C
Cool Hand Luke
Гостин
Не се секирај премногу, од гледна точка на непостоење на вистинска љубов, неверството е на некој начин оправдано. Останува само мизеријата на нашето несовршенство. А болката што сме ја причиниле, и за неа има лек.Најлошата форма на непочитување на партнерот. Беден и кукавички потег, без разлика какво оправдување следи од типот "пијан/а бев, ти не ми посветуваше внимание, бла бла бла". Не сум некоја адекватна личност за да соли памет по оваа тема затоа што порано сум изневерувал и тоа премногу, сум изневерил повеќе од 20 пати во средно за што најискрено се каам премногу. Но, најважно е доколку од грешките извлечеме поука, а јас сметам дека извлеков.
Јас не сум изневерил но сум направил нешто поглупаво (не и полошо ), сум ја оставил во уверување дека сум ја изневерил. А не ме ни праша. Да ме прашаше ќе и кажев. Од тогаш се тргна наопачки, но сега гледам дека така и требало. Одамна беше тоа, почеток на мои луди дваесети.
Нема потреба од никакви рационални заклучоци, само почувствувајте ја Силата, има баланс или не. Цврсто верувам дека дури и да не сме дознале за неверството, можеме да почувствуваме пореметување во Силата.