Не сакам да ширам паника ниту тоа ми е намера, но бидете свесни дека :
1. Веќе е касно за било какви мерки.
2. Денес оние што шернуваат статуси за одговорност и само изолација вчера завчера се вратија од шетање по грчки, франции, италии, германии итн
3, Глупи сме како народ нација што и да е.
4. Ова ќе биде многу полошо од шпанскиот грип затоа што и покрај целата модерна медицина се шири премногу лесни и премногу брзо.
5. Освен ако не се наоѓате на некое изолирано место далеку од секаков физички контакт со луѓе не ви бега заразата, ма и што и да правите и на трепки да стоите не е ова од денес не е од вчера се шири истиов веќе подолг период.
6. Карантини трбаше оддамна да се воведат а не инфлуенсери ко џиков гомнарот и јаќоски куропушачот да ни објаснуваат дека за карантини требало хангари изолации па економски било не исокатливо и нехумано, за да истите почнат да споделуваат сега на фб и инстаграм упаства како да се заштитите.
7. Идете уште еднаш шернете нечиј статус на фб дека треба да има колективна одговорност итн можда ќе помогне.
8. Единствено нешто што ќе има некој бенефит држава од само изолација е што луѓево ќе умираат по дома и ќе се прележува по дома вирусов па кој ќе го прележи ќе тера понатака.
9. Заебано е и подмукло копилево уште во инкубација се шири на сите страни, и мн брзо што е зачудувачки.
10. Можда единствено добро нешто ѓто ќе испадне од вирусов е што ќе мора да има опшествено престројување пошто вака не иде, а и неминовно е таквото престројување ќе следи период како во средновековна европа после плебоничната чума нова распределба првенствено на земјата после на капиталот, ако мене ме слушате баталете брашно баталете лекови купувајте СОЛ сега за сега е ефтина и ја има доволно но за брзо ќе ја снема, запомнете без месо, леб, овошје и зеленчук можете без СОЛ не можете, корења да јадете со сол ќе ги проголтате.
11. Смешни се обидите за само изолација од проста причина што премногу касно сериозно се сфати вирусов, не само овде туку и на глобално ниво, шансите дома да имате некој носител се 95% работа училишта градинки кафани кафичи, пакувања од храна итн.
Премногу е килава и комфорна генерацијава од гол профит и желба за комфорен лесен живот ништо не се гледа подалеку затоа ќе биде заебано до даске!
До сега се штитеше капиталот и ништо друго,од сега натаму...