Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Kako e na mse momentalno dali ima nekoj informacii

Не бе, само проучувам психологија на луѓево, во раст они се економски гуруа, паметни, експерти, прават пари без мотика, а во пад све некој друг им е крив, па молат за помош од влада да се спречи падот, да се угаси берза додека не стивне за да не изгубат пари. Не е коментаров само за МСЕ, него за цел свет. Никој во раст не кажа угасете лонг трејдинг, сопрете тргување, никој не кажа тргнете ја од тргување тесла што отиде +200% за 1-2 месеци. Тогаш убаво им беше а сега квичат.
НИКОЈ од форумов не ја предвиде коронава дека ке има толку ефект врз берзите. Никој не продаде па макар и со мала загуба па сега да има можност да си докупи +20% од истите акции ( секоја чест на ретки исклучоци, којзнае дали ги има ).
Ќе побарам коментари од мене како што пишував дека купувам УСД, ЦХФ и Злато. Така сега портфолиото минимално ми настрада.

Добро ова сеа ми е смешно што се случува на МСЕ, Се затрчаа некој да купуваат онака наивно ... мислам зашто да ги купат АЛК на 10к коа може на 11к ... а и кај другиве иста прича... демек зимај сеа дур е паднато :) Смешки

@vlade4o како си сигурен дека цената на АЛК ќе падне на 10к?

• Љубов
Reactions: MSE
Го коментирам движењето на цените општо и како некој се залетаа а може и некои поликвидни играчи да форсираат за нагоре да иде, а АЛК ја земав како пример ( ... а и кај другиве иста прича... )

@vlade4o како си сигурен дека цената на АЛК ќе падне на 10к?

Може некој бид аск да пушти од мби 10 ме интересира дали некој продава воопште?

Ova izgleda ke odi po 10% gore dole sekoj den. Berzive se pretvorija vo rulet.

Jas licno ne se zamaram, poprvo bi kupil nego da prodadam. Mnogu greshat tie sto ova go sporeduvaat so krizata vo 2008ma. Ova ke se sredi za mesec dva, krizata se oporavuvase so godini.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom