Коронавирус (COVID-19)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Фала,ма нема гајле,јас повеќе се нервирам за моите у Македонија.
Јас знаев дека ќе заболам,пошто бев исто така од свински и птичји грип,башка и работата ми е таква! ))))
После короната, на листа ги имаш сите, воздивни. :))))

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Јас знаев дека ќе заболам,пошто бев исто така од свински и птичји грип,башка и работата ми е таква! ))))
После короната, на листа ги имаш сите, воздивни. :))))
Е алал да ти е.. Ја да сум у таква ситуација, како што сум си паничар, психа ќе ме убие..

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ти си терминатор веќе, нема вирус што може да те фати. Ти посакувам се најдобро, побрзо да се расчисти вирусов и сите да одиме по кафани да дрмнеме по некоја жолта.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Државата си е одговорна за тие што влегуваат/одат
Јас немам GPS во неа поставено ,
па да ме обвинат за лажна клевета
Влегуваш бујрум карантин
Кога знаат за заостаната сметка од пред 17 годинии да гонат
систем за карантин/ влез нека креираат
Нека изградат ко у кина болница за 2 саати и нека ги бутаат таму
Не е возможно државата да го контролира секој еден дали излегол од дома или не. Треба не помалку од 40% од вкупното население да е задолжено за таа работа, што е апсолутно невозможно. Во вакви ситуации кои не можеш да ги контролираш, све се сведува на личната свест на граѓанинот, а и на свеста на познаниците.
Не можам навистина да разберам каква стока од народ живее не само кај нас, туку по целиот свет. Им викаат да се самоизолираат чим доаѓаат од ризични региони, овие ги мерат сите улици. А вирусот буквално можеш да го закачиш со отворање на врата. Грам памет и осет да се немало.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.430
Стокхолм утрово.
Колку е језиво да ги гледаш сликите, толку е смирувачки дека нема да има пребрзо ширење ...
Прегледај го приврзокот 238469Прегледај го приврзокот 238470Прегледај го приврзокот 238471Прегледај го приврзокот 238472Прегледај го приврзокот 238473
Сликата со плавите седишта у метро не е од утрово, постара е и чинам, веќе постирана тука, пред ден-два.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не е возможно државата да го контролира секој еден дали излегол од дома или не. Треба не помалку од 40% од вкупното население да е задолжено за таа работа, што е апсолутно невозможно. Во вакви ситуации кои не можеш да ги контролираш, све се сведува на личната свест на граѓанинот, а и на свеста на познаниците.
Не можам навистина да разберам каква стока од народ живее не само кај нас, туку по целиот свет. Им викаат да се самоизолираат чим доаѓаат од ризични региони, овие ги мерат сите улици. А вирусот буквално можеш да го закачиш со отворање на врата. Грам памет и осет да се немало.
Мислам дека 80% од овие што тврдат "овој дошол од ваму шета по улица онаа дошла од таму била у диско" шлапаат без везе

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Сликата со плавите седишта у метро не е од утрово, постара е и чинам, веќе постирана тука, пред ден-два.
Не е истата, ја постирав вчера, од друга група се овие денес и на друг дел од Стокхолм. Првите две слики денес се од една од поголемите метро станици во Стокхолм.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.293
Поени од реакции
7.650
@Anon врска твојот пост дека нели многу лесно се шири, кога ќе ги земеш во предвид овие 200, а и тие во комбето што биле, нешто не штима. :toe:
Ама ај да почекаме уште некој ден, сепак и Спартанците беа 300 па десетковани на крај... пу пу скраја да е.
Докторката мислам на 03.03.2020 беше пријавена дека е вратена од Италија и дека слободно си шеткара.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.168
Поени од реакции
12.967
Мислам дека 80% од овие што тврдат "овој дошол од ваму шета по улица онаа дошла од таму била у диско" шлапаат без везе
Па очиглено е дека има тивок натпревар на темава кој поинтересен ќе се направи со што е можно по паничен и песимистички пост.

Те касиерка болна,те еден ретард улета со муабет 3 автобуса од италија,те имало многу заразени ама ги кријат(јер голема држава,све може да се сокрие).
Во јака држава (југославија на пр.) вакво кревање паника со лажни информации,во вака озбилна ситуација,не поминувало само со обичен ќотек.
Ама демократија сеа јбг...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
@Anon врска твојот пост дека нели многу лесно се шири, кога ќе ги земеш во предвид овие 200, а и тие во комбето што биле, нешто не штима. :toe:
Ако ти сметаш дека не се шири лесно тогаш имаме различни дефиниции за тоа што значи вирусот лесно да се шири.
За комбето и мене искрено ми е голема збунка, а за симпозиумот не ме изненадува, не знам како било но си имало солидна дистанца сигурно.
Чим имало 200 луѓе таму сигурно била голема просторија, имало доволно растојание...

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ама ај да почекаме уште некој ден, сепак и Спартанците беа 300 па десетковани на крај... пу пу скраја да е.
Докторката мислам на 03.03.2020 беше пријавена дека е вратена од Италија и дека слободно си шеткара.
Единствената логика според мене, жената со комбето и докторката, веќе биле со симптоми. Мислам дека вирусот се пренесува само додека е периодот на инкубација, а не и кога ќе се појават симптомите.
Слично како и со сипаниците, не се пренесуваат кога веќе ќе има осип, туку претходно.

Или грешам?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Анонимно може да пријавите некој кој не ги почитува мерките за самоизолација.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Кај е објавено и од кого е објавено ова? Зошто е Google Form, што буквално секој може да ја направи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom