Коронавирус (COVID-19)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
https://makfax.com.mk/svet/тројца-италијански-затвореници-заги/
Тројца италијански затвореници загинаа во немири поради коронавирусот

https://www.slobodnaevropa.mk/a/30477710.html

Во Иран ослободени 70 илјади затвореници поради коронавирусот

Кај нас ете превентивно пред време ги ослободија. После сме немале систем ние ееее дечки не сте свесни во каква скоцкана држава живеете

M

Macedon1um

Гостин
Според Курир и специјализант на стоматолошката клиника во Скопје позитивен на вирусот, инаку предходно бил на семинар во Италија

Да се надеваме дека и овој не одел на работа после враќањето од таму

Член од
28 септември 2018
Мислења
52
Поени од реакции
134
Секоја чест за тебе, ова е исто како во војна кога полицајци и војници вадат боловања за да избегнат ангажирање
Одморот го побарав поради лични односно семејни причини.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Гледав во Кина, мамирниците ги купуваат онлајн и им ги оставаат пред врата. Кај нас само Тинекс има таква опција, ако нешто недај боже незнам дали ќе постигнат.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Ова излегува и да треба да одите по болници, поарно не одете, побезбедно е.

Пред недела-две на шала по дома се смеевме дека ако дојде кај нас, па дека се е многу средено кога ќе почнат да те шетаат низ болница, де на прв кат, па резултати на втор, па на трет да ти ги прочитаат, све живо ќе се зарази.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Од кога ја прочитав веста имам нагон на повраќање. Прва реакција ми беше дека госпоѓава заслужува таков очувски безчувствителен ќутек со војнички каиш, да и се исперат сите гревови во животот. Знам, верувајте ми знам дека не треба да генерализираме и да умараме со „сите доктори се исти“ ама ова е нечовечно, ова е за кривична одговорност, не само морална. Ова треба да биде осудено од синдикат, од министер, од премиер, од обичен граѓанин од буквално секоја жива единка. Доколку има вистина и дека се заканувала со отказ на оние кои ја „умарале“ да оди да се провери, тоа е веќе пробивање на дното, срамот, етиката.

Е сега, кога веќе се знае што направила „докторкава“, треба да добие најголема санкција, да биде казнета за се' што веќе предизвикала и тек ќе предизвика. Со нејзе да се постави пример за сите доктори кои едноставно не се замараат со етика, што станале доктори на овој или оној начин. Треба секој ден да и покажуваат слики од личности кои што преку неа се заболеле, личности што НЕДАЈБОЖЕ ќе настрадаат смртно.

Абе до толку да си НЕЧОВЕК, мене навистина не ми е јасно. Одвратно! Хк, ПУ!

J

joli1

Гостин
сеа она, мајка и, сестра и, како и децата нејзини да се стрељаат на плоштад. мајку и ... ненормална клошарска.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.185
Поени од реакции
10.158
Само се надевам дека нема да се оствари прогнозата на др. Пановски, дека во мај месец е можна епидемија во МК.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
За сега Турција е меѓу ректите што нема случај на корона вирус. Или барем во јавност нема.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
За сега Турција е меѓу ректите што нема случај на корона вирус. Или барем во јавност нема.
Isto ko vo Germanija sto nema mrtvi :) Zatoa eden Germanec si otisol na odmor vo Egipet i duri tamu mu e otkrien virusot, ama docna...si pocinal. Ako ne testiras nema da ima i virus, problem solved. Vo Germanija te testiraat samo ako doagjas od rizicni oblasti (Kina, Italija) ili ako si imal svesen kontakt so lice so potvrden test. Vo Italija pocnaa da testiraat povekje i bez ovie uslovi i brojkite ripnaa. Vo Turcija kojznae dali i testiraat, nema sansi da nema nitu eden koga vo Iran e haos a Istanbul e megjustanica za milion letovi. Prviot slucaj vo Estonija bese Iranec sto letal od Iran do Istanbul pa do Latvija i od tamu so avtobus do Estonija.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.814
Поени од реакции
17.391
сеа она, мајка и, сестра и, како и децата нејзини да се стрељаат на плоштад. мајку и ... ненормална клошарска.
Зашто да страдаат невини луѓе? Што се криви нејзините што живеат со имбецил?

J

joli1

Гостин
Зашто да страдаат невини луѓе? Што се криви нејзините што живеат со имбецил?
едноставно, кога на нејзе не и било гајле за нашите како и за општото здравје, зашто мене би ми било гајле за нејзините?

сумљам дека вака би мислел да имаш постаро лице дома заразено од корона, или недај боже истото да умре како резултат на корона.

Kajgana Shop

На врв Bottom