заборавив, се уште сме во 19 век.

И да се воведе правило ако вредноста на некоја акција падне за 2% да се замрзне тргувањето и утре пак да почне да се тргува по старата цена!

Едно прашање за дивидендата на TNB

4.Исплатата на дивиденда ќе отпочне 30. ден од одржувањето на Собранието на НЛБ Банка АД Скопје.

Ова значи дека на 16.05.2020 може да се исплаќа дивидендата или точно на 16.05.2020 ќе се иплаќа дивидендата.
Прашањето ми е кој ден е исплатата ???

Едно прашање за дивидендата на TNB

4.Исплатата на дивиденда ќе отпочне 30. ден од одржувањето на Собранието на НЛБ Банка АД Скопје.

Ова значи дека на 16.05.2020 може да се исплаќа дивидендата или точно на 16.05.2020 ќе се иплаќа дивидендата.
Прашањето ми е кој ден е исплатата ???
Напишаното значи дека од 16.5.2020 натаму почнува исплатата, но од досегашното искуство точно на 16.5.2020 ја очекувам исплатата.

И браво за раководството на ТНБ. Така се брани цената на акцијата. Со еден потез го завртеа трендот. Пратија многу пораки со 200 денари зголемена дивиденда по акција и пазарот позитивно реагираше. Да не беше новото ценовно ограничување денес акцијата ќе беше 10% UP!!

Последно уредено:
Ма све иде прекрасно, немојте да се секирате. Додека трае тргувањето го извреднувале само паричниот што пораснал минимално, но не и акциските што имаат катастрофални падови :pos:

Ех, македонски инвеститорууу, целата финансиска индустрија у државата ми те работи како бавча. Среќа што и тие ќе го јадат немиен пошо короната ги спречи да ги истурат акциите во еуфоријата при добивањето датуми.

Ваквите нема да имаат срам ни да ја затворат берзата само за да не влезат у поголем минус!

Screen Shot 2020-03-17 at 12.42.36.png

Еве да пробам и јас да дадам една прогноза: пред крајот на денот ќе се истури огромна количина ТНБ на тој што се истопорил да купува по пазарна.

Последно уредено:
Ма све иде прекрасно, немојте да се секирате. Додека трае тргувањето го извреднувале само паричниот што пораснал минимално, но не и акциските што имаат катастрофални падови :pos:

Ех, македонски инвеститорууу, целата финансиска индустрија у државата ми те работи како бавча. Среќа што и тие ќе го јадат немиен пошо короната ги спречи да ги истурат акциите во еуфоријата при добивањето датуми.

Ваквите нема да имаат срам ни да ја затворат берзата само за да не влезат у поголем минус!

Прегледај го приврзокот 238493

Еве да пробам и јас да дадам една прогноза: пред крајот на денот ќе се истури огромна количина ТНБ на тој што се истопорил да купува по пазарна.
EPIC Dividend bull trap :pusigo: :pos:

Еве шанса уште едно петпати да влеземе деновиве у НАТО: кога претседателот на собранието ќе го потпише указот, па кога курирот ќе го земем да го носи кај кралот, па кога ќе го предаде на писарница, па кога ќе добие деловоден број, па кога ќе го преземе секретарот на кралот....

Штета што не влеговме малце порано за НАТО да нѐ заштити од короната како што ги штити и своите земји-членки

Ajde povtorno UP UP, vrakanje na starite pateki
МУААХАХАХАХАХАХАХХАХАХА

Еве видете што направија ЕКСПЕРТИТЕ од МСЕ.

направија пазарот да се заглави, да има продавачи на МАРКЕТ цена за едни акции и КУПУВАЧИ на Маркет цена за други акции, а да нема трансакции. Тоа ли им беше целта?
Да не го ставија ова со 5% и да останеше 10%, МОЖЕБИ некој ке сакаше да купи на -10% на КМБ, СТБ и други, и некој ке сакаше да продаде на +10% НЛБ

КАТАСТРОФА МЕРКА!

Последно уредено:
Опа НАТО, моја омилена тема . . . Е сега ќе биде што ќе биде :D :D :D . . .
Колку ќе скокне МСЕ утре?? Колку инвестиции ќе имаме во 2020/21 година??? Колку респиратори сојузниците од НАТО задутре ќе ни испратат како помош??? Колку ќе биде МБИ10 следна недела, за колку ќе пораснеме?? Колкав раст на БДП ќе ни донесе НАТО во 2020 година??? Изгледа само Тутунска позитивно реагира на НАТО . . . .
Ајде ги молам оние провладини мегафони што неколку години замајуваат на форумов и ја пумпаат берзата нека се потрудат да одговорат ???

