Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Не мора да е до девојката,може да се случи некоја да му се нуди на машкото,односно да му се дава на тацна а тој да ја одбива,и да добие коментари од другарите:Еј ти си папучар па што ако ја изневериш,машко си.

Pa togas vo slucajot , odis so nekoj so mu falat mozocni kelii :)))))) mislam za da se naprai mangup pred drugarite be hahaha . da be ima i takvi... toa sto vikas. Vo toj slucaj ne moras uopste da se preispituvas :)) produzi dalje :)))

Би простил, се додека не се заљубам... јас изневерувам, нека го прават тоа и они.

Vase mislenje... ako si dolgo vreme vo vrska so partner/ot/kata i ti izleze rabota vo stranstvo na nekolku meseci, pa posle 2 god rabotenje taka vo stranstvo, partnerot se odluci na neverstvo za edna vecer, (naujverovatno sex) a dlaboko da se kae za toa.
Dali bi prostile ili ne.

Dali dokolku prostite, ke ve maci pomislata, kako i/mu bilo i slicno?
Dokolku raskinete kako bi bilo. dali nekoj ima nekoe slicno iskustvo.
Ubavo glasi edna misla-"sto se slucilo ednas,nemora da znaci deka ke se sluci i vtor pat,no sto se slucilo dva pati,togas sigurno ke se sluci i tret pat":),no sepak mislam deka toa sto ednas ke se skrsi,kolku i da go lepis,nikogas povekje nema da bide isto.Zatoa ti si znaes sto ponatamu,no,kako sto si mozela da izdrzis ti bez seks,taka trebalo i toj da izdrzi,nema nikakov opravdan izgovor tuka:):):):))))

Zena moze da prosti neverstvo ali maz da prosti na zena, nikad, posto ne e muz neego papuchar ako prosti i znaj chim ednas te prevarila uvek ke te vara ako i prostish zatoa najbolje e da ja ostavish neka go vara toj so kogo tebe te prevarila he he...

Interesna tema inace moeto mislenje e deka bi prostil neverstvo pod uslov da ne se povtori poveke, isto smetam i deka zenskite bi trebalo da prostat pod uslov da ne se povtori
ednas mojt da mu se desit na bilo koj

Interesna tema inace moeto mislenje e deka bi prostil neverstvo pod uslov da ne se povtori poveke, isto smetam i deka zenskite bi trebalo da prostat pod uslov da ne se povtori
ednas mojt da mu se desit na bilo koj

И што си направил после ? Не зафркавај, ако лесно и простиш тогаш она 1000% дека ќе го направи истото ... Мое мислење на темава е: Во никој случај ... Ако девојката ме изневери не чекам ни момент - и раскинувам ... А, ако жената (кога ќе имам жена) ме изневери - е тогаш игра ќутекот и стапот, па тогаш нека му ја мисли дали ќе сака нареден пат ;)

--- надополнето ---

E sega isto procitav eden kup mislenja od tipot, a be ako toj me sakal , nemal toa da go napravi, znaci ne mu znacam ova-ona. Znaci krivicata e sekogas na stranata na toj sto izneveruva. aj vaka da ja postavime situacijata. Dali se imate zaprasano, sto sum pridonel jas , za toj/taa da go/ja nateram da me izneveri. Zatoa sto i taka e , nesto vo vrskata go nateralo drugiot da izneveri. A bidejki za kavga, vrska i tango se potrebni dvajca, vie ste toj vtoriot. Dali e toa nedovolno obrnuvanje na vnimanie na partnerot, na negovite potrebi i samo sebicno mislenje na svoite baranja i potrebi, sto e najgolema pricina za vakvi stvari da se desavaat vo vrskite, postojano kritikuvanje, nemanje i nemanje na sloboda i posesivno odnesuvanje na eden od partnerite i ne znam eden kup pricini ima so koi moze da pridonesete i da go naterate parterot da go stori toa.
Ljubovta i vrskata se umeenje. taka da koga partnerot ke ve izneveri , zaprasajte se pokraj drugoto i ova: " kade zgresiv i jas, ta go naterav da me izneveri" :pipi:

Значи ако не сум и доволен, па тогаш за кој курац она сакала да се фати со мене ? Имаш свое мислење, го ценам али го оспорувам ... Значи во врска влегуваме кога мислиме дека партнерот е тој што ни е потребен за се' ... Неверството го мразам и не го простувам .. Подобро нека ми рече : не ни иде и да раскинеме, па нареден ден да се мува или да се ебе со друг, отколку тоа да го направи кога сме во врска ... СЕКОГАШ е крив тој што изневерува ...

абе во ред,секој си има свое мислење,сепак објасни ми..зошто НЕ?

--- надополнето ---

И што си направил после ? Не зафркавај, ако лесно и простиш тогаш она 1000% дека ќе го направи истото ... Мое мислење на темава е: Во никој случај ... Ако девојката ме изневери не чекам ни момент - и раскинувам ... А, ако жената (кога ќе имам жена) ме изневери - е тогаш игра ќутекот и стапот, па тогаш нека му ја мисли дали ќе сака нареден пат ;)

Епа брате..затоа зборуваме..се дава едно простување..но после кога ке го злоупотреби тоа..ако не и иди умот..е тогаш гудбај форевер..клоците и готово :)

Јас би прашал, зошто воопшто постои темава?

За секоја нормална врска, радикално не. :pipi:

абе во ред,секој си има свое мислење,сепак објасни ми..зошто НЕ?

--- надополнето ---

Епа брате..затоа зборуваме..се дава едно простување..но после кога ке го злоупотреби тоа..ако не и иди умот..е тогаш гудбај форевер..клоците и готово :)

Зошто не ? Затоа што ако било еднаш, ќе има и 2пат и 3пат, и доколку партнерот види дека сте биле способни да простите и да пројдете преку тоа, сигурно ќе има уште некој сличен испад. А да не зборувам за довербата, и да ја има никогаш нема да е како порано, секогаш ќе ги има тие сомнежи, а врска без доверба... некако не штима. Кога ќе се скрши нешто, колку сакаш ти составувај го, лепи го, пак ќе се познава каде пукнало :) Ти сакаш да кажеш би простил ?

Зошто не ? Затоа што ако било еднаш, ќе има и 2пат и 3пат, и доколку партнерот види дека сте биле способни да простите и да пројдете преку тоа, сигурно ќе има уште некој сличен испад. А да не зборувам за довербата, и да ја има никогаш нема да е како порано, секогаш ќе ги има тие сомнежи, а врска без доверба... некако не штима. Кога ќе се скрши нешто, колку сакаш ти составувај го, лепи го, пак ќе се познава каде пукнало :) Ти сакаш да кажеш би простил ?
А ти сакаш да кажеш дека ова го пишуваш од искуство ? дека ако ти прости ке направис пак и пак и пак :) ... :kesa:

ВО ПРАВО СИ..ПОТПОЛНО..СЕПАК,НЕ СУМ ЈАС ДА ЈА ОСУДУВАМ КАКО СЛАДОЛЕДЏИЈА ШТО ЈА ОСУДУВА.АКО ТАА НЕ Е СВЕСНА ШТО ГУБИ И ШТО ПРАВИ..ЈАС СИГУРНО НЕМА ДА ЈА СВЕСТАМ.
НЕКОИ ЛИЧНОСТИ(МН РЕТКИ) УСПЕВААТ ДА СВАТАТ ПОСЛЕ ПРВАТА ШАНСА,ДЕКА ВТОРА ШАНСА НЕМА ДА МУ БИДЕ ДАДЕНА.. :)

Wow заклучоков, баш ти беше на место :tapp:

ВО ПРАВО СИ..ПОТПОЛНО..СЕПАК,НЕ СУМ ЈАС ДА ЈА ОСУДУВАМ КАКО СЛАДОЛЕДЏИЈА ШТО ЈА ОСУДУВА.АКО ТАА НЕ Е СВЕСНА ШТО ГУБИ И ШТО ПРАВИ..ЈАС СИГУРНО НЕМА ДА ЈА СВЕСТАМ.
НЕКОИ ЛИЧНОСТИ(МН РЕТКИ) УСПЕВААТ ДА СВАТАТ ПОСЛЕ ПРВАТА ШАНСА,ДЕКА ВТОРА ШАНСА НЕМА ДА МУ БИДЕ ДАДЕНА.. :)
Ја би надоврзал дека за да те изневери некоја мора да има причина или ти да изневериш... значи нешто ти фали што она го побарала од друг .. и незнам сто не ми е на место ком .. :pipi:

Ја би надоврзал дека за да те изневери некоја мора да има причина или ти да изневериш... значи нешто ти фали што она го побарала од друг .. и незнам сто не ми е на место ком .. :pipi:

Па фала богу дека мора да има причина, доколку не му одговарам нема потреба да биде со мене, слободно може да ми раскине и да си го тера филмот со која сака, он не е приморан да биде со мене, тоа е негов избор, ако не му се свиѓа, слободен му е патот. Но на некои "фраери" едноставно гзот не им држи место, мора да седат на неколку столчиња.

А да се надоврзам на твојот залучок, нз од кај го извади, но драг Сувопи4ест не го кажав од лично искуство, тоа е мое мислење ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom