@dekis да се јави на главна касаТешко разочарување по мене. Денда под 3%. Крш.
@dekis да се јави на главна касаТешко разочарување по мене. Денда под 3%. Крш.
Тешко разочарување по мене. Денда под 3%. Крш.
Тешко разочарување по мене. Денда под 3%. Крш.
треба да тужат и веке еднаш да се затвори оваа тема, со тоа и побрзо да поминуваат собранијата место слушање сваштарии како имале право на нешто што е приоритетна, а не обична акција.Значи го гледам писмото од имателите на СТБП, и можам да заклучам, луѓето се 100% во право.
И според статутот на банката од 1991ва, на имателите на приоритетни им следува дивиденда најмногу до износот кој го земаат обичните. Со други зборови, тие се оштетени со неземање на дивиденда во последните 3-4 години.
И што сега? Во судска постапка би требало да добијат во рок од три саата, ма три минути!
Очигледно мнозинскиот си тера без почитување на сопствениот статут. Со други зборови силеџиски. И никому ништо? Срамота!
Себичњак , не биди лаком, малку сочуство.треба да тужат и веке еднаш да се затвори оваа тема, со тоа и побрзо да поминуваат собранијата место слушање сваштарии како имале право на нешто што е приоритетна, а не обична акција.
Нема што да се слуша допрва, ако се сигурни дека се во право нека тужат па ке се види вистината без многу солење памет.Себичњак , не биди лаком, малку сочуство.
Допрва ќе слушате, оти нели газдата не бил глуп да дели пари на приоритетна, не биле битни, а купците се излажале.
И јас гледам и читам како тебе ама неможам да заклучам дека се 1% во право.Значи го гледам писмото од имателите на СТБП, и можам да заклучам, луѓето се 100% во право.
И според статутот на банката од 1991ва, на имателите на приоритетни им следува дивиденда најмногу до износот кој го земаат обичните. Со други зборови, тие се оштетени со неземање на дивиденда во последните 3-4 години.
И што сега? Во судска постапка би требало да добијат во рок од три саата, ма три минути!
Очигледно мнозинскиот си тера без почитување на сопствениот статут. Со други зборови силеџиски. И никому ништо? Срамота!
Nekoj prasal za sovet i normalno kogo ke prasas ako ne nekoj poiskusen. Mnogu sebicno razmisluvanje od tvoja strana, licno bi go spodelil znaenjeto i bi sovetuval bilo koj, nema da mi go zeme zetonot sigurno. Baska nasava berza edno mesto so mnogu moznosti sho e pa za da prais teski analizi itn....6-7 kompnii se vo koi vredi da se investira,sve tie se vrtat i toa e toa. Nadvor da ve vidime sho "jaki" investitori ste.Гледам според приватните пораки што ми стигаат дека на форумов има доста помлади дечки што сакаат да се понашаат како "Дејв" од рекламата со "Стив и Дејв" за еТоро на Јутјуб, копирајќи ги "Стивовците" коишто ги перципираат како поискусни и поуспешни. Берзата од 2009. година па наоваму мање-више само расте, такашто у тој период пари не заработал едино кој не купил акции. Што би рекле Американците, кога ќе надојде плима - се подигаат сите бродови.
Топло препорачувам секој да си инвестира исклучиво врз основа на сопствените пресметки и анализи, а да не полага верба во ничии писанија или препораки, вклучително и моите.
П.С. Уствари, мора да се корегирам. Во предметниот период изгледа пари не заработал едино заменик-министерот за факин ЕКОНОМИЈА, г-динот Кирил Колемишевски. Од неговите две пријави на имот може да се заклучи дека вредноста на неговата најголема позиција стекната во 2014. година наводно паднала од 17.300.000 денари на 9.900.000!Прегледај го приврзокот 236301Прегледај го приврзокот 236302
За мене одлучувачки фактор е потенцијалот за раст на акцијата а дивидендата е добродојдена.Кратка анализа и прашање дали само дивидендата е одлучувачки фактор за инвестирање на МСЕ?
КМБ објавија дивиденда 495 (нето) а цената е околу 7900 ден. што дава принос околу 6,27%
Кога истиот принос би го ставиле на ТНБ, на претпоставена нето дивиденда од 1350 ден. цената би требало да биде 21500 ден, а кога би претпоставиле дека СТБ може да даде нето дивиденда од 85 ден. цената би отишла над 1350 ден.
За мене одлучувачки фактор е потенцијалот за раст на акцијата а дивидендата е добродојдена.
Инаку КМБ нето 500 ден. 500+10%=550
хммм...мислев на нето дека се пресметуваДанокот е 550 х 0,1 = 55 денари
Нето 550 - 55 = 495