Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Се вратив од Дубаи пред неколку дена, таму значи никој не се замара, еден куп луѓе, кај и да одиш луѓе околу тебе, редици, гужва.. и пак ништо не е затворено, сите атракции си функционираат, метрото си работи, не се превзимаат никакви мерки, нема паника. А толку развиена држава, ем нели спаѓа во "средно ризични земји".
Се враќам во вукојебината, што да видам, испаничени говеда, мерки за затварање на локали и се живо и диво, макарони, шпагети, тоалет и паштета испокупено, абе што да ти расправам.. најмил ни е нас животот на македончињата.

Па и ги читам на социјалните мрежи, агресивни се станати, паника левел максимум, пцујат и колнат по се живо и диво, посебно по одредени локали кои изјавија дека ќе работат или по локалите кај што има гужва. УЖАС!

Шпанија
FB_IMG_1584041985418.jpg

Ако веднаш се преземат радикални мерки, пред се за десоцијализација, ќе биде штуро и пусто ко у Италија, но без натрупани болници, без здравствен систем пред распад, без пола доктори болни и сл. Другата опција е - да биде ко у Италија, ем штуро, ем безнадежно, во контекст на здравствениот систем и број на заболени.
Трето нема, гледам како се развиваат работите во Словенија, на пример.

Прегледај го приврзокот 237713

зошто е во ред да се паничи во Македонија

Сестра ми работи со 30 пациенти во просек, дневно, тој просек деновиве е до 50 пациенти. Немаат ниту маски ниту ракавици. Тоа што успеа сама да купи, не и стигна.
Македонско здравство ама без паника.

Јас мислам редно е да се обратиме до Кина и др земји за помош, Мислам дека нема да им се сроне бисерот ако побараат помош од земји кои се ван нивниот фетиш - ЕУ, НАТО.

Да ве прашам, дали берберниците и фризерските салони мораат да работат?

Избегавајте ги Гостивар Дебар па и Тетово по секоја цена. Исто, и истокот и источните села се за избегавање. Каратманово, па надолу Кочани Делчево Виница.. се живо е вратено од Италија. Верувам дека има заболени ама поима немаат а и мислат дека е грипчето, ќе видиме за 1 недела

Прегледај го приврзокот 237713

зошто е во ред да се паничи во Македонија

https://www.aftonbladet.se/nyheter/...llvarlig-bristsituation-pa-kort-och-lang-sikt

Во превод, со 700 заболени ( и тоа ова откако вчера објавија дека ќе тестираат само тешки случаи ) Шведска се соочува со недостиг на медицински материјали.

Значи доста какање за нешо што е глобален проблем, не е само во МК.

И тука се купува панично, и јас искрено се спремам пошто сигурна сум дека за некој ден ќе букне ненормално тука.

89031611_1560763890739963_3516466445959561216_n.jpg

89227431_2785263094884232_4798237463367647232_n.jpg

89511161_137720987629689_479808771074293760_n.jpg

/SPOILER]

Напротив Кочани, Виница, Струмица и Делчево има најмногу што ќе дојдат од Италија. Ене ги плачат по групите дека нема што да прават таму, досадно и се било затворено. Ќе си дојдат и ќе акаат по гости.

Преку Хоргош ќе навалат, а на другите граници ги враќаат. И оваа треба да ја затворат.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom