Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
За малце ме паднаа едни тикети :(

Да имаше ТД на крај ќе фатев 57.5+

Да истрчаше уште 2 јарди Гарополо ќе фатев еден тикет со играчи

Да дадеше 49ерс уште еден ФГ до крај ќе фатев + 2.5 филдголови кај нив..

Ама битно фатени се сингл:

Прегледај го приврзокот 231997

ИИИИИИ

Прегледај го приврзокот 231996

благодарение на ВРАЌАЊЕ 15 ЈАРДИ НАЗАД НА ПОСЛЕДНИОВ ДРАЈВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:
Хахахаха мене ме избуши само Махоумс 300+ пасинг јарди,ептен голема разлика на крај,па трошеа време.

Интерсно е што Махоумс е исто години како Кам Њутон пред 5 години кога играше во неговиот супер бол како МВП на сезоната, ама разлика е во карактерот.

Оваа година поради премногу обврски, најслабо пратев НФЛ, најчесто гледав снимки од најдобрите натпревари, ама за суперболот мораше да се издржи до 5 сабајле и денес нормално се зема слободен ден за да се одмори. :)
Интересен супербол, неизвесен до последно, едно време 49-ers изгледаше како да ја имаат утакмицата в раце, ама Махомс е ѕвер и против најдобрата одбрана покажа колку вреди. Единствена позиција каде што Гарополо не се снаога е да брка резултат и се виде колку е некомфорен во последните напади. Тука се виде разликата помеѓу елитен и просечен квотербек.
Вака на прво изгледа дека Махомес ќе биди еден од најдобрите во историјата и дека ќе заврши со 5-6 титули ама и Роџерс така изгледаше па на карјот ќе остани изгледа само со една.
Ако го избегнат повреди и има барем просечна офанзивна линија и одбрана, Махомс можи многу во следните години. Плус и вечниот плејоф лузер, Анди Рид го скрши малерот па можи ќе им тргне и ќе врзат неколку титули.
За Ламар незнам не ми делува дека ќе издржи со онакво темпо, кога тогаш ќе дојдат повредите и најверојатно ќе го снајди истото што го снајде Њутон.

@Huddle Разликата меѓу Махоумс и Роџерс е што Роџерс првите 3 сезони беше бекап на Брет Фавр. Махоумс ја отседе само првата сезона и веќе во втората покажа што знае.
Можеби Роџерс ќе имаше повеќе прстени доколку се решеа да го трејднат Фавр после првата сезона на Роџерс, искористувајќи го капот на други позиции, ама ќе беа на клада запалени од фановите во Висконсин. :D

Интерсно е што Махоумс е исто години како Кам Њутон пред 5 години кога играше во неговиот супер бол како МВП на сезоната, ама разлика е во карактерот.
Ех, и стилот на игра е различен, сигурно повеќе може да го издржи својов стил на игра Махомс него ли Кем со трчањето

Интересна ќе биде и следнава сезона

Петс мислам дека може да не ги сметаме за поголеми фаворити (на првите 2 позици, туку како екипа што ќе проба преку плејофот ваљда нешто)

Чифс би требало и следна година први фаворити да се во АФЦ заедно со Рејвенс се пред сите.
Горе доле исти екипи би требало и догодина да гледаме.
Хјустон се исто така ок, ама менталитетот...хаос, ваљда и они со уште една слична прича ко последните години.
Тенеси и Бафало беа супер годинава, ама не би ме изненадило ако една или две од екипиве не играат плејоф догодина.
Од овие што не играа плејоф би требало да се очекува битка од страна на Стилерс можеби? Колтс секако мислам ќе се борат за плејоф, а ќе има и уште едно име од Рејдерс/Браунс/Џетс некоја таква чудна екипа.....можеби

Кај НФЦ...исто така хаос
Ремс мислам ваљда ќе се вратат во плејоф догодина? Шо знам..
Каубојс со нов тренер исто би требало да се ок.
49ерс пак би требало да се борат за плејоф и да се ок, ама ќе видиме, ќе мора Гарополо некст левел да стане. Сејнтс? Конечно до нешто? Титула и пензија за Брис? Шо ги знам, ептен паднати ваљда ќе бидат психички после последниве сезони...
На Пакерс им фалат пар играчи, ама ќе видиме.
Минесота на хартија исто така имаат ок тим.
Не знам што да очекувам од Сиетл, Чикаго и Филаделфија, чудни екипи ми се.

Добро, ќе има промени до следната сезона, ама вака од прва, Сејнтс, Чифс и Рејвенс уште од сега би ги ставил во плејоф како 100% сигурни екипи што би ги сметал за огромно огромно изненмадување до вајлдкард барем ако не стигнат

1581049367659.png

Глеаше некој XFL првиве две текми? :D

Интересна ќе биде и следнава сезона

Петс мислам дека може да не ги сметаме за поголеми фаворити (на првите 2 позици, туку како екипа што ќе проба преку плејофот ваљда нешто)

Чифс би требало и следна година први фаворити да се во АФЦ заедно со Рејвенс се пред сите.
Горе доле исти екипи би требало и догодина да гледаме.
Хјустон се исто така ок, ама менталитетот...хаос, ваљда и они со уште една слична прича ко последните години.
Тенеси и Бафало беа супер годинава, ама не би ме изненадило ако една или две од екипиве не играат плејоф догодина.
Од овие што не играа плејоф би требало да се очекува битка од страна на Стилерс можеби? Колтс секако мислам ќе се борат за плејоф, а ќе има и уште едно име од Рејдерс/Браунс/Џетс некоја таква чудна екипа.....можеби

Кај НФЦ...исто така хаос
Ремс мислам ваљда ќе се вратат во плејоф догодина? Шо знам..
Каубојс со нов тренер исто би требало да се ок.
49ерс пак би требало да се борат за плејоф и да се ок, ама ќе видиме, ќе мора Гарополо некст левел да стане. Сејнтс? Конечно до нешто? Титула и пензија за Брис? Шо ги знам, ептен паднати ваљда ќе бидат психички после последниве сезони...
На Пакерс им фалат пар играчи, ама ќе видиме.
Минесота на хартија исто така имаат ок тим.
Не знам што да очекувам од Сиетл, Чикаго и Филаделфија, чудни екипи ми се.

Добро, ќе има промени до следната сезона, ама вака од прва, Сејнтс, Чифс и Рејвенс уште од сега би ги ставил во плејоф како 100% сигурни екипи што би ги сметал за огромно огромно изненмадување до вајлдкард барем ако не стигнат

Прегледај го приврзокот 232617
Како беше традицијата, минимум 4 тимови не се враќаат во плејоф? Минесота, Сиетл, Бафало и Хјустон од мене. Наместо нив Далас, Ремс, Кливленд и Лас Вегас :вонзем:
Автоматски споено мислење:

А, не исклучувам и Сан Фран да имплодираат.

Мајкал Страхан го гледам на оскарите, колку шо беше јак како играч толку е успешен и пензиониран. Ретко паметен нфл пензионер. После него смешка се џајантси.

Како беше традицијата, минимум 4 тимови не се враќаат во плејоф? Минесота, Сиетл, Бафало и Хјустон од мене. Наместо нив Далас, Ремс, Кливленд и Лас Вегас :вонзем:

А, не исклучувам и Сан Фран да имплодираат.
Не го знам ова за традицијава да ти кажам право :/

Интересно проектче ми се Рејдерс..

Уште ако освојат СБ во следниве 4-5 години мислам дека ќе биде најјак проект што некој може да го следи од спортски аспект

Нешто слично на The Process на 76ерс што....апсолутно не донесе резултат :D

Затоа е ептен тешко да се прават вакви проекти..ама ако Груден го донесе тимов до борба за титула во следниве 2-3 години..
Плус смена на град..

Ептен филмска прича..

А башка дивизијата им е интересна..

Бронкос и Чарџерс изглеа нема да имаат светла иднина..

АФЦ се тапа ин џенерал..

Годинава имаат 5 драфт пика во првите 100..

Тамам до 2022 можат со Груден да напраат нешто....ама ај, ќе видиме..

хахахахаа XFL

Пет Мекафи е цар

Се случува одличен пант, играч заебува

И Пет Мекафи цел накурчен "wtf kako go utna ova!?? ke odam da go prasam sto kur praese'

и му оди....го прашува "Што се деси со потегот, можеше ова да е бољи пант од тоа што беше, зошто отиде по топката?"

Играчов цел разочаран "Јбг, мислев ја допре ..."

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Ова у НФЛ ако се деси со некој позезнат играч може и некој новинар натепан да биде :D

Последно уредено:
хахахахаа XFL

Пет Мекафи е цар

Се случува одличен пант, играч заебува

И Пет Мекафи цел накурчен "wtf kako go utna ova!?? ke odam da go prasam sto kur praese'

и му оди....го прашува "Што се деси со потегот, можеше ова да е бољи пант од тоа што беше, зошто отиде по топката?"

Играчов цел разочаран "Јбг, мислев ја допре ..."

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Ова у НФЛ ако се деси со некој позезнат играч може и некој новинар натепан да биде :D

Еве видео од ова :D

и после интервјуто:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom