Ima eden na 0 nadvoresna pod 800w ne spusta 15 min video a odi dokaj 1300w...Na Yuotube imase eden sto ja imase snimano na -8 kako gree...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ima eden na 0 nadvoresna pod 800w ne spusta 15 min video a odi dokaj 1300w...Na Yuotube imase eden sto ja imase snimano na -8 kako gree...
Не замарај...Ја имам и затоплувам 35 квадрати, презадоволен сум од потрошувачка и затоплување грее одлично.
Ти момак уште 5 год ке се мислиш што да земеш...накрај до банка за кредит сам мора да појдеш оти паре немашIma eden na 0 nadvoresna pod 800w ne spusta 15 min video a odi dokaj 1300w...
Које тој?Ima eden na 0 nadvoresna pod 800w ne spusta 15 min video a odi dokaj 1300w...

У Драчево не е обавезно...ало читај, ако на 2000 страни е заебовезно ...па ти биди попаметен и терај без вакумирање.vakumiranje na cevki pri montaza na klima dali e obavezno!!!
Задолжително е. Ако не се изврши перформансите се послаби за минимум 1/3-на.vakumiranje na cevki pri montaza na klima dali e obavezno!!!
Ako se gubi min 1/3 vo performansi . 90% znaci od klimite se za vo kanta kako sto se namontirani vo MK nevakumirani ,nedovakumirani i slicno .Задолжително е. Ако не се изврши перформансите се послаби за минимум 1/3-на.
Пред монтажа ќе инсистираш да се изврши. Ако те убедуваат поинаку да ги истераш на клоци.
btw
Слободно игнорирај го психово над мене со оние ретардирани коментари.
Си има проблем човекот.
Сакаш! Тие не сакаат затоа што за нив тоа е губење на време. Вакумирањето на цевките трае минимум 20-ина минути и, истото во суштина, е извлекување на воздухот од линијата.Prasav zatoa sto dvajca majstori mi rekoa,ako sakas ke napravime
Се губи. Имаш white papers објавени од сите релевантни HVAC производители за оваAko se gubi min 1/3 vo performansi
Точно така. Не се за во канта. Треба да им се смени фреонот за да функционираат како што треба. Векот на траење им е драстично намален.90% znaci od klimite se za vo kanta kako sto se namontirani vo MK nevakumirani ,nedovakumirani i slicno .
Кај мене е извршена таква монтажа. Со вакум пумпа со дигитални манометри. Во траење од 1 час. Затоа што беше лето со прилично жешко време не извршив(ме) полнење со азот. А и немаше потреба на толку кратка линија.Kaj koj e izvrsena montaza kako sto treba po propis so ispravni vakum pumpi i slicno da se javi.
Порано работеа на R22 (ако мислиш на старите оn-off) со далеку помали притисоци и никој не ги користеше како основно средство за топлење.Porano on off klimite ne se vakumiraa pa teraat eve i po 15god.
Тие шпанските на Ориол.Поздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
The IllusionistПоздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
Поздрав, може препорака за добра мистерија слична на Prisoners, Gone baby gone, The Prestige?
Javi se vo JOKI, mozat da ti pomognat okolu greenjetoПовторно здраво
Иако на претходниот пост што го поставив ниеден јунак не ми помогна за решение за мојот дом во реновирање, еве што ја испитав од актуелните понуди на пазарот, па би ве замолил за мала помош повторно. Инаку се работи за куќа со супер изолација реновирана каде што по неколку совети од лица кои што се поспецијализирани на темава би ставил 2 инвертер клими со кои што би ги загревал двата спрата, долу 5,5 kw и горе 3,5kw.
Се мислам помеѓу неколку опции и тоа би биле следниве:
-Daikin FTXB-C 5 kW и DAIKIN SENSIRA FTXF-A 3,5kw
-Мitsubishi Electric MSZ-SF50VE 5,5 kW и Mitsubishi Electric MSZ-SF35VE 3,5 kW
-TOSHIBA RAS-B16PKVSG-E SUZUMI и TOSHIBA RAS-B13BKVG-E1
Ме советуваа да размислам и за GREE, но сепак мислам кога веќе ке ги користам како примарен уред за греење дека не треба да се иде на кинези, сепак на долги патеки Јапонец си е Јапонец. Исто така би сакал да посочам дека на некои страни налетав на дискусии дека за Daikin многу од битните делови а некаде се споменува и дека AIRFEl произведува се за нив, па ме заплаши тоа и некако се ме тера дека Toshiba си е Toshiba, башка многу убави зборови имам за нив од луѓе што ги познавам а веќе 5 година ги користат.
Слободно дајте некој совет или мислење.
Stavi slika od vnatresnata i nadvoresnata edinica da vidime kako e montiranaMidea MB-24N8D0 kupena 55 000 denari, gree 60m2, po postignata zadadena temperatura od 23c odrzuva so 400-500w.

Надворешната на Midea оргинал е ептен јака, за разлика од ребрендираните.nadvoresnata edinica