Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А во кој тим играш ти друже, што ви поништиле гол?
Мнногу си смешен. Како да речам бе? На интер му поништија?
Ти случајно да не пишуваш Јувеннтус освои Сериа А? Сигурно дека пишуваш тепавме,освоивме, победивме итн..

1. Go citas Darko Ufo i generaliziras za fanovi na Inter? Ok

2. Seriozen si za sudiskata pomos? Ako pratis Kalco ke znaes kolku pomos dobija gomnava ovaa sezona. So Genova nepostoecki penal u 95 minuta, so Bolonja De Ligt rakomet igra ne svirat penal, so Torino cist penal ne sviri na 0 0 rezultat, so Atalanta Kvadrado so raka si ja sobra topkata i ne im go ponisti golot, inace na 1-1 rezultat bese ova... Malce e? Od druga strana za Inter sudenjeto protiv Kaljari DOMA bese kriminalno, plus penal ne ni svirnaa, isto na pocetok na sezona protiv Parma doma na 2 2 rezultat imase penal za Inter koj ne bese dosuden.

Ako ova ne e kradenje i davanje vetar vo grb togas ne znam sto e. Toa sto Darko Ufo se fakja za gluposti e drug muabet, ne e do nego tuku tolki mozok ima.

1. Никаде не кажав дека сите фанови на Интер се такви, туку специфично посочив за кого зборувам. Си правиш аргумент, и контрираш на нешто што никаде не сум го пишал.

2. Зборам за денеска. Никаде немаше судиска помош која го реши мечот, ама и денес ете има одредени ликови што навиваат за Интер, и тврдат дека и денес им се помогнало на Јувентус. На 3-0 резултат, да тврдиш такво нешто е кретенизам.

Со оглед на тоа дека нема ниту една сезона некаде да помине без судиски грешки, теоријата дека им се помага на Х екипа, може да се примени и за Лацио, и за Интер, и за Јуве.

Смешно е што кловнови ко шинобусов табановски тврдат дека при резултат 3-0, и два чисти гола дури и по критериум на Интер фанови и да го исклучиме вториот пенал, Јувентус имал помош од судии. Не знам како Јувентус или судиите им се криви што дома не можат да тепаат ботски екипи. Мене ми е мило ако Калчото биде изедначено до крај на сезона, а не Јуве да крева пехар секој Април.

Аргументот дека и недосуден пенал за Наполи за Јувентус е судиска помош, е нешто што може да се искористи за и против секоја екипа. Како на пример дека судиите свират за Интер, зашто не досудија пенал против Интер за фаќањето на Лаутаро за нога.
Oh dear god, пак ли со ова. Не свиреше пенал зошто пред да го фати Лаутаро тој за нога, беше турнат од друг играч на Аталанта со две раце по грб и затоа падна. Ако гледаше вар за тоа ќе требаше да суди фаул во напад. Јасно ли е конечно ова?

За вториот пенал на Јувентус се реагира, зошто минатата недела имаше уште појак старт врз Јанг, на 1-0 резултат за Интер, кој не беше суден. Една недела пред тоа, идентична ситуација како оваа, беше суден пенал за Аталанта. Прегледај ги ситуациите, ако не си ги видел, и ќе видиш зошто има реакции од навивачи на Интер (јас лично ни еден пенал не би судел). И не секој судиски ветер во грб им бил даден на одлучени утакмици. Кога не му судеа на Де Лихт пенали со Торино и Болоња, ради игра со рака, тие одлуки можеа да го однесат натпреварот во друга насока. "Техничкиот посед" на Аталанта беше кога Јувентус го даде голот за 2-1.
Дури и да се дава судиска помош на одлучени, утакмици, тоа не го менува фактот дека е помош. Дали е утакмицата решена или не, не влијае врз тоа дали некоја одлука е регуларна, туку дали одлуката е донесена по правила или не.
Ако еден клуб систематски, во повеќе наврати, добива одлуки во своја корист, тој клуб добива судиска помош. Ова е прилично straightforward, освен ако се правиме мутави?
Да не ни навлагаме во критериумот на судење, за ситни фаули, за 50-50 одлуки и сл.

И не е битно дали Интер испушта бодови или не. Не е ни битно дали Интер е во трка за титула, или не. Тоа не се случува зошто Интер игра подобра сезона од обично. Работата што ти, и други кои не ја пратат лигата, не ја разбираат, е дека не се само навивачи на Интер, кои го забележуваат ова. Прашај ги навивачите на Милан (спомни го гол ди Мунтари) ќе ти го кажат истото. Прашај ги оние на Рома, Наполи, Лацио и они ќе ти го кажат истото. Никој не вика дека Јувентус само ради тоа освојува титули, ама пак ќе повторам, да не се правиме мутави.
Секој доминантен тим во Италија, добива ветер во грб од судии. Плус, што ова е клуб, кој беше осуден за организирање на систем за делегирање на судии и местење натпревари. Што се натпреварува во историски корумпирана лига. Разгледај ја малку историјата на Серија А и види какви скандали се имаат случувано во минатото со, најчесто, Јувентус во главна улога. Зошто е толку far-fetched, да се тврди дека има заднински влијанија, кои прават разлика во начинот на кој се судат натпреварите?
Јас сум убеден дека и навивачите на Јувентус се свесни за ова :). Затоа како зомбиња доаѓаат на темава, превентивно, со патетично лош хумор на секоја спорна одлука, пред воопшто некој друг да реагира на нејзе.

Секој доминантен тим во Италија, добива ветер во грб од судии.

Ова е така и во Англија и Шпанија. Само што, многумина мислат дека судиите свират за и против одредени екипи. Најчесто оние што се жалат на судии, се оние што не можат да бидат први.

1. Никаде не кажав дека сите фанови на Интер се такви, туку специфично посочив за кого зборувам. Си правиш аргумент, и контрираш на нешто што никаде не сум го пишал.

2. Зборам за денеска. Никаде немаше судиска помош која го реши мечот, ама и денес ете има одредени ликови што навиваат за Интер, и тврдат дека и денес им се помогнало на Јувентус. На 3-0 резултат, да тврдиш такво нешто е кретенизам.

Со оглед на тоа дека нема ниту една сезона некаде да помине без судиски грешки, теоријата дека им се помага на Х екипа, може да се примени и за Лацио, и за Интер, и за Јуве.

Mislam deka gnevot e zatoa shto za ist faul Juve dobiva penal, a Inter ne.
Young beshe vo skoro ista situacija proshlo kolo i nemoze ednoto da e cist penal, a drugoto "sho znam".

Mislam deka gnevot e zatoa shto za ist faul Juve dobiva penal, a Inter ne.
Young beshe vo skoro ista situacija proshlo kolo i nemoze ednoto da e cist penal, a drugoto "sho znam".

Ја никогаш не очекувам 2-ца различни судии, иста ситуација, исто да ја свират. Ова остана како Оче Наш од ПЛ, зашто нема никаква конзистентност во одлуките.

Автоматски споено мислење:

И добро ќе беше да плачеа навивачите на Интер само, ене го сопственикот на Фиорентина со оштри изјави...
Автоматски споено мислење:

Aј сеа ти дај видео од пеналот за Јувентус

Последно уредено:
Ова е така и во Англија и Шпанија. Само што, многумина мислат дека судиите свират за и против одредени екипи. Најчесто оние што се жалат на судии, се оние што не можат да бидат први.
Не е баш исто, барем ако ја земеме сезонава за репер. Иако, третманот што го добиваат Реал и Барса во Шпанија е многу сличен на тоа што Јувентус го добива последните 7-8 години. Само магнитудата е малку поразлична. :)
А ако веќе тоа е општопознат факт, што е погрешно да се констатира?
Не мора да биде жалење во прашање, само кажуваме факти, до овој момент во сезоната, Јувентус имаше многу поволно судење и имаат доста бодови добиено радо тоа. Интер не добива добро судење. Тоа не значи само по себе дека ќе смени нешто во сезоната која ќе ја има Интер. Можеби ќе се распаднат пак и ќе завршат на 4то место, можеби ќе освојат титула и покрај тоа.

Абе некој што плаче за чисто првенство како Англиското и да го оспорува Ливерпул да дојде за Серија А да продава муда за бубрези а има изгледано вкупно 4 минути е смешно...

А многу мудро го избегнувате фактот како Јуве беше оштетен во првиот пораз од сезоната, против Лацио :icon_lol:

Многу, многу мудро.

Објективни ќе бевте ако покрај неколкуте грешки во корист на Јуве, на Видук му го предочевте и тој меч. Ама секако, не се ни споменува. И да, ако не дај боже таква ситуација како на Интер-Аталанта ние кажеме, има фаул во зачеток или слично, знаеме каква ќе биде реакцијата.

Кога зборуваме за константни грешки, сетете се што му направија на Лацио минатата сезона. Да не навлегуваме кој има директна корист од тоа.

Да зборувате за системска, намерна помош е смешно, речиси и трагично.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom