Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813

Што е проблемот со овој уствари? Лани одлично изгледаше...
Му се деси Милан надополнето со неговата ужасна форма која трае веќе од крајот на минатата сезона.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Подобар медиум и нема (ако не ги броиме рандом новинари по твитер)
Беа најрелевантни, беа. До пред 2-3 години, од ко почнаја со фејк шпекулации за контролирање на коефициенти на Скај бет :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Подобар медиум и нема (ако не ги броиме рандом новинари по твитер)
Последниве две години Сан се порелевантни од нив. Порано се што ќе пишеа беше сигурно, сега секој ден си измислуваат по нешто што нема врска со реалноста. Секој ден емисии во живо кај што дискутираат, мора да има материјал :D

Требаше баш да запишувам, ако не ме мрзи после дедлајн баш ќе побарам какви се глупости изнапишаа месецов.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Никој од овие новинариве што се базирани во Ливерпул ја нема потврдено информацијата, ништо чудо да е за кликови.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.595
Последниве две години Сан се порелевантни од нив. Порано се што ќе пишеа беше сигурно, сега секој ден си измислуваат по нешто што нема врска со реалноста. Секој ден емисии во живо кај што дискутираат, мора да има материјал :D

Требаше баш да запишувам, ако не ме мрзи после дедлајн баш ќе побарам какви се глупости изнапишаа месецов.
Знам дека не си сериозен со првата реченица.
Се согласувам дека е опаднат квалитетот на Скај, но дали квалитетот на Сан, Телеграф, Дејли Фејл, Мирор, Ас, Марка се зголеми? Не.
Брејкинг вестите на Скај пак би рекол се со добар процент на точност, а во останатите вести се повикуваат на други извори.
Меѓу новинарите на твитер има добри, да, но активно да следиш поединци е тешко.

Материјал... па тоа е тоа што и читателот го бара. Никој не проверува сајт на Реал, Челзи или Ливерпул да види дали објавиле нов трансфер. Туку секој сака пред време да дознае дали неговиот тим се поврзува со некој играч, дали некој ќе си замине и слично.
Колку можам да верувам на Скај дека е точно, толку можам да верувам на рандом член на кајгана што ќе ме убедува дека не е точно :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се согласувам дека е опаднат квалитетот на Скај, но дали квалитетот на Сан, Телеграф, Дејли Фејл, Мирор, Ас, Марка се зголеми? Не.
Брејкинг вестите на Скај пак би рекол се со добар процент на точност, а во останатите вести се повикуваат на други извори.

Материјал... па тоа е тоа што и читателот го бара. Никој не проверува сајт на Реал, Челзи или Ливерпул да види дали објавиле нов трансфер. Туку секој сака пред време да дознае дали неговиот тим се поврзува со некој играч, дали некој ќе си замине и слично.
Колку можам да верувам на Скај дека е точно, толку можам да верувам на рандом член на кајгана што ќе ме убедува дека не е точно :D
Не се слагам. Јас никогаш пример не проверувам на Скај, него си ги читам Џејмс Пирс, Мелиса Реди, Пол Џојс, Крис Баскомб. Секогаш имаат точни објави пред било кој сајт/весник или што и да е.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.595
Не се слагам. Јас никогаш пример не проверувам на Скај, него си ги читам Џејмс Пирс, Мелиса Реди, Пол Џојс, Крис Баскомб. Секогаш имаат точни објави пред било кој сајт/весник или што и да е.
Ама сите овие се новинари од Ливерпул и знаеш за твојот клуб се прилично релевантни.
Но, што со другите клубови? Те интересира општо што се случува во ПЛ, новости од Италија, Шпанија... Веќе станува тешко да пратиш активно толку новинари што ги немаш на едно место. (Не верувам дека некој има твитер што прати само спортски новинари).
Се разбираме ваљда

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967

Барселона не може да купи играч билокаков моментално, само позајмица со опција за откуп. Луѓево мислат Барса може секој трансфер рок да прави стомилионски трансфери, теоретска шанса нема за тоа.
Автоматски споено мислење:

Нема клуб што има толку добри новинари со толку точни информации како Ливерпул. А го покриваат и Евертон истите, ништо немаат пишано, мислам нема поголема потврда дека е фејк ова.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема клуб што има толку добри новинари со толку точни информации како Ливерпул. А го покриваат и Евертон истите, ништо немаат пишано, мислам нема поголема потврда дека е фејк ова.
Мислам дека имаат некој џентлменски договор со клубот да не објавуваат збирштини а и да не пишуваат додека се во преговори со некој играч после ситуацијата со Ван Дајк.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Барселона не може да купи играч билокаков моментално, само позајмица со опција за откуп. Луѓево мислат Барса може секој трансфер рок да прави стомилионски трансфери, теоретска шанса нема за тоа.
Автоматски споено мислење:

Сите новинари во Англија кои се реонски поделени имаат одлични информации, не е само за Ливерпул, за сите клубови е така, само се губат во реата што ја ствараат овие што се палат за кликови.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.988
Поени од реакции
67.810
Секој погомлем клуб има по 2-3 добро информирани новинари, кои не пишуваат се додека нема нешто конкретно. Не ми текнува како се вика типчето кое има најрелевантно инфо за Лестер. Прв пиша за перманентниот договор на Тилеманс, ги потврди преговорите за Мегваер. Ги пратам скоро сите порелеванти новинари за поголемите клубови во Англија, плус Романо.

Kajgana Shop

На врв Bottom