Дуел: Апасиев vs. Богојески

Кој беше подобар говорник?

• Апасиев

Гласови: 110 90,2%
  • Богојески

Гласови: 12 9,8%

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.284
И да и не, кога гледаш дека некој политичар се појавува само на наместени интервјуа и избегнува незгодни прашања, во најмала рака има проблем со реалноста, односно пробува неговата реалност да ја наметне над останатите.
I ti sto zaklucok dobi od vcera na primer?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.885
И да и не, кога гледаш дека некој политичар се појавува само на наместени интервјуа и избегнува незгодни прашања, во најмала рака има проблем со реалноста, односно пробува неговата реалност да ја наметне над останатите.
Ова е показател за тоа. Можда, можда не. Како и да е, битно е што тој ќе направи. Тоа што ќе го направи, ќе ми влијае врз мојата реалнoст, не неговиот пи-ар.
Во крајна линија, пи-ар-от е муабет за рајата, која може со пи-ар да се залаже. Човек треба тие дистракции да ги игнорира и да разлучи пи-ар од активности во реалноста.
Тоа што Апасиев е наводно (или не) бољи од сите у тв-дуели, не е никаква гаранција дека ќе биде бољи и на власт.

Последно уредено:
Член од
19 август 2010
Мислења
4.133
Поени од реакции
10.215
И што е најсмешно, овие овде што викаат дека сме луди сите ние кои мислиме дека некој може да помисли на поништување на Преспанскиот договор, се истите оние кои не убедуваа дека треба да веруваме во бајката наречена 500 евриќа минилна плата на опинокот. Значи луди сме што се надеваме на поништување на гомноно наречено преспански договор, ама исто така луди сме што не веруваме дека ќе имаме 500 евра минимална плата:)) Што би рекол Апасиев- Иди бе гони се:D!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.878
Поени од реакции
25.335
ТВ дуели се битни за да се престави кандидатот и да ја престави програмата. Кај нас тие служат за обвинувања и навреди и ретко да не кажам никогаш ништо неможеш да слушнеш за иднината и плановите затоа што ни самите они 99% од времето не знаат кај тераат. Јас сум повеќе за емисии од типот meet the press каде политичар треба да одговара на прашања од 5-6 реноминирани новинари. Тука ќе нема бегање ќе треба да одговори а не да го напаѓа и обвинува соговорникот.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Само што ги изгледав, едвај 15 од 60-те минути се собираат конструктивен разговор, другото како на пазар, или во запиена кафана :D

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
ТВ дуели се битни за да се престави кандидатот и да ја престави програмата. Кај нас тие служат за обвинувања и навреди и ретко да не кажам никогаш ништо неможеш да слушнеш за иднината и плановите затоа што ни самите они 99% од времето не знаат кај тераат. Јас сум повеќе за емисии од типот meet the press каде политичар треба да одговара на прашања од 5-6 реноминирани новинари. Тука ќе нема бегање ќе треба да одговори а не да го напаѓа и обвинува соговорникот.
Не новинари реномирани да поставуваат прашања.Да викнат обични луѓе,тие подобро знаат што да прашуваат

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.607
Натпревар на дерење, Апасиев барем е колку толку познат, овој анонимусов се дозакопа, ќе го паметам ко агресивен кавгаџија, ма да и Апасиев разочара со цинизам и ароганција

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Па, за да некој ме убеди во својата политичка програма и идеологија и да ги придобие моите симпатии на негова страна, треба да покаже некои минимум елоквентност, зрелост и убеденост во тоа што го говори. Инаку, и двајцава ми се туга, чемер и јад, аргументите ги сведуваат на излитени фори и надмудрувања, во ниеден од нив не гледам материјал за лидер, туку само пилиштари и неизживеани имбецили кои се изживуваат еден на друг, користејќи некоја дежа ви очајна реторика. Вака и двајцава остануваат трагични копии во обид на Куртовците и Муртовците кои, за жал, сите нам ни се и повеќе од добро познати.

Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Овој Богојевски имаше спремено цел арсенал навреди у џеб и чекаше. Си зборуеше лабаво, фармаше првите 2-3 минути, Апасиев проба да го чепне за петте работни места у време на ВМРО и ко и увек почна со лични напади.
Богојевски го шибна „fight or flight“ и после тоа следеа најдобрите 40 минути во мојот живот. Требаше уште од старт со „Стаљин“ муабетот да му влезе.
Ама и Апасиев ја усра малце со „самоодржувачката држава“ како боље опција од НАТО, кога не му текна на ниту еден пример. :D
Најдобро беше кога ја даде СФРЈ (XD) како пример. Тоа на крај, малце лошо му беше.

Богојевски играше најдобро со картите. Знаеше дека ако влезе у пајажините на гомцено, ќе го јадеше у елоквентност и софизам.
У такви ситуации, како и секој УФЦ фајт, пошто реално дуеливе се тоа, играше на карата спамање и зерг раш. Ако фатеше да дебатира прописно, овоа малициозново гомце е песто лиги над него, ќе го изедеше за вечера.

Од друга страна, најбоље беше кога Апасиев беше као: „Ај пеер, да се смириме, да зборуваме културно“. И овој се смири малце. И Апасиев уз муабет, „А овие се нерелевантни, ќе ги забораиме сите после избори“. Вуферот ми ечеше од тешките издишки на Богојевски. <3

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Апасиев е автентичен политичар, а Богоевски е марионета, или поточно “измеќар со лилипутански комплекс”, како што убаво го опиша Апасиев.

Затоа и анкетата е таква како што е. Луѓето убаво разликуваат што е автентично а што ФЕЈК

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.359
Поени од реакции
21.779
Не го прежаливте бре тоа гомно и не го прежаливте. Уште долго ќе плачете вака по еден од најголемите идиоти во земата на идиоти.
Реалноста е таа - никој рационален не веруваше дека он или Сашо ќе лежат и тука, во тој факт, имате причина за радост, али не се залажувајте, неговата политичка кариера е отидена во неповрат.
Треба да ви е јасно дека еден од столбовите на кои се базира идната победа на Мицко е токму раскрстувањето со Груевски. Ако развиваше тесни врски со бегалецот, немаше амин да добие.

За Апасиев да искочи, хипотетички, на дуел со Груевски, прво треба на Груевски да му се објасни што е тоа тв-дуел, па да научи што, како,...Тоа ќе биде неговиот веројатно прв тв-дуел.
Море да даде госпо да цркне паторот, ве осакати добар од популацијата за навек, па сега ни криви ни должни мора да ве трпиме и жалиме додека хистеришате на халуцинации како мрднати. :D

Ни некој го спомна паторот, ни некој плачел, ни па некого го боли кур за него. Не е секој што искењал против кловновиве на власт паторист, како што си мислите. Од каде ви е потребава за борба со бандери и ветерници, вие си знаете. Веројатно е резултат на посттрауматски стрес, па сега сѐ нешто ви се причинува, халуцинации, хистерии.

Ајде, здравје, може ќе прати маџарски пари да ви отворат овде еден центар за рехабилитација од грујофобија, па можи ќе има надеж и за вас.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.885
Ни некој го спомна паторот, ни некој плачел, ни па некого го боли кур за него.
Еве читај:
Па, богами, јас да бев паторот ќе соберев некако муда и ќе излезев на дуел со погребалниов, чисто колку да внесам малку сонце во животот на сите паднати и окапани борци кои се надеваа дека паторот че си лежи во затвор а не во хотел, таман да им се потсуши малку заевата урина на нивните лица. :D

Инаку, за паторот да излезе на дуел со овој, погребалниов прво треба да си ги отсече мудата и да му ги даде како подарок за добредојде, па евентуално после на дуел.

Kajgana Shop

На врв Bottom