Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
I

InF3cTeD

Гостин
еј ова нема веза. може било момент на слабост, може бил пијан, се може али не мора да значи дека ако еднаш се изневери ке се сака пак...може ке се поправи партнерот па ке добиваш се од него и ке немаш потреба од тоа...
колку и да се поправи после направеното кај повеќето се губи голем дел од довербата,почитта и љубовта и продолжувањето на врската нема да биде тоа шо било..зарем тебе да те изневери партнерот нема да изгубиш доверба,да се чувствуваш повредена итн итн

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Воопшто не!
Подобро е да каже дека не сака да биде повеќе со мене, ќе разберем, него да изневеруе и да се крие.

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Би простил само доколку врската е долга и љубовта кон девојката силна. Зошто долга? Затоа што за подолго време сигурно дека оформуваме сопствено мислење за партнерот и знаеме како би можел/а да реагира во наредни ситуации. Ако Ја сакам многу, незнам дали би можел да не и простам. Таква ми е природата. Зависи и од неверството кое е сторено. Неверство е неверство, но сепак може да биде случано, „пад на концентрација“ или слично. :)
Доколку не сум во право со одлуката, би се докажало по кратко време. За во брак, не знам.

Член од
10 декември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
dok ne osetitis ne mozes da kazes ke prostis ili nema da prostis RABOTATA E DA NE DOCEKAS ...

a zena ko zena ke te izneveri KOGA TOGAS site ke znaat samo TI NEMA DA ZNAES ....zena so eden k.... ne umira

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Секој/а има право да си го врви животот како смета дека е правилно.
Во пакет со слободната волја, одат и последиците од нејзиното, за некого, несоодветно користење.
Изборот е свој, реакциите не се.

Член од
10 декември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
1
ima pravo za slobodna volja da ,a toa sto se zakolnuva vo vecna ljubov vo crkva nema vrska neli , me treba da se izneveruva :nenene:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да само под услов да незнам!!!
Ако не знаеш, што ќе простуваш? :)
Јас би простила веројатно ако личноста доволно ми значи и еднаш се случи. Не дека не би ме болело, но би простила, ако сум на пример во некоја долга врска и бла-бла. Сите се правиме светци, но веројатно сите би изневериле и би сакале да ни е простено :smir:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Ако не знаеш, што ќе простуваш? :)
Јас би простила веројатно ако личноста доволно ми значи и еднаш се случи. Не дека не би ме болело, но би простила, ако сум на пример во некоја долга врска и бла-бла. Сите се правиме светци, но веројатно сите би изневериле и би сакале да ни е простено :smir:
Но во превод мојот пост значи дека нема да простам!! Каква е таа врска во која има неверство? И штом еднаш се случило кој гарантира дека нема да се случи и втор пат. Изгубиш ли доверба во партнер веке ништо не е исто.

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
што има врска тоа со гаранцијата...демек после немало да може да се верува комплетно...ако си расчистиш ти со себе дека можеш да простиш, ондак со среќа и све најбоље...за мене еднаш е доволно и сигурно дека нема да размислувам во контекст на гаранции за во иднина, туку ќе размислувам дека мојата девојка се ебела со некој друг што не сум јас...во мозокот би ја убил....и тука завршува се

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
еј ова нема веза. може било момент на слабост, може бил пијан, се може али не мора да значи дека ако еднаш се изневери ке се сака пак...може ке се поправи партнерот па ке добиваш се од него и ке немаш потреба од тоа...
За да те изневери мора да има некоја причина. Пијанството не е оправдување. Ако за тебе е оправдување и сакаш да простиш, што да ти кажам, твој избор.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ako е само до секс би простил без некој поголем проблем,иако би бил накурчен малку. Да профлертува или да се смува за 1-2 вечери со некој би и простил на девојка ми ама ако и се зачести многу би ја шутнал.
Се додека се однесува со мене фино и најискрено ме сака во основа би простил.

angel_oh

око на кајгана
Член од
8 јануари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
10
ако ми значи тогаш би размислил, ама ако не ми е нешто многу значајна во никој случај, веднаш штом разберам прекинувам со нејзе

S

StereoLove

Гостин
Никогаш не би простила и не оправдувам никаква причина па колку и да го сакам...не сум јас партал најден на пат и да ми се врака подоцна како ништо да не се случило.Имам достоинство:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom