INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
- Член од
- 17 март 2014
- Мислења
- 3.815
- Поени од реакции
- 6.373
Еве ги и Октиси и компанија, да не останат покуси случајно.УЧК се најбољи, увек.
Во ред, мачки, кучиња, змии и лилјаци и други егзотични животни според нет се јадат и во УСА, Швајцарија и Австралија. Објавив и линкови тука, кои би го поткрепиле тоа, ми ги избришаа.Најчесто од Кина излегуваат овие срања поради тие wet markets и нивната желба да се консумира што е можно посвежо месо, тазе заклано. На тие wet markets продаваат живи свињи змии, лилјаци, стаорци и други диви егзотични животни наредени во кафези едни до други. Сите тие животни се без никаква контрола или тестови за болести или па вакцини што се нормални за Европа.
И така некој Кинез ќе улови заболен лилјак во некоја пештера. Ќе го донесе на пазар во кафез до некоја свиња која ќе го прифати вирусот. Свињата ќе ја купи некое семејство за да ја коле, и од лилјак во пештерата доаѓаме до цела Европа во карантин.
САРС како и овој Коронавирус што е под тип на САРС се зоонотски вируси на кои лилјацте им се природен резервоар.
Еден пост погоре ќе си ја најдеш причината за казнените.Во ред, мачки, кучиња, змии и лилјаци и други егзотични животни според нет се јадат и во УСА, Швајцарија и Австралија. Објавив и линкови тука, кои би го поткрепиле тоа, ми ги избришаа.
Ако одиме со стигматизации на цели нации, барем да гледаме да биде тоа понепристрасно и пореално.
Слободно бришете и понатаму, но се' се плашам дека не сум јас таа која тука шири најголеми небулози и дезинформации.
се јадат и на други места да ама никаде со тој интензитет. И такви субстандардни wet markets кај што имаш илјадници живи домашни и диви животни напикани на едно место, кај што се чуваат едни до други, се колат одма тука на тезга немаш во Европа или Америка.Во ред, мачки, кучиња, змии и лилјаци и други егзотични животни според нет се јадат и во УСА, Швајцарија и Австралија. Објавив и линкови тука, кои би го поткрепиле тоа, ми ги избришаа.
Ако одиме со стигматизации на цели нации, барем да гледаме да биде тоа понепристрасно и пореално.
Слободно бришете и понатаму, но се' се плашам дека не сум јас таа која тука шири најголеми небулози и дезинформации.
Ама не се сите исти, има и добри луѓе кај нив, образовани разбрани. Не ги сакаат Косоварите дојдени што се.
ПЛЕМЕЕЕЕ!!