Коронавирус (COVID-19)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.681
Kaко безгрижно се осеќам коа знам дека на клучни и неклучни позиции у здравствово се све професионалци, а не некои поставени по партиска или друга врскаџиска основа, како на пример, замисли да ставаа на тие позиции наместо професионалци некои кои ја заслужуваат позицијата само затоа што се родиле како Албанци.
Ќути.
Сеа ќе видиш како сите ко глувци ќе се кријат сите со купени дипломи и нема да се појавуваат на работа низ болниците.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
23.319
Ја ова со празнење на маркетиве не го разбирам.
Ако купиш залиха од паста брашно,ориз и млеко само тоа ќе јадеш?
И колку време само тоа?
Нема воопшто да излезеш надвор?
Демек маркетите ќе затворат па ќе нема од каде да се пазари?
Само кревање паника беспотребно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.047
Поени од реакции
83.486
Нели имате пун курац алкаеда што дремат по дома и зимаат плата?
Упрегните ги нека мерат температури, нека го испотат газот малку, а не само да им служи за загадување на рекиве по Западна со пластични шишиња.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Сигурно лук и даваат на инфективно

А баш вчера коментирав дека сто посто некој веќе е болен овде и си седи дома му :pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.740
Kaко безгрижно се осеќам коа знам дека на клучни и неклучни позиции у здравствово се све професионалци, а не некои поставени по партиска или друга врскаџиска основа, како на пример, замисли да ставаа на тие позиции наместо професионалци некои кои ја заслужуваат позицијата само затоа што се родиле како Албанци.

аххх ова е еден момент кога добро решение се партиските пацови место професионалци... Не мора ни маски да носат, нека штедат малку... Филипче и Дончев нека идат да се сликаат со заболената, дур не видам фотка од нив со неа не веруваме дека сме спремни и се е под контрола.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.846
Мене врв ми беше кога рекоа дека бил во периодот на инкубација и дека не постојат шанси да заразила и други патници. Јас искрено не им верувам.
Тоа го рекле??? Лага е тоа, уште на почетокот на темава се знае дека вирусот се шири за време на инкубација. Но тоа не е се! Сега се верува и дека и после опоравувањето лицата се носители и го шират вирусот.

Господ нека ни е напомош со експертиве на власт.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.740
Za dzabe kontroli i sve, virusot ke go svrti ednas svetot prasanje na vreme e. Doprva ke se odkrivaat slucaevi.

не е џабе, борба со време е до вакцина... едно е сега да го закачиш друго е за 3 месеци од сега

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Сигурно лук и даваат на инфективно

А баш вчера коментирав дека сто посто некој веќе е болен овде и си седи дома му :pos:
Patnickata se vratila vo zemjava na aerodrom vo 3 saat sabajle.
Prethodno se lekuvala vo italija 2 nedeli.

B

Beginner

Гостин
Па и замислете утре ги гасат македонските канали тоа ќе биде шах мат паника левел 99999 не сфаќа македончето дека до 40 години смртната стапка е 0.5% ама ок ајде безпотребно кревање паника.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Patnickata se vratila vo zemjava na aerodrom vo 3 saat sabajle.
Prethodno se lekuvala vo italija 2 nedeli.
Јас разбрав дека седела овде инфицирана две недели откако се вратила

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.740
И колку време само тоа?

Wuhan... pred 2 nedeli

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.429
Јас разбрав дека седела овде инфицирана две недели откако се вратила
ne, denes e dojdena, so toa sto na granica e zemena od nejzinite, tie se locirani i sega se na infektivno od toa sto razbrav, ama kombeto so koe dosla, i patnicite vo istoto plus shoferot, ne. Taka da veke 8 saati i jace, ne znam sea kolku tocno, postojat sansi da se nositeli i oni na virusot, i da go sirat naokolu.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
И колку време само тоа?
Поне во Бугариja препораката е 14 дни изолациja дома, па дури и ако имаш симптоми, да се jaвиш само на личниот по телефон, но да не излегуваш от дома,ако немаш сериозни проблеми со дишане и многу висока температура.
Имаме спор во моментот како ке бидат третирани от рабодавачите тези 14 дни, но се оди ком вариантата отпуск даден от личниот лекар.

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.841
Поени од реакции
2.106
Не ми е јасно како ја пуштиле на граница, нели има контрола, доаѓа од ризичен регион, болна и шушумигиве без проблем ка пуштаат да влезе. СПРЕМНОСТ на завидно ниво

Kajgana Shop

На врв Bottom