Вашиот идол во животот?

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Ова е мојот идол .. Жозе Мурињо !

Член од
19 март 2011
Мислења
65
Поени од реакции
20
Баш прееска коментирав на оваа тема, поттикнат од насловот на талент-шоуто ИДОЛ. Јас немам ИДОЛ и сметам дека тоа е сосема глупав потег кај една индивидуа. Најпрвин, тргнувам од фактот дека, во нашата религија не е дозволено да се има идоли. Зошто идоли, кога можеме самите на себе си да си бидеме пример?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Брус Ли

Интелегентен човек кој целиот живот го посветил да постигне нешто..

H

HITCH

Гостин
Баш прееска коментирав на оваа тема, поттикнат од насловот на талент-шоуто ИДОЛ. Јас немам ИДОЛ и сметам дека тоа е сосема глупав потег кај една индивидуа. Најпрвин, тргнувам од фактот дека, во нашата религија не е дозволено да се има идоли. Зошто идоли, кога можеме самите на себе си да си бидеме пример?
Зезаш?! Мора некој да ти го покаже патот, инаку нема да можеш сам да се снајдеш. Твоите родители ти го покажале патот, твоите пријатели, роднини, познаници, па дури и ликови од некој книга те носат во една или друга насока. Во животот не можеш сам на себе да си бидеш пример, оти секогаш има некој кој е подобар од тебе. :smir:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Не прави идол или слика на она што е горе на небото, што е долу на земјата, што е во водата и под земјата, не им се поклонувај и не им служи.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Горан Пандев ... Кога ја гледам неговата скромност, како седи во кафич до мене и пие сок исто ко мене, а заработува по 10 000 евра дневно.Прекрасен човек, прав пример !

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Цел живот мислам дека тоа беше вујна ми (мајка ми). Сега сфаќам, дека цело време, несвесно се обидувам да бидам како неа, да имам слични постигнувања, да бидам добра мајка, да знам да слушам, да разговарам, да немам предрасуди... Таа е мојот идол. А денес дури, баш денес, по некоја случајност, приметив дека некои од тие работи што ги гледам кај вујна ми, ги гледам и кај една професорка, према која имам исто така топол емоционален однос. Мислам, секако дека се однесуваме како професор - студент, ама приметив дека исто така ја сакам, на таков начин, како родител.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Мајка Тереза.
Не се обидувам да бидам како неа, јас сум порочна личност.
Но се обидувам да ја имплементирам во својот карактер нејзината добрина, нејзината хуманост, нејзиното човекољубие, нејзината смиреност, нејзината харизма... Се обидувам секому да подадам рака - а кој е подобар да ми го покаже тој пат, освен таа?

Kajgana Shop

На врв Bottom