Ahahhaahahaha Malce i da se nasmeeme na cela makaЈас мислам дека е крајно време модераторот да превземе нешто против стокава неваспитана што не нахрани со гениталиите, што миени што немиени
Ahahhaahahaha Malce i da se nasmeeme na cela makaЈас мислам дека е крајно време модераторот да превземе нешто против стокава неваспитана што не нахрани со гениталиите, што миени што немиени
Стокава неваспитана кога со убаво ви кажуваше вие ме правевте ненормален. Убаво кажав и пак ке кажам, на човек знаење со зорт неможеш да му дадеш.Јас мислам дека е крајно време модераторот да превземе нешто против стокава неваспитана што не нахрани со гениталиите, што миени што немиени
Берзите низ светот а и многу повеќе МСЕ беа преценети и пред Корона. Корона само ја прелеа чашата, извади една карта ( одоздола ) од целата кула карти и нормално е сега све да се распадне, ама најлесно е да се обвини Корона ( или јас ) за падот и вашите загуби. Ако обвинувајќи ме мене ќе ви овозможи полесно да спиете, тогаш пеким, нека сум јас крив за потопов.Интересно е што врз база на погрешна претпоставка и логичко расудување доаѓаш до вистински резултат и си убеден дека е така.
Пандемија е непредвидлив настан со глобални последици. Паниката и економските трагедии кои ќе следат се тотално неповрзани со твоите размислувања од пред 2-3 месеци. Ниту споредбите со претходниот крах на Македонска берза се еквивалентни.
Така да постот од вчера на кој ти коментирав ти ДРЖИ ептен вода и си е на место.
Тоа што си предвидувал од пред 2-3 месеци што ќе се случи, ЈОК
Врз основа на кои податоци и студии изнесуваш тврдење дека берзите низ светот беа преценети?Берзите низ светот а и многу повеќе МСЕ беа преценети и пред Корона. Корона само ја прелеа чашата, извади една карта ( одоздола ) од целата кула карти и нормално е сега све да се распадне, ама најлесно е да се обвини Корона ( или јас ) за падот и вашите загуби. Ако обвинувајќи ме мене ќе ви овозможи полесно да спиете, тогаш пеким, нека сум јас крив за потопов.
Погрешно се изразува, тоа се вика, беа спремни/зрели за корекција, како и што секогаш имало.Врз основа на кои податоци и студии изнесуваш тврдење дека берзите низ светот беа преценети?
Како го изнесуваш тоа тврдење за СИТЕ берзи?
Како ќе беше поразлична ситуацијата да не беа берзите преценети, а да се појавеше Корона?
По секој можен параметар беа берзите преценети, да не ги редам сите.Врз основа на кои податоци и студии изнесуваш тврдење дека берзите низ светот беа преценети?
Како го изнесуваш тоа тврдење за СИТЕ берзи?
Како ќе беше поразлична ситуацијата да не беа берзите преценети, а да се појавеше Корона?
Тие 6 акции може да ги соберат и Кутревци пошо имаат право на купување сопствени до 12.000 денари. Ваљда им дошло памет дека досега можеле цел фри флот да го купат за беспари.прашуваат што со парите...
три магични букви, стои продажен налог злато вреден, 6 акции по 12.000 денари...
П
К
Б
Пак ќе прашам. Врз основа на КОИ податоци СИТЕ светски берзи беа зрели за корекција?Погрешно се изразува, тоа се вика, беа спремни/зрели за корекција, како и што секогаш имало.
Ова со коронава се погоди ко 1 на 10, а и сите политичари се молеа за вакво нешто, за да се оправдаат пред народот за нивните негативни ефекти врз економиите. Да не им одговараше немаше да се труби на 100% медиуми.
А врз КОИ податоци СИТЕ берзи растат ??? Ајде сподели ти па ќе ти дадам 1000 контра аргументи зашто не требало да пораснат.Пак ќе прашам. Врз основа на КОИ податоци СИТЕ светски берзи беа зрели за корекција?
По СЕКОЈ параметар беа СИТЕ берзи преценети?По секој можен параметар беа берзите преценети, да не ги редам сите.
Те молам дади барем еден параметар по кој не беа прецените берзите баш да видам.
Ќе се надоврзам на претходниот одговор.А врз КОИ податоци СИТЕ берзи растат ??? Ајде сподели ти па ќе ти дадам 1000 контра аргументи зашто не требало да пораснат.
САД беше зрела за корекција, зашто 10 години само растеше, го нарекуваа најпесимистичкиот раст во историјата. Професионалци, аналитичари, изгорени од минатото, како @Blizzard секоја година, на секое малку црвено, одма викаа МЕЧКА, а мечката не само што не заигра, туку биковски си рушеше рекорди.
Затоа беше и претходниот муабет со Дар-Мак и Кире, знаењето од полето на финансии НЕ е доказ/услов дека ќе профитираш на берза.