Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A so notarski akt so dvajca svedoci nekoj da kaze nesto jas so notarski gi srediv dokumentite nekoj so iskustvo da kaze dali mine ili be
Jas go prasav posrednikot za notar toj mi rece deka ne priznavale poveke i mi rece da izvadam uverenie maticno ali gledam na forumot bukvalno site so so notarski zaverki i do sea se pominuvalo taka daa vremeto ke kaze

Ве молам, може ли некој да ми одговори, ако знаете, дали постои начин како да проверам од кога сум ставена на проверка кај вицето? На интервју бев крај на април 2017, и после тоа често проверував но долго време немаше промена на статусот. Сигурно немав проверено од Јануари 2019,можеби и порано и првпат проверив крај на мај и бев ставена на положително и проверка кај вицето.. Поднесов во амбасада , преку татко ми и брат ми, ти е имаат пасош веќе подолго време.

Ајде малце да ве прашам нешто тие што имаат БГ пасош подолг период. МК пасошот ќе ми истече за едно година дена, мада има време, али не би сакал да вадам нов МК пасош пошто релно немам никаква потреба од тоа, дали е можно на влез/излез од државава да приложам само МК лична карта? На другите граници, нормално БГ лична карта/пасош.
По некоја логика можеш само на Српска и албанска страна, но не и во Бугарија и Грција.

По некоја логика можеш само на Српска и албанска страна, но не и во Бугарија и Грција.

Па да, малце е нејасно од Македонска страна.

Пример 1: сакам да одам за Германија, а летам од скопски аеродром, МК пасошот ми е истечен имам валидна МК лична карта, имам валиден БГ пасош и лична карта.

Пример 2: се враќам од Германија, слетувам на скопски аеродром, МК пасошот е истечен додека сум во странство, имам валидна МК лична карта. Исто така валиден БГ пасош и лична карта.

Штом те пуштаат да влезеш и излезеш на Српска, Албанска и Косовска граница само со лична карта, логично е да те пуштат да ја напуштиш државата од било која граница или аеродром во МК само со лична карта, а што ќе правиш ти на другите гранични премини понатака тоа е наш проблем. Крај краева, во секој случај можеш да покажеш БГ пасош/лична карта, и ќе мораат да те пуштат да влезеш/излезеш од МК ама треба да се караш и да правиш скандал.

321123.jpg

Здраво, се извинувам ако е поставено прашањево по десетти пат, ама што значи ова ми се промени статусот и дали треба да однесам некои дополнителни документи? Поздрав.

Па да, малце е нејасно од Македонска страна.

Пример 1: сакам да одам за Германија, а летам од скопски аеродром, МК пасошот ми е истечен имам валидна МК лична карта, имам валиден БГ пасош и лична карта.

Пример 2: се враќам од Германија, слетувам на скопски аеродром, МК пасошот е истечен додека сум во странство, имам валидна МК лична карта. Исто така валиден БГ пасош и лична карта.

Штом те пуштаат да влезеш и излезеш на Српска, Албанска и Косовска граница само со лична карта, логично е да те пуштат да ја напуштиш државата од било која граница или аеродром во МК само со лична карта, а што ќе правиш ти на другите гранични премини понатака тоа е наш проблем. Крај краева, во секој случај можеш да покажеш БГ пасош/лична карта, и ќе мораат да те пуштат да влезеш/излезеш од МК ама треба да се караш и да правиш скандал.

Za vrakjanje ne e problem,ama za odenje ne mozes da odis za Germanija samo so LK. Ke treba da pokazis pasos.
Ne e taka, oni imaat odgovornost da proverat pred da zaminis za drugata drzava deka imas validen dokument.
Primer ako si odel nekogas za drzava kaj so ti treba viza ,vizata ti ja baraat vo drzavata od koja zaminuvas i vo drzavata vo koja pristignuvas. Isto i ova. Ako ne sakas da vadis MK pasos mozes so BG samo treba da bides prijaven vo policija kako gostin kaj tvoite.
Tie se pravilata nasite ne se krivi. Sekade e taka.

Edit:za da mozes so LK da patuvas kako vo Albanija itn, drzavite treba da imaat dogovor megjusebe deka toa e dozvoleno.

Znam deka vo posledniot ukaz imase kandidati so intervju dekemvri 2017...e dobro 2018 intervju so bile(konkretno jas januari) planirat Li nekogas da ja pocnat???dve godini i mesec skoro c c c

Znam deka vo posledniot ukaz imase kandidati so intervju dekemvri 2017...e dobro 2018 intervju so bile(konkretno jas januari) planirat Li nekogas da ja pocnat???dve godini i mesec skoro c c c
И јас сум Февруари. Почетокот 2018 тие што сме, мислам дека ќе почнат да не потпишуваат за многу брзо !!!

Ајде малку да мрднеме,да ве израдувам,ќе има указ денес преписки 7039 и 7040/2016 од Проверка од Вице сменет статус во положително пред малку!!!!!
Можеби денес не стигнаа да ги објават, но утре сигурно, не се обесхрабрувајте, вака еднаш беше пред 2 месеци!

И јас сум Февруари. Почетокот 2018 тие што сме, мислам дека ќе почнат да не потпишуваат за многу брзо !!!
Daj boze, oti po toa sto go gledam so poslednite ukazi nekako toa koj od koga e na polozitelno ne go primenuvat..

Ne se sekiraj ne si sam i jas sum od januari 2018 intervju, od maj si cekam potpische kaj viceto

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom