Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
НАПОМЕНА !!!!
НЕКА НЕ ВЕ БУНАТ ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА ДОСТАВА НА ДОПОЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ!!!

ТИЕ ШТО СЕ ПРКУ РОДИТЕЛ НЕ ТРЕБА ДА НОСАТ ПОТВРДИ !!!!!
ТИЕ НЕ ВАДЕЛЕ ПРОИСХОД И НЕ ТРЕБА ДА ДОКАЖУВААТ ПОТЕКЛО!!!!!

СИТЕ ОНИЕ КОИ ПОДНЕСУВААТ ПРЕКУ ПРЕДОК СО ПОТВРДА,БРАТ/СЕСТРА,ИЛИ СО СТАР ДОКУМЕНТ ТРЕБА ДА ДОСТАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ.ДОКОЛКУ НЕМААТ ОДНЕСЕНО ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА !!!

1.ПРИ САМОТО ИНТРЕВЈУ(ЗА ПОНОВИТЕ КОГА ВО ИСТ ДЕН СЕ ДОСТАВУВААТ ДОКУМЕНТИ И СЕ СПРОВЕДУВА ИНТЕРВЈУТО),ИЛИ
2.ПРИ ПОДДАВАЊЕ НА ДОКУМЕНТИ И ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ,ПА И НА ДЕНЕОТ НА ИНТЕРВЈУ

ЗНАЧИ НЕ СЕ БУНИТЕ СО ДАБЧ ,И СЕТЕТЕ СЕ ДАЛИ ПО ДВАПАТИ ВАДЕВТЕ ИЗВОДИ /УМРЕНИЦИ И ПОТВРДА!!!!
ДАБЧ Е ЕДНО,ПРАВОСУДИЕ Е ДРУГО!!!!

ВАЖНО до сите членови!!!!!
Сите оние кои се на задолжителна проверка а ги немаат однесено при интервју сите изводи /умреници во Министерството за Правосудие преведени и заверени, и плус оригинал потврда од БККС, задолжително да ги однесат. Проверете си, консултирајте се со посредниците, преслушајте се дали два пати вадевте изводи или умреници или потврда, нека не ве убедува никој дека нетребало, дека ако требало да доставите дека ќе ви побарале. Изгледа дека повеќе нема да има статус дополнителна проверка туку веднаш одбивање од совет!!! Така е договорено и со посредниците, деновиве имало средба во Правосудие и кажано е дека нема во иднина, за новите апликанти, ни да се дозволува да се носат дополнителни документи, туку при самото аплицирање документите да се прегледуваат и да се според происходот!!!
Затоа дур е време носете, оние шро немаат однесено, за да нема вакви несакани последици, време изгубено за глупост, од незнаење, неинформираност и сл.
Pale dali imas info dali prezime razlicno na para dedo zavereno so notar I dvajca svedoci odneseno kako dopolnitelni dok so potvrda minuvali ili po treti pat da vadam izvodi I nova potvrda

Zdravo na site,
Sakam nesto da se informiram, imam podneseno dokumenti za BG pasos vo 2017god, pri toa pocnav procedura so izvod od pradedo roden "1890god" zaedno so poteklo od kaj Lazar Mladenov, interview bev vo 2018god, momentalno sum na finalna proverka, bidejki vo 2019god smenija zakon deka treba da se odnese izvod od pretci rodeni pomegju "1900 - 1918god" a jas takov izvod nemam i nemozam da odnesam, dali mozam da pominam samo so ovie dokumenti shto gi imam odneseno. Vi blagodaram, pozz.

