Коронавирус (COVID-19)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Словенија пушти темплејт за онлајн канцеларија / работа од дома. Ако имате фирма или работите во фирма која нема идеја како да го спроведе тоа, повелете темплејт со инструкции. Нешто е на словенечки ама имате денес и гугл транслејт.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
УЧК се најбољи, увек.
Еве ги и Октиси и компанија, да не останат покуси случајно.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Најчесто од Кина излегуваат овие срања поради тие wet markets и нивната желба да се консумира што е можно посвежо месо, тазе заклано. На тие wet markets продаваат живи свињи змии, лилјаци, стаорци и други диви егзотични животни наредени во кафези едни до други. Сите тие животни се без никаква контрола или тестови за болести или па вакцини што се нормални за Европа.

И така некој Кинез ќе улови заболен лилјак во некоја пештера. Ќе го донесе на пазар во кафез до некоја свиња која ќе го прифати вирусот. Свињата ќе ја купи некое семејство за да ја коле, и од лилјак во пештерата доаѓаме до цела Европа во карантин.

САРС како и овој Коронавирус што е под тип на САРС се зоонотски вируси на кои лилјацте им се природен резервоар.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Најчесто од Кина излегуваат овие срања поради тие wet markets и нивната желба да се консумира што е можно посвежо месо, тазе заклано. На тие wet markets продаваат живи свињи змии, лилјаци, стаорци и други диви егзотични животни наредени во кафези едни до други. Сите тие животни се без никаква контрола или тестови за болести или па вакцини што се нормални за Европа.

И така некој Кинез ќе улови заболен лилјак во некоја пештера. Ќе го донесе на пазар во кафез до некоја свиња која ќе го прифати вирусот. Свињата ќе ја купи некое семејство за да ја коле, и од лилјак во пештерата доаѓаме до цела Европа во карантин.

САРС како и овој Коронавирус што е под тип на САРС се зоонотски вируси на кои лилјацте им се природен резервоар.
Во ред, мачки, кучиња, змии и лилјаци и други егзотични животни според нет се јадат и во УСА, Швајцарија и Австралија. Објавив и линкови тука, кои би го поткрепиле тоа, ми ги избришаа.

Ако одиме со стигматизации на цели нации, барем да гледаме да биде тоа понепристрасно и пореално.

Слободно бришете и понатаму, но се' се плашам дека не сум јас таа која тука шири најголеми небулози и дезинформации.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Бројкиве во USA ама рипнаа за 2 дена ... 3044c / 60d / 56r

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Во ред, мачки, кучиња, змии и лилјаци и други егзотични животни според нет се јадат и во УСА, Швајцарија и Австралија. Објавив и линкови тука, кои би го поткрепиле тоа, ми ги избришаа.

Ако одиме со стигматизации на цели нации, барем да гледаме да биде тоа понепристрасно и пореално.

Слободно бришете и понатаму, но се' се плашам дека не сум јас таа која тука шири најголеми небулози и дезинформации.
Еден пост погоре ќе си ја најдеш причината за казнените.
Среди си ги приоритетите. На ситуација во која факт е од каде излезе епидемијата, и факт е дека потекнува од нација која е апсолутно позната како нација со најниско ниво на свест и култура за хигиена во светот нема да изиграваме космополити. Во секој случај, вирусот е веќе тука и нема поента да млатиме празна слама.
Повторувам, секој пост што оди во оваа насока ќе биде санкциониран и избришан.

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.170
Ako virusot najmnogu prezivuva na metalnI povrsini, 4 d, mislam deka golema opasnost se metalnite pari. Lugeto koi se zarazeni a seuste nemaat simptomi sekako deka se vo postojan kontakt so moneti a pak tie moneti se dvizat kako voda, za cetiri dena Ke pominat niz 100 race....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874

се јадат и на други места да ама никаде со тој интензитет. И такви субстандардни wet markets кај што имаш илјадници живи домашни и диви животни напикани на едно место, кај што се чуваат едни до други, се колат одма тука на тезга немаш во Европа или Америка.
Плус кога ќе ја додадеш огромната популација на Кина тоа е рецепт за катастрофа.

Самите кинески власти при почетокот на епидемијата првата работа што ја направија е го затворија и целосно го прочешлаа маркетот за животни во Вухан.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450

Kajgana Shop

На врв Bottom