Владата да ги замрзне цените на акциите на берзата!
Друже мора да се шалиш.... На кои цени да ги замрзне, на номинална, книговодствена или на максимална ;) ;) ....
Берза е симбол на пазарно општество и капитализам... Па ние од комунизам избегавме со консензус нели :D:D???

@Blizzard друже многу постови во последниве неколку денови ??? Имаш време, суета е во прашање или одработуваш ???
Што и да е, како и да е, мислам дека ширење дополнителна паника во овие времиња не е етички и педерски е . . . .
Јас сум доволно во кеш, ми одговара да паѓа, ама не сум за хаос, премногу лешинарски ми е . . .

За оние што се почетници . . . . Акциите како КМБ, МПТ, СТБ, ТНБ, АЛК се преценети во однос на други берзи, но не дека не вредеа толку . . . Сега ќе паднат.... Но еден ден ќе се вратат колку и да паднат.... Фирмите си работат топ и тоа е единствената причина за цената, а не НАТО, ЕУ, политика . . . .

Опа НАТО, моја омилена тема . . . Е сега ќе биде што ќе биде :D :D :D . . .
Колку ќе скокне МСЕ утре?? Колку инвестиции ќе имаме во 2020/21 година??? Колку респиратори сојузниците од НАТО задутре ќе ни испратат како помош??? Колку ќе биде МБИ10 следна недела, за колку ќе пораснеме?? Колкав раст на БДП ќе ни донесе НАТО во 2020 година??? Изгледа само Тутунска позитивно реагира на НАТО . . . .
Ајде ги молам оние провладини мегафони што неколку години замајуваат на форумов и ја пумпаат берзата нека се потрудат да одговорат ???

Друже мора да се шалиш.... На кои цени да ги замрзне, на номинална, книговодствена или на максимална ;) ;) ....
Берза е симбол на пазарно општество и капитализам... Па ние од комунизам избегавме со консензус нели :D:D???

@Blizzard друже многу постови во последниве неколку денови ??? Имаш време, суета е во прашање или одработуваш ???
Што и да е, како и да е, мислам дека ширење дополнителна паника во овие времиња не е етички и педерски е . . . .
Јас сум доволно во кеш, ми одговара да паѓа, ама не сум за хаос, премногу лешинарски ми е . . .

За оние што се почетници . . . . Акциите како КМБ, МПТ, СТБ, ТНБ, АЛК се преценети во однос на други берзи, но не дека не вредеа толку . . . Сега ќе паднат.... Но еден ден ќе се вратат колку и да паднат.... Фирмите си работат топ и тоа е единствената причина за цената, а не НАТО, ЕУ, политика . . . .
Друже колку поста да имам? Темава беше мртва до пред 1-2 години, сега зашто сум немал постови тогаш, тоа ли е проблем? А сега кога се раздвижија работите имам постови, па нормално е, нема сигурно сам со себе да правам муабет на форум. И да, обработувам, ама за сите членови, јавно и транспарентно си ги кажувам моите видувања, колку и да се апокалиптични, најбитно, се ТОЧНИ. Сите што ме послушаа направија пари ( или не изгубија ), а тие што не ме послушаа сега ме пљукаат, ама ги разбирам, мора некој друг да им е крив за нивните загуби ( еве јас ке сум доброволец за дежурен кривец ). И ти ги кажуваше јавно твоите трансакции, и ти ли обработуваше? Дај немој и ти со вакви детски обвинувања. Кое ширење паника? Знаеш ли што е ширење паника? Да пишам ДЕЧКИ ИМА 1000 случаи корона не ги кажуваат, кријат, ке снема леб, сите ке се разболиме сите ке умреме, е тоа е паника. Паника ли шири Меркел што вели дека 70% од германците ке добијат корона? или да го обвиниме Венкодека пред 1 час кажа дека ке има 2.000 случаи на корона во МК за 1месец? Тоа не е паника, тоа е реалност, и спремање на народот за она што следи.
НЕ Е паника тоа што е ФАКТ дека сме сведоци на најголемиот ЕКОНОМСКИ КРАХ ( и не само економски него на секое ниво крах ) во историјата на човештвото. Паметните ке профтираат, другите ке изгорат, како и секогаш. БИДЕТЕ ПАМЕТНИ.

Прегледај го приврзокот 238493

Еве уште не го извреднувале бе :pos: Пеери десет акции има у факин индексот, за минута ќе пресметавте!Мислам дека уште поголема паника ќе се крене меѓу вложувачите кога ќе бидат колку им се стопила вредноста на уделот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom