Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова ќе биде лошо и за играчите кои играат во тимовиве за ЕП, а и за самата Италија како репрезентација. Не знам кој ќе очекува да биде повикан за репрезентација кога 4 месеци професионален фудбал нема да има играно.

Celosno se slagam. Cisto informativno za clenot pogore koj se glea deka e nedovolno informiran,Italija dosega ima napraeno povece tamponi sama nego cela Evropa zaedno,taka da za nekoja nedela ke se pojavat realnite brojki i vo Francija,Germanija,Spanija. Ziveam vo provincija Treviso od deneska oficijalno crvena zona vo karantin pa nema olku panika kolku sto ja iskilavija so fudbalov. Rabotat normalno fabriki, supermerkati,so skrateno rabotno vreme kafici,shoping centri itn. Neznam od seker da ne se praeni fudbalerive pa tolku sto gi cuvaat. Ama ete po nekoja slucajnost najmocnata biznis familija vo Italija e sopstvenik na eden fudbalski klub koj isto po nekoja luda slucajnost avtomatski ke bese proglasen za sampion ako se suspendirase prvenstovoto do ovoj moment. Jebiga,Italija e korumpirana drzava. Ako vecer Juventus ja izgubi pol pozicijata se kladam na sto sakate deka nema da se suspendira prvenstvoto.
Претседател на цел регион инсистираше да се игра фудбалси натпревар со публика, и тоа не било кој меч, што под дифолт значи дека у неговата глава не постоел никаков ризик за ширење на заразата во ситуација кога на едно место ставаш 30 000 луѓе, ова само по себе беше малоумно.
Голем кур ако имаат ставено тампон зони и карантини кога коцката е више фрлена и за многу работи е више доцна, ама муабетот ми е дека со таквите малоумни одлуки во стилот, уживајте дечки, ништо страшно ако се собереме утре на утакмица 30 000 луѓе, само дополнително може да се придонесе за да се влоши состојбата и става огромен знак ? дали кај дел од властите екшли има кадар кој е способен да се справи со оваа ситуација.

Дека ова тешко се контролира, и тоа е факт, ама уште еднаш, со такви малоумни одлуки само дополнителен ветер у грб може да му се даде на вирусот, цела среќа што на крај сепак одлучија да нема фудбал а и да нема публика на стадионите па колку толку да се забави ширењето на вирусот, ширење кое секако е неизбежно како и да ја вртиме.

Иначе конкретно со фудбал без публика и суспендирање на истиот јас лично не гледам никаква поента, поголем е ризикот да се заболиш од корона шетајќи на улица отколку на фудбалскиве стадиони вакви какви што се, празни, притоа и тие што присуствуваат таму се здрави, барем тоа реално може да се контролира.

По се изгледа уште вечерва и толку. Лигата ќе заврши со дербито, и сите по дома. Џабе се расправавме цела година. Короната го зема скудетото.

Си еба мајката со Корона вирусот..99% ќе го откажат првенството..денес 1500 нови заболени и 133 умрени..излезе скроз од контрола ова..ни до фудбал ќе му е на екипите, ни до играње...не гледам како ќе се воведи ред.

Ај разбирам публика, ама зашто да се прекине целото првенство? Обичниве луѓе идат на работа? Не е кејф без публика ама боље него хаос да се напраи со прекин.

Ќе ја истерат до крај сезонава без публика, полошо ќе е ако ја прекинат, ќе треба да враќаат парите од ТВ права :D
Дур нема од фудбалериве некој заразено, а не би требало пошо се карантин и така они често.

Сезонава ако ја прекинат, кој и да е прогласен шампион ќе биде НЕЛИГИТИМЕН...Дал бил Јуве, дал Интер дал Лацио...

Ако веќе ја прекинуваат, тогаш титулата НЕ ТРЕБА да ја доделуваат....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom