@Krstev да бидеме реални, гуска е многу блага навреда за некој кој свесно се заакал во Италија периодов.
Мислам дека цела реплика (оваа што ја цитираш) ми е избришана пошто го вреѓав малце идиотот за да се осети како е да го вреѓа некој, мислејќи дека е безгрешен дојде на темата и почна да плука по таа жената - која и да е. Така и почнав да му реплицирам, дека истата испаничила и се вратила. НО во сета таа паника разумно постапи што веднаш замина на клиника.
Од друга страна, ајде кажи ми те молам, имаш доктор специјалист - башка директор кој замина италија за шетање и се врати семинари да држи. Е ТАА да ја наречиш гуска, не некоја постара госпоѓа која си се врати дома и веднаш се упати на клиника. ДЕСЕТ пати најмалку била попаметна, попрактична и поодговорна. Проблемот е што тргнавме со осуди кон неа наместо со разбирање и соочување со проблемот.
Тоа што ни спиеа на уши институциите во тој период, друго 20.
Целосно го сфатив, ти не ме сфати што сакам да ти кажам. Затоа реков, контрадикторен си.
Посочи што е точно контрадикторно, не тврди нешто без аргументи.
Се согласувам и дека треба да се направи на светско ниво во ист период. Но што ќе биде тогаш со последиците? Како имаш замислено дека сето тоа ќе функционира? Зависни сме сите едни од други. Во тој случај секој би си гледал за себе, мислиш дека некој ќе и помогне на Република Македонија?
Тебе ти е грижа да се реши проблемот најбрзо можно? Или ти е грижа за нешто трето?
АКО се развлекува работата со месеци ќе имаш ДАЛЕКУСЕЖНО поголеми последици врз здравјето на народот и врз економијата на глобално ниво. АМА изгледа тоа е целта, ретко кој ја сфаќа - за жал
Не ми се допаѓа тоа што така ноншалантно кажуваш дека од вирусот ќе отидат јабана оние кои се хронично болни, несовесни и без хигиенски навики. Сакаш да кажеш дека мајка ми, со висок притисок и шеќер е комплетно несовесна, без хигиенски навики и ако умре никому нема да му биде жал? Сурово и егоистично, пак ќе кажам.
Ми ги извртуваш зборовите или?
ДА, ќе отидат јабана хронично болните, тие се таргет групата на овој вирус. Нешто нејасно?
Мајка ти со висок притисок и мајка ми и сите постари кои си имаат хронична болест поврзана со респираторниот систем првенствено има ГОЛЕМА шанса да го наебат.
Ако тоа што го читаш не ти се допаѓа, тогаш ИЗВИНИ.
АМА пред да ми ги извртиш зборовите или да ме протолкуваш погрешно (сеедно), дозволи уште еднаш да ти потенцирам зошто е тоа така.
Тоа е така пошто без разлика јас и ти колку ќе бидиме одговорни и без разлика колку и јас и ти и домашните наши ќе одржуваме лична хигиена, ќе се појави некое копиле кое шета по кафичи и ќе ни пренеси од вирусот мене или тебе, а ние истиот ќе го пренесиме дома. ТОЛКУ е едноставно.
ЗАТОА и треба да се прогласи 5 недели карантин на светско ниво, ама тој филм тешко ќе го видиме.
Него ти си портпарол на госпоѓата докторка или?
Не ја ни познавам.
Не знам ни дали е докторка или не.
Ќе мора да те разочарам, не сум нејзин портпарол.
Ти смета што ти ја спомнав и моето мислење?