Pale dali imas info dali prezime razlicno na para dedo zavereno so notar I dvajca svedoci odneseno kako dopolnitelni dok so potvrda minuvali ili po treti pat da vadam izvodi I nova potvrda
Сега за сега поминува ,и јас имам таква изјава однесено,па ќе видиме....
Автоматски споено мислење:

Zdravo na site,
Sakam nesto da se informiram, imam podneseno dokumenti za BG pasos vo 2017god, pri toa pocnav procedura so izvod od pradedo roden "1890god" zaedno so poteklo od kaj Lazar Mladenov, interview bev vo 2018god, momentalno sum na finalna proverka, bidejki vo 2019god smenija zakon deka treba da se odnese izvod od pretci rodeni pomegju "1900 - 1918god" a jas takov izvod nemam i nemozam da odnesam, dali mozam da pominam samo so ovie dokumenti shto gi imam odneseno. Vi blagodaram, pozz.
Границата за раѓањето на предците од 1900-1918 ,на кои би требало да се повикуваме е поставена од ДАБЧ и сега за сега таму се применува.Во правосудие поминуваат и предците родени надвор од таа граница,но незначи дека во иднина нема да се сменат работите.

Список на задолжителна проверка

2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

МАРТ

13.03.2018-инт СОФ @s@s@s@s -крштеница-

АВГУСТ

06.08.2018-инт СОФ @marijanti -родител
@marijanti од 03.08.2019 е на положително и чека указ, а од Ноември била на финална (така ми кажа, нека потврди тука).
А (чисто мој предлог) тој од Март што е пишан искрено не знам дали веќе има логика уште да го водиш на списоков оти нема теорија уште да е на задолжтелна, до Септември/Октомври се негде стигнати, така да сигурно одамна му е сменет статусот но не се има појавено на форумов да информира. Ама ова е нормално само предлог :)

Последно уредено:
So ogled sto izminatite godini na sovet minea i kandidati so dok od bratuced , tetki i vujkovci, pa potoa viceto delese otkazi..Poslednata godina br na otkazi od sovet e daleku pogolem od onoj na vice... Znaci Li toa deka vo poslednata godina sovetot i vice imaat podobar pregled na raboti te t.e imaat ist kriterium ako tie dok minat kaj ednite da minat i kaj drugite???

@marijanti од 03.08.2019 е на положително и чека указ, а од Ноември била на финална (така ми кажа, нека потврди тука).
А (чисто мој предлог) тој од Март што е пишан искрено не знам дали веќе има логика уште да го водиш на списоков оти нема теорија уште да е на задолжтелна, до Септември се негде стигнати, така да сигурно одамна му е сменет статусот но не се има појавено на форумов да информира. Ама ова е нормално само предлог :)
Da tocno e mazot mi i zetot bea intervju noemvri /dekemvri 2017 pa dopolnitelna, za kratko pak vrateni vo procedura finalna vo noemvri i polozitelno avgust sega cekat ukaz. Dodeka decata mi bea na intervju vo juni 2018 na polozitelno od noemvri 2019. So mazot mi zaedno ja pocnavme postapkata noemvri 2015 jas pasosot go imam od septemvri 2018

Da tocno e mazot mi i zetot bea intervju noemvri /dekemvri 2017 pa dopolnitelna, za kratko pak vrateni vo procedura finalna vo noemvri i polozitelno avgust sega cekat ukaz. Dodeka decata mi bea na intervju vo juni 2018 na polozitelno od noemvri 2019. So mazot mi zaedno ja pocnavme postapkata noemvri 2015 jas pasosot go imam od septemvri 2018
Корегирано
Автоматски споено мислење:

А (чисто мој предлог) тој од Март што е пишан искрено не знам дали веќе има логика уште да го водиш на списоков оти нема теорија уште да е на задолжтелна, до Септември/Октомври се негде стигнати, така да сигурно одамна му е сменет статусот но не се има појавено на форумов да информира. Ама ова е нормално само предлог :)

Дали некој знае?На произход од ДАБЧ кога проверувам на официјалната страна пишува Одобрено заваление во процес на издавање е сега дали ако е потпишан проиходот ќе се смени статусот или пак останува ист статусот?Инаку поднесено на 8 април 2019

Zdravo,

Ima nekoj iskustvo so Nikola kako posrednik? Majka mi saka da go angazira.

Дали некој знае?На произход од ДАБЧ кога проверувам на официјалната страна пишува Одобрено заваление во процес на издавање е сега дали ако е потпишан проиходот ќе се смени статусот или пак останува ист статусот?Инаку поднесено на 8 април 2019
baraj go posrednikot za da zakazish intervju

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom