Тужба до Македонски Пошти

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Имам нарачано 4 пратки од кина пред месец и пол. 3 од нив ми пристигнаа, но 4-тата и најважната не ми стигна. А рокот што го пишува на AliExpress е до 07.04.2020.
Ова ми се случува трет пат да имам проблем со поштата. Па сега дури и размислувам за тужба до поштата.
Screenshot_20200305-113214_AliExpress.jpg

Не верувам дека денес или утре би пристигнала, бидејќи бев пред 2 дена да прашам за пратката и ми рекоа дека не е стигната.
Ваш совет?
Дали да одам со тужба и адвокат или да почекам да помине некој период па после тоа да ги средам?

Пратката ми е многу битна.

Ја би ти рекол да си ангажираш адвокат и да тужиш чим ти е многу битна пратката.

првично пред истек на времето предвидено за пратката ке напраиш open dispute или ке му пишеш на кинезот дека пратката не е пристигната а времето истекува па ке го продолжи он
тек потоа ке си бараш пари назад па ако не ти враќаат и конезот тврди дека е стигната тогаш ваљда ке имаш основ да тужиш

Sent from my iPhone using Tapatalk

A Tracking број имаш ли? По што заклучи дека проблемот е во Македонска пошта?

A Tracking број имаш ли? По што заклучи дека проблемот е во Македонска пошта?

Ми се има два пати повторено. Тие беа мали пратки од по долар-два и ги баталив. Оваа е скапа пратка.

Ми се има два пати повторено.
Ааа па ништо тогаш, ова се непобитни докази дека е до наша пошта.
Ги крадит поштаро.
Да ги тужиш под итно.

Ми се има два пати повторено. Тие беа мали пратки од по долар-два и ги баталив. Оваа е скапа пратка.
Имав две прашања, а не одговори на ниту едно.
Tracking број имаш ли? По што заклучи дека проблемот е во Македонска пошта?

Дали си ти нормален? :pos:

Ме читаш ли што те прашувам? Имаш ли TRACKING број? Ако имаш, пиши ми го за да проверам до кај е пратката.
In Transit дава на сите пратки по испраќање. Со R-бројот (за препорачани пратки) можеш детално да видиш до која станица (пошта) е стигната пратката. Освен ако не ти пишува дека е во Македонија, не сфаќам зошто би ги „тужел“ Македонски пошти.

Дали си ти нормален? :pos:

Ме читаш ли што те прашувам? Имаш ли TRACKING број? Ако имаш, пиши ми го за да проверам до кај е пратката.
In Transit дава на сите пратки по испраќање. Со R-бројот (за препорачани пратки) можеш детално да видиш до која станица (пошта) е стигната пратката. Освен ако не ти пишува дека е во Македонија, не сфаќам зошто би ги „тужел“ Македонски пошти.

Ти дадов одговор од тракингот. Го пишав бројот и тоа ми го пишува за пратката.

Имам нарачано 4 пратки од кина пред месец и пол. 3 од нив ми пристигнаа, но 4-тата и најважната не ми стигна. А рокот што го пишува на AliExpress е до 07.04.2020.
Ова ми се случува трет пат да имам проблем со поштата. Па сега дури и размислувам за тужба до поштата.
Прегледај го приврзокот 236311

Не верувам дека денес или утре би пристигнала, бидејќи бев пред 2 дена да прашам за пратката и ми рекоа дека не е стигната.
Ваш совет?
Дали да одам со тужба и адвокат или да почекам да помине некој период па после тоа да ги средам?

Све од кина е успорено. Мене три пати ми продолжуваат рок а на тракинг можам да видам дека пратката ми е заглавена по пат во трета држава. Многу држави воведоа карантин на партки и едноставно ги држат со недели (конкретно месец дена до сега во мој случај).

Прегледај го приврзокот 236311

Ваш совет?

Имаш опција да направиш Open Dispute на самата нарачка и тоа се логираш > My Orders (на твојата икона профил)> селектраш која нарачка > Open Dispute . А да ги тужиш МП нема да добиеш ништо само екстра трошоци за двокат и верувај не е ефтино. Поздрав,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom