Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас неверството го изедначувам со понижување.Замислете каков победник е личноста која ве изневерила а вие сте и простиле,таа си го наполнила егото,си ја остварила страста спрема друг и пу пу не важи ти се колнам никогаш повеќе нема да го направам тоа..па и да не го направи секој момент кој ќе ви се види сомнителен ќе се јадете себеси и веројатно се ќе води кон неверојатно големи расправии ,да не спомнувам што може да направи да патите од помала вредност ако продолжите со личност што ве изневерила, постојано барајќи ја причината зошто каде своето јас многу често ќе го најдете како одговор затоа.Ако некој емоционално или физички почнува да се оддалечува од партнерот подобро нека расчисти на време а потоа нека најде некој друг,така излегува поголем човек и ја иам почитта.
Со моја пријателка имаме несогласици околу едно прашање овде,таа смета дека неверство во брак треба да се прости како жртва за децата.Никогаш нема да се согласам со тоа,неверство во брак носи конфликти,треба да ја делите постелата со истиот човек со кој сте створиле семејство и дом,кој сте го тешеле кога му било тешко и сте го љубеле со сите свои маани..тој го отфрлил сето тоа.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Леле еј ова можда 8ми пост ми е на темава:)
Само различни мислења имам...
Ама сега заклучив дека би простила.Ретки се тие шо не мамет шознам...Во суштина ние најчесто не дознаваме за неверството и ја продолжвиме врската која траеее и траееее, а не сме свесни дека сме биле измамени!
Ако на пример ти излезит некоја мн јака прилика и ај?шо сега?а во врска си еден месец на пример...ретко кој би одбил(ова ко појќе за машки да важит)

Еве тато на пример во друг град на факс ова она и ја мамел мама:) шо сега?Мама синкир незнаела шо прајт таму,ама поминала преку то и сега супер брак мети си :)
Битен е чоекот...Ако те измамит не значит дека не те сакат.Имат и моменти на слабост и самата природа ги терат луѓето на некој такви работи.
Фала богу не зборвам за некој да те мамит секој викенд да е со други,на сред дискотеки и после да се перчит пред другарите.
Те измамил...јакиот к*р!
Веќе едни морални вредности шо имат во општествово шо да ти кажвам.Искрено ич не се замарам за такви работи.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
ako ednas te izneveri do nego e ako uste ednas te izneveri do tebe e

--- надополнето ---

Леле еј ова можда 8ми пост ми е на темава:)
Само различни мислења имам...
Ама сега заклучив дека би простила.Ретки се тие шо не мамет шознам...Во суштина ние најчесто не дознаваме за неверството и ја продолжвиме врската која траеее и траееее, а не сме свесни дека сме биле измамени!
Ако на пример ти излезит некоја мн јака прилика и ај?шо сега?а во врска си еден месец на пример...ретко кој би одбил(ова ко појќе за машки да важит)
majaka ti znaela deka tatko ti ja vara i nisto ne se ni zamarala vaa me potseti na eden moj prijatel majka mu.Na tatko mu mu vikaa more ti ja ebat zenata site peacka e do 2 ama posle gi zadovoluva musteriite i on aldno mu vika JAS SUM PRV SABAJLE.TAAA SI E

Еве тато на пример во друг град на факс ова она и ја мамел мама:) шо сега?Мама синкир незнаела шо прајт таму,ама поминала преку то и сега супер брак мети си :)
Битен е чоекот...Ако те измамит не значит дека не те сакат.Имат и моменти на слабост и самата природа ги терат луѓето на некој такви работи.
Фала богу не зборвам за некој да те мамит секој викенд да е со други,на сред дискотеки и после да се перчит пред другарите.
Те измамил...јакиот к*р!
Веќе едни морални вредности шо имат во општествово шо да ти кажвам.Искрено ич не се замарам за такви работи.
voa ne mi se veruva majka ti znaela i go pustila tatko ti da eb* drugi lol ne mi se veruva vaa me potseti na eden drugar majka mu .Na tatko mu mu vikaa more zenati site ti ja ebat peacka e do 3 posle gi zadovoluva musteriite via ladno mu vika JAS SUM PRV SABJLE.

--- надополнето ---

ne bi prostil

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Aко еднаш простиш тоа ке се случи и пак и пак.
Никогаш нема да простам неверство колку и да ја сакам личноста.
Нема да дозволам некој да си игра мајтап со мене.

Член од
15 мај 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
ех.. тоа се прашувам и ја моментално.. дали да простам.. или и покрај тоа што сакам да простам гордоста и достоинството да излезе на површина... :jaj::icon_eek:

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
ako ednas te izneveri do nego e ako uste ednas te izneveri do tebe e

--- надополнето ---

voa ne mi se veruva majka ti znaela i go pustila tatko ti da eb* drugi lol ne mi se veruva vaa me potseti na eden drugar majka mu .Na tatko mu mu vikaa more zenati site ti ja ebat peacka e do 3 posle gi zadovoluva musteriite via ladno mu vika JAS SUM PRV SABJLE.

--- надополнето ---

ne bi prostil
:pos::pos::pos:
Страшна работа!Требало да му забранит да заминит на факс!Ох колку била глупава мама што го пуштила тато да ојт во друг град за завршит факс и да имат добро платена работа работа сега и да го имет овој живот.Глупава,глупава мама!
Страшна работа сте!Мама била прва средно тато бил прва на факс.
Во друг град бил.Немале економски средства секој викенд да идат Охрид.Па ко и секое машко(ваљда по 4 години во друг град ќе те фатит мерак некогаш)и тој ја измамил.
Ама не гледам на то ко нешо толку трагично ко шо викет сите.
Кажав и погоре.Жити моралните вредности шо ги имаме во општествово па дошло до едно мамење.
Битен е чоекот.Да те сакат да имате разбирање и убав живот.
Јакиот к*р ак напрајл нешо.
И споредбава ти е.....-.-

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Не би простил ,пошто еднаш го е направила ќе го направи поново...................Нема смисал од тоа врската да продолжи..........

Pl.

Pl.
Член од
16 јули 2009
Мислења
566
Поени од реакции
62

Те измамил...јакиот к*р!
ТАКА Е,браво:smir:

Член од
11 јуни 2008
Мислења
217
Поени од реакции
11
Јас не би простил ... сега за сега не сакам на женска моја некоја на криво да ја опулит не пак да се муват или тако даље ...
Иначе имам отворен мауебет со баба ми и дедоми праен и јас сум таков по природа сакам заебанции на туѓи сметки и му викам на дедо ко на шала :
- А бе дедо признај сеа дека ко беше белград Дупеше се шо ке ти паднеше под тебе ?
- И овај братов се смејт ја гледат баба ..и -Шо беше така така беше
- и јас ..амор бабо ти знаеше за ова работа зш не го остај
- Баба : то немат врска ние имавме деца и заради едно онадење да растуриме се /// то ти е исто ко да го нарпајл Чакија ...
Јас искрено Им се чудев им се крстев ..ама такво било времето можда или шо знам ...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Могуче е да простам ако премногу ја сакам. Ама после тоа со други очи ќе ја гледам, ќе се понашам различно со неа да не кажам како ѓубре се додека таа не ми раскине. После тоа мирна душа :D

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Нисам преживео неверство твоје...Морав во овој момент ја слушам.
Во врска со темава.

Би простил индиректно ,но не директно. Додека може да ја искористам додека имам полза од нејзе би ја задржал а после во куфер...

H

-HRO

Гостин
Нема шанси прошка...еднаш ако те зафркне очекувај тоа да го прави и во наредните години!
Ако вистински те сака нема да те изневерува со никого!

Kajgana Shop

На врв Bottom