Коронавирус (COVID-19)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Не ти се чини дека ова е нај опасно? Во војна дел ке загинат дел ке избегаат.Од ова бегање нема
Jasno e, taka e ama karatinot treba da se fokusira na primer Debar I na tie sto se vrakaat od nadvor, na drugive mesta treba polabavo malku da ne se pravi panika badijala ke napravat poloso, narod ke se ispotepa po prodavnicne, veke gledam takvi slucaevi vo Australia I toa sto vamu mnogu labavo se igra, ako proglasat karantini ke pocnat da se ubivaat.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.873
Поени од реакции
23.272
Mislam premnogu se panici na forumov, pa se sobiral narod, izleguval nadvor I slicno, premnogu panika, olabevte malku, deka treba da se namali frekfencijata na luge, treba, Ama ova so karantini I slicno treba da se znae kade treba a ne sekade, pa vojna imase vakva panika nemase,
Kaj vide ti panika na forumot. Dosadno mu e pa ajde da se vrti muabet. Edno vreme ko da mi se pristori kako da se natprevaruvaa koj poke umreni ili zarazeni ke izbroj vo razlicni drzavi.
Vo Uzbekistan nema? Kako mozi be da nema, mora da ima. Krijat. I drug posle nego. Ima ima, moj si e, prv si go vidov ete i link priloziv. I odma drugite zlaten rudnik otkrija. Dremat pred pc i koj po prv ke prijavi uste nekoj. Brzi prsti ne im se ramni.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
11 нови пациенти во БГ , тоа прави вкупно 62 заразени. Сите стабилни и без опасност за живота.
Интересно што беше привнесен примера от Италиja е сека вечер во 21 часот, не мал дел от граганите извегуват на балконите си и аплаудират медиците. Днес единиот митрополит задолжи црквите да биjaт камбаните от 21 до 21:15 во неговата митрополиja за подкрепа на лекарите.

Во истото време , донирането на компаниите за днес са 500 000 евра.
Многу волунтери шиjaт маски,кои ке са потребни. Собират се пари и за доп'лнителни аспиратори купени от граганите . Повечето са свестни дека ком нас иде цунами и тежките денови следат.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Kaj vide ti panika na forumot. Dosadno mu e pa ajde da se vrti muabet. Edno vreme ko da mi se pristori kako da se natprevaruvaa koj poke umreni ili zarazeni ke izbroj vo razlicni drzavi.
Vo Uzbekistan nema? Kako mozi be da nema, mora da ima. Krijat. I drug posle nego. Ima ima, moj si e, prv si go vidov ete i link priloziv. I odma drugite zlaten rudnik otkrija. Dremat pred pc i koj po prv ke prijavi uste nekoj. Brzi prsti ne im se ramni.
Нешо блага верзија од Говинда глумиш или што е работава?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.799
Поени од реакции
17.339
Нема ни во Таџикистар и Киргистан, а интерсено на дашбордот во живо на јутјуб не се обележани како сомнителни, како што се на пример Мјанмар и Северна Кореја.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.873
Поени од реакции
23.272
Нешо блага верзија од Говинда глумиш или што е работава?
A napisav nesto sto ne e tocno? Ajde banirajte me i mene i site sto ne panicat level 100000 i mozda taka ke se spreci virusot i se ke se vrati vo normala.
A da neznam dali procita, uste 7 dena plus minus.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.588
Поени од реакции
17.431
ова и во нормални услови е вака у 8 и пол у Германија :D
Тука има раздвиженост, пругата е тука и сите од работа тоа време се враќат. Сега возот празен, куќи полни, луѓе 0. А и во 8 е сликана :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.873
Поени од реакции
23.272
Нема ни во Таџикистар и Киргистан, а интерсено на дашбордот во живо на јутјуб не се обележани како сомнителни, како што се на пример Мјанмар и Северна Кореја.
Onaka be go lupnav Uzbekistan, uzivaj.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
E ova so toaletnava ne mozam da go raberam, treba so kalasnikov da baras,. Ajde hrana ama toaletna be mater im ebam, kosi si iskornaa za toaletna,.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Додека сме во екот на хистерија само да напоменам дека НАШАТА ДРЖАВА НЕ НОСИ ОДЛУКИ (ние сме банана држава)!!!!!!

Таа спроведува мерки копирани од земјите од надвор!!!!

И затоа не барајте Филипче или некој друг да ви кажува уште колку дена ќе сте во карантин имате интернет и следете си странски вести они се 3 дена испред нас, а не само на фб да скролате!!!

п.с За почеток следете си вести од Чешка, Австрија и ќе немате потреба да се тресете дали филипче или некој друг шапшал ќе излезе да ви каже уште колку треба да седите дома!

п.п.с Сега ако имаме држава што носи свои одлуки, тогаш ќе тера секоја фамилија по 3-4ца да излезат во природа еднаш неделно на огромно растојание од други,задолжителни вежби за сите старосни групи во домашни услови. Бидејќи од седење дома 20дена затворени и од пролетното ветре после болни ќе легнат.

Затоа е многу важно миење на раце и, би рекол, одржување на хигиена на усната шуплина. Јас лично мијам заби 3-4 пати дневно и барем еднаш дневно правам гаргара со некој антисептик. Да не заборавиме дека инфекцијата почнува од грлото, и се шири од таму па надоле.

Мејкс сенс?
Ти ако ги миеш уште 2-3 пати плус у денот и сида ќе излечиш :coffee:

Член од
21 април 2019
Мислења
145
Поени од реакции
116
Дали е толку опасно како што се прикажува?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Што се договоривме да не ставате глупости од интернет по темава?

Kajgana Shop

На врв Bottom