Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Да не открија вакцина?

Attachments

• Screenshot_20200310-114415_Chrome.jpg
    Screenshot_20200310-114415_Chrome.jpg
    403,7 KB · Прегледи: 64
Не може секој ден у минус. Сега 1-2 дена плус па после пак удоле ( освен најјаката берза у свет МСЕ, она само угоре иде )

Школите се затвараат во наредните 14 дена, нашава берза бутка рекорди, да сме било каде во друга земја за оваа информација барем малку ќе паднеше берзава !

Дечки стварно ли НЛБ ќе дава дивиденда 1550 бруто? Имате чуено нешто или шпекулација е?

Ке се затворат школи, градинки, факултети, можеби и некои фирми, администрација

али не бе, МСЕ мора да иде нагоре, кај смее ЧиФлиганец да изгуби пари на КМБ?

I so korona i bez korona NLB 28 evra bruto i 550 KMB :)
Ajde cekame MPT ovaa razlika u cena da iskoci dogodina so debeeeeela dobivka :)
Na berz 35 denari na pumoa 55 denari ????

I so korona i bez korona NLB 28 evra bruto i 550 KMB :)
Ajde cekame MPT ovaa razlika u cena da iskoci dogodina so debeeeeela dobivka :)
Na berz 35 denari na pumoa 55 denari ????
Дивидендата на TNB слично како лани, при што годинава има помасл данок за физичките лица ... ако се вратите неколку страни назад buba веќе ја напиша гор доле оваа цифра.
До колку работи берзава ја имам изгледа стара информација дека работи до 14:00 ама гледам комерцијална вчера има направено налози по 14:00 => реализирани на

3/9/20202:06:49 PM7,167.002
и така натака
па сега сум малку збунет ако затвара во 14:00, како можно да се направат повеќе налози по 14:00 ????

ова до Mandac, ама ако знае некој друг нека пише.

П.С. По денешниве вести за корана-та ако берзава пак е зелена значи нашава берза е навистина имуна на секоја информација.

Германската DAX и Француската CAC 40 рано утринава добро тргнаа со 3-4% у плус ама сега на крај на ден дојдоа до само +1%. Америка исто очекувам, старт +2-3% до крај на ден на нула и утре црвено секаде.

Kade ja procitavte informacijata za visina na dividenda na TNB,ili e vasa pretpostavka ?Na strana naMSE kako sto vidov nema nisto objaveno.

Не додржаа европските берзи и денес ќе завршат во значителен минус. Додека не се стабилизира состојбата во Италија се чини дека секој ден ќе гледаме ново дно на индексите.
Германската DAX и Француската CAC 40 рано утринава добро тргнаа со 3-4% у плус ама сега на крај на ден дојдоа до само +1%. Америка исто очекувам, старт +2-3% до крај на ден на нула и утре црвено секаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom