Кокошката е птица.Прво е кокошката. Зошто Господ кога е создавал светот е создал и животните.А кокошката е животно.
А птицата е животно ...Кокошката е птица.
А ако Бог снесол јајце?Прво е кокошката. Зошто Господ кога е создавал светот е создал и животните.А кокошката е животно.
Значи прво е кокошката и она е снесла јајцето
Така мислам јас.:wink:
нема логика бидејќи треба некој да го снесе тоа јајце а за да се испили треба кокошката да го квачи 24 дена, под дејство на топлината тие се испилуваат, тоа е факт, барем мене во школо така ме учеле,Ni ednoto ni drugoto tuku jajceto. Jajceto e najstaro a ne drugive dve.
Сувишно е и да се гледа религиозно на филозофска тема.По моја логика никогаш нема да се дознае што е постаро бидејќи Господ кога го создавал светот никој не знае како ја создал кокошката дали преку јајце или некако директно како кокошка.![]()
Така да сувишно е да се зборува на темава:smir:
птеродактил* ебел мршојадец* и се извело јајце - од јајцето мутација = кокошкакако може да е прво јајцето па кокошката? како јајцето само ќе се снесе и испили ако нема кокошка да го снесе и потоа да го квачи?
90% од “фактите“ не се аргументирани...вклучувајки ја и оваа..Ova e edno od onie nelogicni i zbunuvacki prasanjakolku i da tvridide deka jajceto ili kokskata e prvo imate pravo i argumenti
taka da trosete go vremto na neso popametno a ne na vakvi gluposti
![]()
hmm ok ne gi procitav site , nekoi argumenti so vidov nea argumentirani...a deka e glupa temata e glupa90% од “фактите“ не се аргументирани...вклучувајки ја и оваа..
што би било попаметно за трошење време иначе, пошо неам идеи...?
како свртиш свртиш значи сепак не е прво јајцето па кокошката!Сувишно е и да се гледа религиозно на филозофска тема.
По твојава логика...
птеродактил* ебел мршојадец* и се извело јајце - од јајцето мутација = кокошка
така...
*неаргументирани
инаку Библијата се смета за најголема филозовска книга па следствено на тоа Господ е најголем филозоф.Сувишно е и да се гледа религиозно на филозофска тема.
По твојава логика...
птеродактил* ебел мршојадец* и се извело јајце - од јајцето мутација = кокошка
така...
*неаргументирани
мислев дека птеродактилот* и мршојадецот* не се кокошки? :|како свртиш свртиш значи сепак не е прво јајцето па кокошката!
се сметаинаку Библијата се смета за најголема филозовска книга па следствено на тоа Господ е најголем филозоф.
добро во ред но јас напишав во контекст на насловот и претходното мислење, а сеакко испаѓа по логиката на нештата дека јајцето неможе да биде прво...мислев дека птеродактилот* и мршојадецот* не се кокошки? :|
се збори за кокошката не за птиците како вид на животни
а од кои причини не сметаш дека не е филозовска книга, како што гледам јас доста филозвски е напишанамислев дека птеродактилот* и мршојадецот* не се кокошки? :|
се збори за кокошката не за птиците како вид на животни
се смета
јас не сметам