Коронавирус (COVID-19)

Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174
Демек “мое е само да јадам бурек на форум, ме заболе ако зарази некого друг, а јас сум знаел”?
Пријателе, тоа се вика соучество. Ако не кривично тогаш морално.
Сите вие што знаете дека некој е ризичен и се шета наоколу, а не пријавувате туку само си правите муабет сте подеднакво криви како тој.
Ама јас неможам да тврдам каде била
викаат шетала ,од втора рака имформација
Јас да пријавам па после за клевета да ме товарат
Значи јас сум во СК од БТ ми кажаа се шетала низ БТ невидов со мои очи
ако видов друга е муабетот
Дали се разбираме

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не постои ЛЕК или ВАКЦИНА за ова , се прележува како секој друг вирус , само во болница и со интензивна нега и можеби на респираторна машина.
Си бил некогаш на апарати ставен или пак си имал роднина на апарати ставен?
Автоматски споено мислење:

па да ме обвинат за лажна клевета
Aбе секако. Не бидете Говинда, тацнете ги ваквите идиоти што ги гледате дека се пуштаат во оптек.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.154
Поени од реакции
30.274
Државата си е одговорна за тие што влегуваат/одат
Јас немам GPS во неа поставено ,
па да ме обвинат за лажна клевета
Влегуваш бујрум карантин
Кога знаат за заостаната сметка од пред 17 годинии да гонат
систем за карантин/ влез нека креираат
Нека изградат ко у кина болница за 2 саати и нека ги бутаат таму
A ok ti si od takvite sho ceka drzavata da mu go brise gazot.

Vidi prijatele, edno da znaes, ako ne daj boze nekoj umre, na dusha ke go nosis.

Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174
Си бил некогаш на апарати ставен или пак си имал роднина на апарати ставен?
Автоматски споено мислење:

Aбе секако. Не бидете Говинда, тацнете ги ваквите идиоти што ги гледате дека се пуштаат во оптек.
Значи ОД ВТОРА РАКА ИНФОРМАЦИЈА не сум во положба да пријавам нешто што не сум видел

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Значи и ти и Томе зборите за тоа зошто болеста не се шири ( иако пак ги преброив и се околу 1100 случаи, не се малку).

Јас зборам за исходот од болеста, дека нема ниеден смртен случај. Не гледам друго објаснување освен климата, пошто генетика заборави, тоа е турли тава како сегде, а сигурно и здравството не им е нешто многу подобро од Европа.

Погледнав и други земји од Медитеран, Израел Кипар Малта ниеден смртен случај, Египет нешто ситно и толку.

Што да ви кажам, седите на топло!
Дај боже да е така како што викаш. Таму под клима се живее 365 дена у годината. За европјани зборам, локалците ваљда се навикнати. Веројатно е слично и со Австралија. Не знам таму каква е смртноста.

Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174
A ok ti si od takvite sho ceka drzavata da mu go brise gazot.

Vidi prijatele, edno da znaes, ako ne daj boze nekoj umre, na dusha ke go nosis.
Значи ОД ВТОРА РАКА ИНФОРМАЦИЈА не сум во положба да пријавам нешто што не сум видел

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Информацииве дека нема заразени или смртни случаи земајте ги со резерва од одредени земји. Ни Косово немаше па кога почнаа да испитуваат испадна дека има.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Тогаш зошто овде делиш рекла-казала информации?
Апелирам до сите што пишуваат тука да не постираат “чув на чешма” муабети.
Сите сме загрижени и сите сме “жедни” за информации, ама споделувањето на новости кои се вака пренесени не придонесува на ништо друго освен паника.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.474
Поени од реакции
24.713
Одамна ги имаше извадено картите. Се пресели таму пред две години и ова и е прво враќање, со душа ја чекавме :D Ама, сега нема гледање едно недела дена :D На одмор е дојдена, нема врска со короната или со трајно враќање тука.

Има многу што се во таква ситуација, јас требаше на 10ти да слетам во СК со мојве, од АУС за МКД овој период Март - Јуни обично луѓе купуваат карти пред нова год, затоа што се полнат летовите, Јуни ти е шпиц сезона лето во европа, Мај ти е лето во Азија а обично тогаш има и попусти. Има многу што купиле карти пред вирусот што ете сега ќе им пропаднат. Глупаво е да се забрани влез, тоа секако не е решение, ваљда не планирате да останете изолирани година дена? Треба да се спроведи период од самоизолација или стриктен карантин а тоа треба да го спроведе државата. Другарка ти место дома требале да ја пратат на одмор 2 недели во Отешево или студентски па и да и наплателе ако треба поготово ако доаѓа од Сиднеј или Мелбурн каде има повеќе случаеви.

Нема сеуште некоја потреба од затварање поготово кога за ништо не сме спремни. Мило ми е што конечно ќе се стави ред, ако ги слушаат кинезите и направат тоа што треба тогаш верувам дека ќе можеме да се справиме со вирусот. Поделба и стриктен карантин е решение, ова сега што се прави е смешно, паника до макс со минимален резултат, али добро е што ете имаме доста среќа па немаме сеуште многу заболени.

Овде супермаркетите од утре ќе работат од 7 до 20, скратено работно време порано беа отворени 7 до полноќ. Ќе се вовед пензионерски час, од 7-8 да можат старците и инвалидите да купуваат први и со тоа да се намали паниката кај нив а и да им се даде шанса да си купат што треба. За жал овде до пладне речиси ништо не останува од “критичните“ продукти така да и нема некоја поента да работат после 8... Вработените се жалат дека немаат време да ги наредат полиците па ова ќе им дојде добро подобро да се организираат. Колку да имате престава моментално дневно овде се троши колку за недела дена, така да ако има МКД магацини и залихи за 2-3 месеци за едно 2 недели од сега сте наебале.

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174
Тогаш зошто овде делиш рекла-казала информации?
Апелирам до сите што пишуваат тука да не постираат “чув на чешма” муабети.
Сите сме загрижени и сите сме “жедни” за информации, ама споделувањето на новости кои се вака пренесени не придонесува на ништо друго освен паника.
Како слушнав така кажав ,кој може да тврди дека има 100% точна информација !
И пред ден два пишуваа тука дека 2 автобуси од Иалија влегле во
Кичево од погреб се вратиле ,,,,
Слики требаат видео аудио

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Италија 27.980c / 2158d / 2749r/ ... лоши бројки, доколку не престане да се шири чудово ќе ја надминат Кина по број на смртни случаеви, на 2 пати помалце заразени.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Погодете кој работи од дома од денес, КОНЕЧНО!
Се собрав вчера цела од работа и бев скроз спремна да земам sick days од денес, али се вразумија и вчера околу 9 вечерта ни испратија порака за работа до дома.
Е сега малце за МК, границите се затвараат нели, мајка ми работи на граничен премин како фитосанитарен инспектор, мора да оди на работа за да има влез на нови продукти во земјава. Ја прашувам дали им имаат дадено некаква заштитна опрема, ракавици, гел за дезинфекција, што било, бидејќи ем ги прегледуваат камионите, ем имаат интеракција со многу луѓе. Ми вика ништо не им дале.Кој се снашол сам приватно да си најде има, другите се така без ништо. Имппровизираат. Значи џабе затвораш граници ако ги оставаш луѓето кои мора да работат без никаква опрема!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Проблемот во ЕУ е што од индустриски ориентирана економија станаа усложно ориентирана економија, 90% од индустријата ја преместија во Азија. Сега во вакви случаи кога се потребни медицински намирници мораат да чекаат од Азија да им дојдат.
Затоа немаат капацитети, плус многу доктори бегаат и од западните држави во Азија и Америка.

Kajgana Shop

На врв Bottom