Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе требаше ли сама да се пријави или треба да ијаме медицински лица на аеродром?
Пази, на пресот викаат дека спремни биле одамна и еден месец веќе работеле на мерки за вирусот.

Со комбе била.

охооо.... оваа цела југа ја поздравила.... тие со неа у комбе се усреќиле... сепак пишува долетала. ако ова не го идентификувале на аеродром сега веќе се шири низ цела МКД... пијте ракија и јадете лук ;)

охооо.... оваа цела југа ја поздравила.... тие со неа у комбе се усреќиле
Демек биле идентификувани све патниците шо биле у комбето и ќе се тестирале и тие.

Спремни сме, женава две недели болна, си влегла преку граница, никој не ја приметил и одма отишла на инфективна.
Автоматски споено мислење:

Kaко безгрижно се осеќам коа знам дека на клучни и неклучни позиции у здравствово се све професионалци, а не некои поставени по партиска или друга врскаџиска основа, како на пример, замисли да ставаа на тие позиции наместо професионалци некои кои ја заслужуваат позицијата само затоа што се родиле како Албанци.

Za dzabe kontroli i sve, virusot ke go svrti ednas svetot prasanje na vreme e. Doprva ke se odkrivaat slucaevi.

Мене врв ми беше кога рекоа дека бил во периодот на инкубација и дека не постојат шанси да заразила и други патници. Јас искрено не им верувам.

Кај мене у аптекиве све собрале, нема антисептик, маски, ништо такво. Grab 'em while they're hot. Ако сеа некој има скриен stash, добри пари ќе напраи у кризава :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom