Imav slucajna diskusija so komsija sto mi curi so peleti.. Imeno vcera sakav da sredam nesto u kolata i maliov da poigra u dvor okolu 16h ama raspali toa peletite ne pozolte ne otru (posto mu e nisko postaven odzakot na dva metra visina od zemja tacno iznad mojata ziva ograda i na metar ipol od kolata kaj sto mi stoi) ni kola srediv ni dete poigra..Sam zivee i poveke od dnevna kujna ne gree znam. Mu vikam covek imas izolacija sto me macis i mene i sebe so peletive cela zima a osobeno na ova umereno ladno vreme.. mu raskazuvam za mesecna suma od 50€ za greenje vo najladnoto preklani mu vikam poveli do kaj dedoto da te nosam da ti kaze sega sto misli za negovata falena pecka na peleti otkoga stavi inverteri.. mu vikam ima subvencii sega mozes za ic pari da zemes.. Odgovara deka negov drugar imal skup inverter i mu rekol ebate klimata koga ke ja ugasis odma se ladele zidovite i ne razgovara ponatamu!!! Kakov rezon be Ajnstajn! Nema spas od prostakluk i egoizam u narodov..
Inace da prasam ima nekoj propis za odzak na pecka od peleti ili ko i za mnogu drugi raboti kako ti prdne e propisot?
Inace da prasam ima nekoj propis za odzak na pecka od peleti ili ko i za mnogu drugi raboti kako ti prdne e propisot?