da se nadovrzam na ova i nemav namera da vi repliciram licno.... moeto mislenje e deka nikoj ne moze precizno da izra4una kolku ima nekoj si prostor toplotni zagubi... ne boli glava od malce "pojako" sto bi rekle.... na mene koga mi go montiraa parnoto na drva majstorot stara kajla iskusen, skoluvan me prasa dali sakam po negovite matematiki da montira ili so moite zelbi... mu bese posoceno na najladnoto da bide ok... toj kako reper si zema nekoja si najniska temperatura od - 15 i mi predlozi sto da zemam ili toj da donese da montira... muabetov mi e za cela kukja ne voli glava od nekoj volisok kw... pa i za klima da e malce pojaka... sega od klima do klima si ima razlika kako sto znaeme proizvoditelite malce manipuliraat so brojkite ama i nie sakame da pomineme poevtino.... ne odi taka toa.... jas od bolna pricina montirav parno ama sega se grejam na klima... parnoto e mn pokomotno a klimata poekinomicna momentalno... ama koga ke zememe vkupna kvadratura na dvata tipa na greenje imame druga matematika... na parnoto grejam promenliva kvadratura od 80 do 120 kvadratu a na klima 45 kvadrati.... sega sekoj so svojata matematika...