sistemot(organizamot) e sterilen
Секако системот не е стерилен, туку има трилиони бактерии низ системот.
Vo krvta doagaat preku rani, vo urina preku zadnikot
Има луѓе кои добиваат рани па никому ништо, а имаш и без рани па пак "лошите" ги има низ крвта. За во урината пак не кажа врз основа на што, цело време ли си ги има или чак пат. Ако е цело време зашто не сме цело време болни, ако е чак пат мене ме интересира што е причината за тоа.
Prašuvaš kako koegizstiraat ,ne koegzistiraat tuku ednostavno se na mesto
Некако поразлично од претходно. Плус како така едноставно.... значи му доаѓа како некоја веројатност или случајност ...
bez antibioticite deneska ke beše se u kurac otideno.
Првиот антибиотик е употребен во 1940 мислам беше. Како претходно не беше се отидено у курац
.
Кој е виновен за мутација и резистентноста
Чудна корелација има животен век и бројка на население, со развојот на индустријата, со подобрување на условите за живот (хигиена, храна, достапност и количини). Некако поповрзани се него ли антибиотиците, ама ете нека е.
Kako da ti objasnam deka bakteriite što živeat na zidot (epitelot) od debeloto crevo ili pak kožata na površinata seušte ne se vnatre vo sistemot, kako da ti objasnam deka 5-te sloja (epitel, mukoza, submucoza, muscularis mucoza..) vsušnost na samite tie kletki imaš imunska zaštita koja ednostavno preprečuva bilo kakva penetracija na bakterija koja potencialno bi vlegla vo krvotokot i preku toa napravila haos
Живеат на ѕидот од дебелото црево, а не биле во системот
, ај за надворешниот дел од кожата јасно, ама за од другата страна веќе е нелогично, сепак секој жив организам испушта одредени супстанции... затоа те прашав уште на почеток што подразбираш под систем, кој одредува да останат на ѕидот иако се потенцијално опасни, иако самиот кажуваш се доста корисни, т.е.самата еволуција имала причина зашто се таму, а не едноставно така си дошле.
Е ова што не интересира која е причината клетките кои имаат имунска заштита, ја снемуваат одреден период.
Според досега кажаното, мислам дека бактериите не се виновни/причина за дисбалансот, туку последица, бидејќи тие ги имаме, ама поради
Х причина се размножуваат.
"The microbe is nothing, the terrain is everything." Ова е кажано од еден манипулатор, пред да замине.
Nema da ti zboram za MRSA, ESBL, sistemskite bolesti
Кога ќе имаш време провери за H5N1 дали го имаат видено целосниот геном на едно место, или парцијално.
Голема благодарност за времето, јасно ми е дека сме на форум, ама ете затоа си прашуваме.