E sega isto procitav eden kup mislenja od tipot, a be ako toj me sakal , nemal toa da go napravi, znaci ne mu znacam ova-ona. Znaci krivicata e sekogas na stranata na toj sto izneveruva. aj vaka da ja postavime situacijata. Dali se imate zaprasano, sto sum pridonel jas , za toj/taa da go/ja nateram da me izneveri. Zatoa sto i taka e , nesto vo vrskata go nateralo drugiot da izneveri. A bidejki za kavga, vrska i tango se potrebni dvajca, vie ste toj vtoriot. Dali e toa nedovolno obrnuvanje na vnimanie na partnerot, na negovite potrebi i samo sebicno mislenje na svoite baranja i potrebi, sto e najgolema pricina za vakvi stvari da se desavaat vo vrskite, postojano kritikuvanje, nemanje i nemanje na sloboda i posesivno odnesuvanje na eden od partnerite i ne znam eden kup pricini ima so koi moze da pridonesete i da go naterate parterot da go stori toa.
Ljubovta i vrskata se umeenje. taka da koga partnerot ke ve izneveri , zaprasajte se pokraj drugoto i ova: " kade zgresiv i jas, ta go naterav da me izneveri"