Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Само 5% може да паднат акциите? ВТФ??? Исто и за раст? Кај го има ова бе, срамота....5% треба да има прекин, па после 15мин пак да пуштат.Без карање, еве се исполни желбата на социјалистичкиве инвеститори, утре промена на блокадите, граничникот +/-5% .
И после сме имале капиталистичко уредување![]()
Само 5% може да паднат акциите? ВТФ??? Исто и за раст? Кај го има ова бе, срамота....5% треба да има прекин, па после 15мин пак да пуштат.
Нека не измислуваат топла вода, само треба да се препише од УС, има прекини на 7, 13% ( по 15 минути ) и 20% ( ако падне -20% у ден се прекинува целосно тргување тој ден, што е ок ).
Sefce od vakvi specijalci ko tebe bankive pravat enormni profiti sto po malku se presipuva I vo moj dzepКако бе немаш пари?
Па во вакво време неможе да немаш пари
Имаш стамбен кредит со 3% фиксна камата
Имаш потрошувачки до 30.000е со 6% камата
Имаш 10.000е брз кредит 12% камата
Имаш неограничен рекетарски кредит 20% камата
Имаш алатки пред тебе, имаш инструмент МСЕ што ќе ти врати 100-200% за 2-3месеци, а ти ја акаш главата како немав сега кеш?
Тука математиката е мн проста, Или незнаеш да искористиш прилика, или само млатиш слама.
Eve samo mal segment kolku ovaa pandemija napravila steta
Dobro Edna rabota be decki ne mi e jasna:
Site prodavate od strav da ne zabolite ili nedaj boze... Pa zoshto vi se parite??? Po kafani ne se odi, po kafici, svalerki
, skari, vikendi, krstarenja... pu pu ic pa toa? Obleka za na terasa ne vi treba, skapi casovnici ic, dzipovi jok... Za venko da go gledam na press ne mi treba ni Oled TV od 85 inchi...
Ako e kraj na svetot I na 1700 da ja kupite kmb, dzabe vi e... Pa neli site kje umreme, a I tie so kje ziveeme, osven brashno I konzervi nema da imame drugi zadovolstva vo zivotot?
Ebati takov zivot, barem kje ostavam vo testamentot tete, mtur, okta, grnt, ttk...
P. S. Ne rabotam kako broker ama imam licenca... Imashe Edna anegdota od obukata... Eden professor posle predavanje prashuva vo sto kje vlozime 100.000 eur? Site kazuvaa Akcii obvrznici, depoziti, pola pola, I Eden decko vika kje kupam evtini umetnicki sliki... I profesorot go prashuva I posle? Vika kje chekam da umre nekoj od slikarite I kje se napolnam pari....![]()
Ако потрае ова ќе биде многу полошо од 2008-2009та. Тогаш имаше опаѓање на побарувачката во сите сектори но сега имаме целосен застој. 0 побарувачка во туризмот, 0 во авио индустријата, трговијата се кочи на секој незамислив начин.
Интересно е како до пред само еден месец никој не можеше да го претпостави ова.
Drzat uste visoka cenaЕ па што чекаш, гледаш дека од вирусов најмногу умираат постарите лица ?
Сега е време да купуваш уметнички дела, по можност од уметници кои се во своите 80-ти години.
Мислам дека заслужи кредибилитет за последнава прогноза. 10% пад денес и се поголема паника меѓу луѓето (и додадена вредност на вирусот) може ќе донесат уште десетина проценти пад во наредните денови. Но тука негде би требало да почне стабилизацијата и враќање кон раст.никој?![]()