- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.311
- Поени од реакции
- 84.457
ОК, значи за брат му на Бинг цело време зборат.
оди на гатачка може ке предвиди дали ке поминешЗдраво, да прашам дали некој има искуство со важноста на пасошот?
Треба да одам до Софија на еден ден, имам нешто работа, а проблемот е што денот кога треба да одам е 89 дена пред истекот на важност. Знам дека правилото во ЕУ е 90 дена, но сум слушал искуства дека за Бугарија/Грција не гледале за тоа. Гледаат ако ти е истечен, тоа да, ама дали ситничарат за 90те дена. Секако одам и се враќам истиот ден
Дали може да поминам во Бугарија?
Ние бевме во ноември 2019 за Софија на еден ден. Четворица во кола, на братучед ми пасошот му беше со важност уште 1 ипол месец. Поминавме без никаков проблем преку Деве Баир. Дури на враќање не сопре гранична полиција во Бугарија одма пред граница каде што имаат пункт, и тие нели бараат пасоши за проверка и никој ништо не ни кажа.Никој не те праша да ми кажеш дали да идам на гатачка. Убаво прашав некој од искуство дали е информиран. Не е тепање муабет у празна слама. Ако немаш корисни информации, зошто се нафаќаш да одговориш како класично северномакедонче?
Барав лично искуство од некој, а како што гледам ти не си еден од тие што го направил тоа.
Не барам никој да ме прогура, туку прашувам дали би можел, зошто за еден ден одам.
Те молам не ми одговарај на ова, продужи даље. Фала на разбирањето!
Има една, camera се викаше мислам.Која аплилација да ја свалам на телефонот за скенирање на документи
Da ama sepak treba na smetka negova da prefrlam i pak ke se znae deka se kaj negoNeka izvadi pari na bankomat
ScannableКоја аплилација да ја свалам на телефонот за скенирање на документи