Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Како ме откри дека го сменив ставот коа ме фати у тесно, свака частВиди првен проба да го продадеш филмот дека многу време лапал пари од СЈО, откако ти докажав дека не е така сега алудираш на величење на Катица што исто така воопшто не е точно. Ако некогаш застанувал на страна на СЈО како институција тоа е сосема друго, многу застанаа зад таа идеја која мислеа дека ќе донесе конечно правда во Македонија а криминалците ќе завршат во затвор. Ама благодарение на договор од главниве политички партии и таму лупнаа тројански коњ
Твое право е за кого ќе гласаш, за мене гласањето за големиве партии не е повеќе опција а сепак сакам да гласам за некого да има шанса за промена. Ако гласам за Твоја или Левица ќе гласам заради идеите и целите што сакаат да ги постигнат, а не зошто Тортевски или Апасиев биле лидери на партиите
Па од нивните евентуални пратеници (?) може ќе зависи кој ќе формира влада, нормално дека нема пред време да си ги уништуваат шансите за коалиција.
Торте дур лапал пари од СЈО, сегде по дебати збореше како СЈО беа најдобри, пример како треба да биде обвинителство итн итн, а кога секнаа парите од СЈО и кога го уапсија катето почна да збори „абе ја од почеток знаев дека она нема капацитет, ама ќутев за поголемо добро“. Кое поголемо добро бе, моите пари у џеб шо ги стави ?
И да го гласам него ? Не фала
Ако тебе ти е сосема океј дур примаш пари да одиш по милион дебати и да кажуваш како катето е човек на место, а коа ќе секнат парите и коа ќе го уапсат катето да викаш „абе дечки, ја уствари уште од почетокот ја прочитав ката и знаев дека не е the right person for the job, ама ќутев“, тогаш неам ја шо друго да кажам
Друже, коа ќе ти биде досадно и коа нема да имаш шо да правиш, кажи ми, ќе идеме на пиво, да те воведам во тајните на партиските послушнициОна кога мислиш дека си Дон Кихот и се бориш со ветерници, а во суштина испаѓаш Росинанте
Јас не сум некој партиски послушник, па сеа ќе се тепам овде за Торте, и од петни жили ќе го бранам. Едноставно на овие избори кога и да се одржат, изборот ми е меѓу неизлегување и гласање за некој како Левица или Твоја.
И толку, во врска со тоа како ти си ја замислуваш дискусијава.